Obavijesti

Sport

Komentari 23

Gorgon za pobjedu: Debitirao Pires, Rijeka preskočila Osijek!

Gorgon za pobjedu: Debitirao Pires, Rijeka preskočila Osijek!
4

U izravnom dvoboju za treće mjesto HNL-a slavila je Rijeka golom Gorgona u 11. minuti. Utakmicu su obilježili debi Piresa kao i izravni crveni karton Škorića nakon udaranja Pavičića nogom u glavu

VIDEO

U derbiju 23. kola Prve HNL Rijeka je kao domaćin na Rujevici dobila Osijek s 1-0 (1-0). Jedini gol na utakmici postigao je Alexander Gorgon u 11. minuti.

Pokretanje videa...

00:56

Raspopović je ubacio loptu s desnog krila, udarac glavom Franka Andrijaševića završio je na glavi Gorgona koji je spretno i sretno pogodio donji lijevi kut nemoćnog Ivušića.

Rijeka je nastavila s boljom igrom u prvom dijelu, a iako je i Osijek imao svojih trenutaka nije uspio realizirati stvorene šanse. Najveći problem Osječana u današnjem susretu bila je završnica.

Došli bi igrači Osijeka u zadnju trećinu Rijeke, kombinirali bi pred golom, no većina pokušaja završila je u bloku.

Nastavak utakmice donio je nešto sporiji ritam. Vidjeli smo debi Felipea Piresa, koji je stigao na posudbu iz Hoffenheima. Pires je pokazao da će biti veliko pojačanje Riječana samo kada nestane ta mala nesigurnost koju je danas pokazao na travnjaku.

Unatoč tome, imao je dva-tri sjajna poteza, driblinga kojima je izbacio suigrače u dobre prilike pa trener Simon Rožman može biti itekako zadovoljan.

Također, vidjeli smo i ozljedu Luke Capana kao i vrlo neoprezan start Mile Škorića. Išao je visoko podignutom nogom pa na koncu udario Pavičića u glavu za što je dobio izravni crveni karton.

Ovom pobjedom Rijeka je preskočila Osijek na trećoj poziciji, Rijeka ima 41, a Osijek 38 bodova.

Na vrhu je Dinamo sa 53 boda i utakmicom manje, drugi je Hajduk sa 44.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener