Obavijesti

Sport

Komentari 89

'Nadam se da igrače Hajduka neću morati voditi u tvornicu...'

'Nadam se da igrače Hajduka neću morati voditi u tvornicu...'

Ne slažemo momčad za iduću sezonu nego ćemo i ove sezone uhvatiti Europu, najavljuje Jakobušić, a Nikoličius je otkrio zašto su se odlučili za Tramezzanija: On je energični, karizmatični manijak!

VIDEO

Nakon Bore Primorca, na klupu Hajduka sjeo je talijanski stručnjak Paolo Tramezzani (50)! Objavili su to iz splitskog kluba, a potpisao je ugovor do ljeta 2022. godine. Vođenje prve momčadi preuzima već danas.

Paolo Tramezzani novi je trener Hajduka! Preporodio je Lugano, a igrao je u Interu i Tottenhamu
Paolo Tramezzani novi je trener Hajduka! Preporodio je Lugano, a igrao je u Interu i Tottenhamu

PRATITE UŽIVO: Predstavljanje novog trenera Hajduka

Prvi se obratio predsjednik uprave Lukša Jakobušić.

- Dozvolite da se zahvalim gospodinu Primorcu na dva i pol mjeseca što je stao za klub, hvala mu na svemu što je napravio. Dao je veliki obol, rekao mi je da će ostati koliko treba, ali da se ne vidi na poslu prvoga trenera. Dovođenjem gospodina Tramezzanija zaokružili smo kadrovsku križaljku, od akademije, Hajduka B i trenerom prve momčadi i sportskim direktorom. Bitno je naglasiti, mi se ne pripremamo samo za sljedeću sezonu, imamo utakmice Kupa, imamo 22 kola, Hajduk se mora boriti za trofeje i to je ono što želimo. Trener je karakteran, pošten i pobjednik, sve karakteristike koje sam stavio pred nas je objedinio. Danas je počeo i prijelazni rok... Odlukom NO Ivana Matana je postao član uprave za poslovni segment, za financije, infrastrukturu, kamp, strategiju - rekao je Jakobušić.

'Nakon jednog poraza sve nas je u šest ujutro odveo u tvornicu'
'Nakon jednog poraza sve nas je u šest ujutro odveo u tvornicu'

Nakon toga uključio se sportski direktor Mindaugas Nikoličius.

- Naš cilj bio je pronaći trenera što prije. U kratkoj listi imali smo deset dobrih trenera koji bi bili dobri za Hajduk. Malo smo istraživali, selektirali informacije od predsjednika, igrača. U tako kratkom vremenu napravili smo težak posao i odabrali pravog. Vjerujemo da je gospodin Tramezzani dobar izbor za Hajduk. On je energičan i karizmatičan, čovjek koji će inspirirati i uliti samopouzdanje igračima što prije. Dokazao se preuzimanjem klubova u teškim vremenima i dižući ih, kao Lugano, Sion, APOEL. Svi s kojima sam pričao kažu da je "manijak" u pozitivnom smislu, da radi 24 sata, da daje energiju za momčad i klub. Tražili smo trenera koji će nam dati maksimum i podići kulturu kluba na viši nivo. Želimo da ovo bude novi start, novi Hajduk. Zašto sad? Zato što sezona nije gotova, imamo velike planove za ovu polusezonu i vjerujem da ćemo osvojiti mjesto koje garantira Europu i da ćemo donijeti Konferencijsku ligu u Split - jasan je sportski direktor Hajduka.

A onda je o svemu progovorio i Paolo Tramezzani (50), novi trener Hajduka.

- Hvala što su vjerovali u mene, sretan sam što sam tu, znam koliko je ovaj klub važan, ne samo u Hrvatskoj. Ovo je velika čast za mene, da sam tu, dat ću 100%, znam da nije dobar trenutak, ali život me naučio da ako dam sve od sebe igračima da možemo napraviti napredak. Ovo je važna sezona, utakmica je već u petak, želim igrače povesti od prvog treninga u pravom smjeru. Moraju vjerovati u sebe i da je svaki trening dobar. Nadam se dobrom startu - započeo je Tramezzani.

Što je prevagnulo da izabereta gospodina Tramezzanija?

- Predložio je sportski direktor i to je presudilo... Vidimo ga na duže staze. Sve što radimo radimo dugoročno - odgovorio je Jakobušić.

A što trener zna o igračima? Čeka ga težak i gust raspored.

- Znam sve, moram se brzo upoznati s igračima, čeka nas puno utakmica, želim im dati samopouzdanje, entuzijazam, dres je ponekad težak, imamo dosta toga za odraditi skupa. Nadam se da možemo do kraja napraviti puno, 22 utakmice su u prvenstvu, vjerujem da su kvalitetni da mogu igrati dobar nogomet, želim da daju 100% svi skupa, da imaju dobar duh - rekao je Tramezzani.

Kako nam je rekao Goran Jozinović, nakon jednog poraza u Luganu, Tramezzani je u šest sati ujutro odveo igrače u tvornicu, a upitan je smatra li da će to trebati napraviti s Hajdukom.

- Nadam se da neću trebati. Nakon toga smo imali dobru reakciju. Igrači moraju osjetiti život i van nogometa, ako dobivamo svi su dobri i život je lijep, ali moraju uvijek davati sve za momčad i rezultat. Ako dajete 100% nitko vam ne može reći ništa čak i ako rezultati nisu dobri. Za mene je nogomet fantastičan posao, želim da igraju igrači s puno respekta ali da se ne boje nikoga - zaključio je Tramezzani.

Jeste vidjeli neku utakmicu Hajduka i smatrate li da je momčad bolja od rezultata koje postiže?

- Vjerujem da ova momčad ima kvalitetu, da ima dobre igrače, da ima dosta mladih igrača, što je jako važno za ovaj klub. Imamo dobar mix starijih i iskusnijih i mladih i talentiranih igrača, nadam se da ćemo pronaći načina da taj mix da 100% i da izađemo iz ove situacije. Moramo prije svega stvoriti dobru atmosferu. Što se tiče procjena momčadi, vjerujem svojim očima i procjenama na treninzima. Ovo su dobri igrači, dobra momčad i vjerujem da možemo napraviti dobar posao.

Hajduk je mijenjao dosta trenera, a i vi ste mijenjali dosta klubova. Je li vrijeme da se skrasite?

- Pričao sam sa sportskim direktorom o tome. Nadam se da ću u Hajduku ostati duže od uobičajenoga. Hajduk je velika prilika za mene i moj cilj je postići što više.

Imate li dovoljno informacija o igračima i planirate li razgovarati s Borom Primorcem o pripremi utakmice u Šibeniku?

- Moramo razgovarati, moramo pronaći najboljih 11 za petak. Imam u glavi postavu, ali vidjet ćemo nakon par treninga, imat ću bolju sliku - zaključio je novi trener Hajduka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 89
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica
'Oni su tipovi s kojima ne želite se zakačiti'. Stariji Jokić davio je curu i noževima gađao Nikolu
TKO SU BRAĆA JOKIĆ

'Oni su tipovi s kojima ne želite se zakačiti'. Stariji Jokić davio je curu i noževima gađao Nikolu

Braća Nikole Jokića ponovno su u središtu javnosti nakon što je najstariji brat Strahinja šakom udario navijača na NBA utakmici. I ranije su često izazivali incidente, svađali se s holivudskim glumcima i prijetili igračima