Obavijesti

Sport

Komentari 108

Mamić odgovorio: Koji te k...c boli koliko sam platio stolicu?!

Mamić odgovorio: Koji te k...c boli koliko sam platio stolicu?!
12

Na konferenciji u Dinamu novinarima se obratio Jurčić koji je otkrio kako za sastav protiv Splita ne konkurira Sammir. Nakon njega mikrofone je preuzeo - Zdravko

VIDEO

Imamo dobru atmosferu dečki koji su bili s reprezentacijom. Jedini koji ne konkurira za utakmicu protiv Splita zbog ozljede je Šime Vrsaljko, rekao je trener Dinama Kruno Jurčić uoči prvenstvenog gostovanja u Parku mladeži u petak te je dodao:

- Sammir je u procesu treninga i ne konkurira za Split, ali on je na putu potpunog oporavka. Reprezentativci su umorni i potrošeni, ali su donijeli jednu emocionalnu komponentu. Kelava je odradio trening u normalnom intenzitetu, Badelj je normalno trenirao, njegova forma je u uzletu - izjavio je Jurčić i istaknuo najopasnije igrače 'crvenih' koji će prijetiti Dinamu.

- Križanac im daje jednu težinu svojim ponašanjem na terenu, on je trener na terenu. Rebić i Erceg su dobri, opasan je na terenu Romano Obilinović .

Mamić monolog počeo minutom šutnje za Vukovar

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

A onda je na red došao Zdravko Mamić koji je svoje jednosatno izlaganje počeo minutom šutnje za Vukovar.

- Bit će ovo neobičan uvod. Pozvao bih vas da večeras paljenjem svijeća u spomen na Vukovar minutom šutnje odamo počast svima koji su branili Vukovar omogućivši nama da se bavimo sportom. Kroz to sjećanje želim pozvati sve sportaše, navijače i sve predstavnike medija na novo zajedništvo oko hrvatskog nogometa i reprezentacije da napravimo još veći iskorak. 

- Hrvatska je napravila još jedan uspjeh. Želim vas pozvati sve skupa da jedni drugima pogledmao u oči, da se više nikad ne ponove sukobi oko izbora predsjednika. Napadalo se Markovića, Bilića, mene, a ipak u tim uvjetima napravili smo spektakularne rezulate. 

- Sedmi put smo na velikom natjecanju. Dinamo nam igra Ligu prvaka. Idemo u prijestolnicu nogometa na Bernabeuu. Gledat će nas cijeli svijet, gledat će nas 5.000 Hrvata.

- To su sve uspjesi na koje imam pravo da vas pozovem da se mobiliziramo za još bolje rezultate hrvatskog nogometa. Rezultati su fantastični, ali mogu biti još bolji. Moramo se pohvaliti. Na utakmici protiv Turske igralo je 9 igrača koji su prodefilirali kroz Dinamo te Kelava, Badelj, Leko i Vrsaljko - ukupno 13 igrača - rekao je Mamić.

''Nogomet je nešto najdivnije u Hrvatskoj''

- Dinamo je od kad je Hrvatske sa 60 posto sudjelovao u reprezentaciji. Hrvatska i Dinamo, a i neki klubovi poput Hajduka su zalog za nešto više. Zbrojite što su Hrvatska i Dinamo napravili za hrvatski nogomet i doći ćete do neslućenih rezultata. Nogomet je nešto najdivnije što je netko napravio za Hrvatsku.

- Siguran sam da Hrvatska u Ukrajini i Poljskoj može biti puno bolja, ima još prostora za 30 posto poboljšanja igre.

- Mi smo primjer hrvatskog društva. Svi političari i gospodarstvenici trebaju učiti od HNS-a i Dinama kako se bori za svoju zemlju, kako se izvozi proizvod, kako se pronosi slava. Ništa se ne može mjeriti s hrvatskom reprezentacijom i Dinamom - kazao je Mamić te se obrušio na gradsku upravu.

- Na stadionu nisu u stanju napraviti 20.0000 natkrivenih mjesta za sugrađane koji plaćaju najveći prirez u državi.

''Jedino bi djeca i mama znali za političare da nije Ivaniševića, rukometaša...''

- To su čiste floskule i demagogije, to je ignoriranje hrvatskog sporta i nogometa. Nigdje nije sport spomenut u kampanji sa slovom 'S'. Nijedna stranka nije spomenula sportaše. Jedino bi njihova mama i djeca znala za njih i našla ih na topografskoj karti da nije Čilića, košarkaša, rukometaša, Ivaniševića i vaterpolista.

- Ništa mi nismo dobili što nisu dobili ostali sportaši. Mi smo jedini koji su 10 puta vratili što smo dobili čistog novca od grada. Ulagali smo svoj novac u gradsku imovinu. A Holding ima dva milijuna gubitka, oni će nama dijeliti 'packe' da se ponašamo ovako i onako. Ma, tata će vas naučiti kako se to radi. Neka svi sportaši dignu svoj glas.

- Apsolutno su svi pokazali strahovit otklon prema sportu. Rekao sam što cijela Hrvatska zna i misli, a samo rijetki govore. Kad obnovimo stadion javljaju se neki sitni 'mufljuzi'. To su te sitne podvale. Kakva će ova utakmica Dinamo-Lyon biti tjedan dana kasnije. Koliko će ih biti bolesnih poslije utakmice nakon -10 stupnjeva.

''Sammir je 'space-shuttle' za sve igrače Hrvatske osim za Luku Modrića''

Nakon toga Zdravko se prebacio na hvalospjeve Sammiru.

- Sammir je 'space-shuttle' za sve igrače Hrvatske osim za Luku Modrića. Njegova kvaliteta je tako velika. On je bio glavna poluga na putu do Lige prvaka. Sjetite se Helsinkija i Malmöa...

Sammira nakon novog nestasluška vjerojatno neće čekati kazna.

''Sammir neka se dobro odmori i vidi svoje dijete, neka se oženi s Yasmine''

- Inače se sa Sammirom ne bavim jer je sve na sebe preuzeo Kruno koji je s njim bliži na treningu. Odluka je isključivo Krune  i Sammira. Jurčić je izvukao iz Sammira što nitko drugi nije. Sam si je kriv u zadnjih par mjeseci. Jedva čekamo da završi prvenstvo da se svi skupa odmorimo. Ne mogu vam opisati koliko smo umorni. Sammir neka se dobro odmori i vidi svoje dijete, neka se oženi s Yasmine - kazao je izvršni predsjednik Dinama i prokomentirao navode da Sammira gura u reprezentaciju jer je njegov igrač.

- Predložit ću Kruni i Biliću da  porazgovaraju ne samo o Sammiru već i o drugim igračima. Sram bilo sve skupa koji pišu da podmećemo igrače. Naravno da volim hrvatske igrače iz inozemstva, ali kad napravi 'dva na nozi' odmah ga zovemo pa kažu 'Mamić ga gura'. Da je Sammir igrao protiv Turaka sam bi ih pobijedio. Bile su dvije različite utakmice. Treba se pokloniti pred Sammirom. Ima hrvatsku domovnicu, državljanstvo, pa on je Hrvat. Za dvije i pol godine je Svjetsko prvenstvo u Brazilu - rekao je Mamić i objasnio zašto nije pustio Brazilca da vidi novoređnog sina u domovini.

- Bio sam taj koji je stopirao njegov odlazak. Barišić mu je navodno na pripremama u jednom zanosu obećao odlazak u Brazil. Deplasirano je da bi igrač trebao otići i voziti se toliko sati prema Brazilu, a pred vratima je Liga prvaka. Trebali smo više napraviti da se ovo ne dogodi. Mladi ste, znate i sami kako je to kad si zaručen, nisi se oženio, a dobio si dijete.

''Borit ćemo se za Sammira do zadnje kapi krvi, ali je u lošem psihološkom stanju''

- Ne želim otkrivati interne stvari. Čovjek nije bio problem, a niti je danas. Našao se u jednom vakumu. Ostavilo je sve traga na njemu pa je podlegao pritisku. A oko sebe ima krive ljude, lijepe djevojke koji se žele slikati s njim. Sve činimo u želji da dobijemo Sammira kakav je bio protiv Malmöa. Borit ćemo se za Sammira do zadnje kapi krvi - rekao je Maminjo i potvrdio Jurčićeve riječi da nije igrao protiv Zagreba jer je bio ozlijeđen.

Ponovno je ponovio zašto nije pustio Sammira u Brazil da upozna novorođenog sina Noaha.

- Rekao sam vam razloge. To je profesionalizam, to poznaje zakonitosti. To ne dopušta da putuje nekoliko tisuća kilometara pa da zgrčen u avionu uništava mišiće, a onda da trči u Ligi prvaka. Nosio bih ga na leđima do Brazila kad bih mogao. Prihvaćam na sebe dio kritike i odgovornosti. On je malo sada poljuljan, u vrlo je teškom psihološkom stanju.

Hoće li Sammir ostati do ljeta?

- To ne mogu reći ni za jednog igrača. Nemam motiv kao što se često podmeće, da sam sakupljač novca. on mi ništa ne predstavlja. Znači mi uspjeh i rezultat Dinama. Želja mi je da svi igrači ostanu. Stopirali smo odlazak Mandžukića, Modrića, Sammira, Badelja, no pitanje je da li je to dobro. I najveći klubovi svijeta ne mogu zadržati svoje igrače.

''Donio bih pravilo da igrači prije 28. godine ne mogu u inozemstvo''

- Dinamo 95 posto živi od izvoza, kroz prodaju vlastitih igrača te igranja u euro kupovima. Sutra bih potpisao. Donio bih pravilo da igrači prije 28. godine ne mogu u inozemstvo.

- Otvoreni smo tržištu, maksimalno do 18 godine možemo kontrolirati igrača. Dinamo ima 74 igrača pod ugovorom. Polovica ih neće vidjeti Dinamo. Cijelo vrijeme ih plaćate, a možda ih uopće nećete trebati.

Na pitanja o sukobu s Bad Blue Boysima, uređenju stadiona i o plaćanju poreza Mamić je odgovorio.

''Koji te k...c boli koliko sam platio stolicu?!''

- Koji te k...c boli koliko sam platio stolicu? U svim izvještajima koji će biti proslijeđeni pisat će koliko je potrošeno.

- Dinamo od '45. plaća PDV na transfere. Od čega bi se Dinamo financirao? Kako bi plaćali Krunu, Sammira, Badelja? Svi u Hrvatskoj žive na strukturi naših očeva i djedova. Otkad je hrvatske države napravljene su velebne arene koje će se otplaćivai u 17. pokoljenju. Kad pogledam u Sloveniju, oni su za nas dva stoljeća ispred.

- Sport u Hrvatskoj je nažalost prepušten samo nekim pojedincima. Samo 98 posto sporta je amaterski. Cijela Hrvatska se mora pokloniti hrvatskoj reprezentaciji i Dinamu. Kao da smo mi iz Tadžikastana (Tadžikistan op.a.), iz neke druge države - rekao je Mamić te se pjesnički izrazio:

- Pozivam vas da na toj jednoj svijeći razgorimo plamen, da skrbimo za naš nogomet koji nam je donio toliko ponosa.

Neizbježna tema je i Sammirov nasljednik, mladi Mateo Kovačić.

''Zašto ne bismo imali svog Pelea i Messija!?"

- Naravno da bi Kovačić trebao igrati na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. Zašto ne bismo imali svog Pelea i Messija! Gledam Ajax od kojeg smo izgubli 4-0. Kovačić je do 20. minute prolazio pored igrača Ajaxa kao pored čunjeva. Nikad, ali nikad nije netko bio poput njega. Ni Kranjčar, Prosinečki, ni Boban nije bio poput njega! 

A onda je krenuo o uspjehu hrvatske reprezentacije plasmanom na Europsko prvenstvo.

- Rekao sam novinarima - 'sve ću vas pobijediti' i sve sam vas pobijedio. Uspio sam sačuvati Bilića, a Srebrić i Marković još uvijek stoluju. Vrijedna i radna strana još uvijek radi.

- Toliko sam puta pred vama govorio o zajedništvu i naboju. Hrvatska je imala samo reprezentaciju. Kad se samo sjetim Beča, Berlina, Francuske, Engleske. Nemoguće je da je tada bilo 90 milijuna Hrvata na jednom mjestu. Onda nas je u godinu i pol okupiralo to zlo, sotona. Mi sportaši nismo našli pravi odgovor pa smo se 'rastočili'. Krenulo je kroz osporavanje Bilića, omalovažavanje Dinama. Znao sam u Rijeci protiv Latvije da ćemo proći Turke kao plitak potok. Zajedništvo koje smo demonstrirali u Rijeci prepoznao sam na terenu.

- Ako smo i negdje progriješili, dokazat ćemo da smo pobjednička generacija. Sinoć sam se Modrićem pozdravljao. Rekao je šefe: 'Vidjet ćete što ćemo napraviti u Ukrajini i Poljskoj' - rekao je Mamić pa se osvrnuo na rad izbornika Bilića.

''Bilić je moj prijatelj, ali hrvatska reprezentacija mora biti bolja''

- Bilić je moj prijatelj, ali hrvatska reprezentacija mora biti bolja, mora biti bolja nego u Austriji 2008. Jedina opcija i Saveza i Bilića da se sve definira danas, ali to se neće definirati. To pitanje treba ostaviti nakon Eura. Ako rezultat neće biti dobar i navijači i mediji će tražiti ostavku. Nakon Eura ćemo procijeniti. Bolje vraga ne potezati za rep, nemojmo potencirati ostanak i odlazak.

Zatim je Zdravko krenuo o jakosnim skupinama.

- Bio bih licemjer i demagog da nisam priželjkivao pobjedu protiv Turske u Zagrebu. Lakše je biti u drugoj nego u trećoj jakosnoj skupini. Što ste u izjednačenijoj skupini to je više moguće da jedni drugima otkidaju bodove.

- Bilić mora izvući najbolje igrače bez ikakvih kompromisa i standardizirati igru i šablone, tandeme te individualnu kvalitetu te pretvoriti u kolektiv koji ide 'tika-taka, tika taka'. A političare je nemoguće usmjeriti. Njima ne može ni Bog pomoći.

Za kraj se osvrnuo na Dinamovo gostovanje u prijestolnici nogometa - na Santiago Bernabeuu kod Real Madrida u utorak.

"Najrađe bih prespavao Madrid"

- Svi žive da igraju protiv najvećeg kluba na svijeta na Bernabeuu. Kad bi Dinamo primio gol, lupao bih glavom u asfalt. Moje generacije su puno više tugovale i radovale se. Imali smo jaču emociju jer nismo imali internet. Dinamo nam je bio svetinja. Jedan taj mali dečkić koji lupa glavom u asfalt vodi taj Dinamo na Bernabeuu.

- Ako nam se desi teško torpediranje što je moguće, kakvi smo mi Hrvati, Dinamo će imati tu duge posljedice. Protiv Ajaxa smo imali potpuno normalan poraz. Vaš riječnik nije bio normalan. A taj isti Lyon je izgubio od Reala te nisu prešli centar. Lovren mi je rekao da to nije vidio u životu. Umjesto da se svi veselimo jer će nas cijeli svijet gledati. Vjerujte da bih volio prespavati Madrid.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 108
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića