Obavijesti

Sport

Komentari 35

Ćorluka: Imamo najbolji vezni par, neka nas odvedu - daleko

Ćorluka: Imamo najbolji vezni par, neka nas odvedu - daleko
1

Na press konferenciji bili su slavljenik Vedran Ćorluka koji je protiv Argentine ubilježio svoj 100. nastup u najdražem dresu te jedan od onih koji bi mogao ostati u početnom sastavu i protiv Islanda Ivan Perišić

VIDEO

Rebić i Rakitić imaju malih problema, dobili su udarce, imamo par dana do utakmice da se oporavimo i pripremimo. Nama je osmina finala najvažnija i sigurno da nećemo riskirati ni s njima, ni s igračima koji imaju kartone. Sigurno da će biti par novih igrača, njima će to biti divna šansa da odigraju, najavio je u intervjuu za 24sata Zlatko Dalić promjene u sastavu za posljednju našu utakmicu u skupini.

POGLEDAJTE VIDEO: Trening Vatrenih uoči utakmice s Islandom

Trening hrvatske reprezentacije u kampu Roščino otkriva Dalićev sastav za Island. Odmor za standardne, u postavu ulazi 7-8 novih igrača... Iz Rusije: Tomislav Gabelić

Posted by 24sata Sport on Saturday, 23 June 2018

POGLEDAJTE VIDEO: Obraćanje Perišića i Ćorluke

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pogledajte što o velikoj pobjedi nad Messijevom Argentinom kažu Ivan Perišić i Vedran Ćorluka, koji je proslavio 100. nastup u dresu hrvatske reprezentacije Iz Rusije: Tomislav Gabelić

Posted by 24sata on Saturday, 23 June 2018

Osmina finala je izborena, Hrvatska samo čudom može ostati bez prvog mjesta u skupini i izbornik može biti miran te čak odmarati lakše ozlijeđene igrače te one kojima prijete kartoni.

Na press konferenciji u Roščinu izašli su slavljenik Vedran Ćorluka koji je protiv Argentine ubilježio svoj 100. nastup u najdražem dresu te jedan od onih koji bi mogao ostati u početnom sastavu i protiv Islanda Ivan Perišić. Reprezentacija u nedjelju u 15:00 leti za Sankt Peterburg.

- Imamo još jednu utakmicu ispred sebe tako da ne razmišljamo o osmini finala. Svejedno nam je na kojem stadionu igramo, bitno je da smo na nivou kao do sada. To nam je najvažnije - rekao je Vedran Ćorluka pa nastavio:

- Mislim da je luksuz koji smo zaslužili našim dobrim igrama. Trener će odlučiti što je najbolje za ekipu. U situaciji smo u kojoj smo si to sami omogućili i s time smo zadovoljni, da možemo neke igrače odmoriti i poštedjeti utakmice protiv Islanda.

Riječ je preuzeo Ivan Perišić.

- Što se tiče sredine terena. Znate gdje naši igrači i graju i da veliki klubovi ne mogu bez njih. To znači da su svjetske klase i prve dvije utakmice su pokazali da su na nivou. I svi mi moramo tako nastaviti.

- Ovo je većini četvrto veliko natjecanje u nizu i sigurno imamo veliko iskustvo. U Francuskoj smo igrali na visokom nivou, falilo je malo sreće protiv Portugala i nadam se da će se nama sreća sada osmjehnuti.

- Ne možemo gledati koga je izbornik Argentine zvao. Mi moramo gledati sebe i mislim da moramo govoriti o nama i kako ćemo mi igrati.

Jesu li Rakitić i Modrić najbolji vezni par na Svjetskom prvenstvu?

- Luka i Ivan igraju u fenomenalnim klubovima i mislim da na ovom natjecanju igraju svoj najbolji, najzreliji nogomet. Jesu li najbolji vezni par SP-a? Za mene jesu, ali ja sam malo subjektivan pošto su naši. Nadam se da će nastaviti ovako igrati i da će nas odvesti, ajde nećemo reći do kraja, ali jako daleko - rekao je Ćorluka.

- Igrači me puno pitaju o Rusiji ili o gradovima u kojima igrao. U puno situacija mogu pomoći, ali u nekim baš i ne jer u nekim gradovima ni ja nisam bio - nastavio je Čarli.

Generacija '98.?

- To su legende hrvatskog nogometa i naši idoli. S obzirom da nakon '98. nismo prošli grupu sve usporedbe padaju u vodu, ali nadam se da ćemo nakon SP-a barem malo približiti njima. Oni su nam uvijek bili jedna vodilja - rekao je hrvatski stoper.

- Mislim da nismo bili favoriti prije prvenstva jer nismo skoro pa ništa napravili. Bili smo blizu u Austriji, ali falio je faktor sreće. Nadam se da će se sve vratiti na našu stranu. Samo treba ovako nastaviti i treba se dobro koncentrirati za utakmicu u grupi, a onda i u osmini finala - rekao je Perišić.

Nekoliko islandskih igrača igra u ruskoj ligi.

- Sigurno da će u Rostovu Island imati malo više simpatija jer imaju dva igrača koji tamo igraju, ali podsjetit ću ruske navijače da su svoj najveći uspjeh postigli zahvaljujući nama tako da ne zaboravite to - sve prisutne nasmijao je Ćorluka.

Bravo, dokapetane! 🙌🇭🇷 #Vedran💯 #Obitelj #BudiPonosan

Objavljuje Hrvatski nogometni savez u Subota, 23. lipnja 2018.

Hrvatska više nije favorit iz sjene, nego po mnogima i jedan od favorita.

- Ako ovako nastavimo i budemo dobro trenirali, sve je moguće. Moramo nastaviti u ovom tempu, imamo tu privilegiju da možemo odmoriti neke igrače. Ne pobjeđuje se Messi svaki dan 3-0, nekima smo bili favorit iz sjene, sada neki mijenjaju mišljenje. No, mi moramo biti koncentrirani na nas i u ovakvom ritmu nastaviti - rekao je Perišić pa dao riječ Ćorluki:

- Slična situacija je bila i 2016. kad smo pobijedili Španjolce. Svaka utakmica je drugačija, pokazali smo da smo jaki puno puta, ali pokazali smo i da smo nepredvidivi. Pa smo igrali i slabije utakmice. Treba ići utakmicu po utakmicu.

Ovo je peto veliko natjecanje za Ćorluku. Osjeća li da možemo daleko?

- Energije sigurno imamo. Ali ne pita se samo nas. Pita se i protivnika. Sigurno da vjerujemo u sebe i sigurno da je došlo vrijeme kada trebamo odrasti i napraviti korak više. Sada više nije dovoljno pobijediti Španjolsku ili Argentinu. Nije bilo nekog pretjeranog slavlja kad smo dobili Argentinu nego su misli bile usmjerene na Island i na dalje. To me veseli i daje optimizam.

- Ljudi u Hrvatskoj dišu svake sekunde s nama i to nam daje snagu da odemo što dalje. Imali smo prijateljskih izbornika i prije. Što se tiče trenera Dalića, ima pristup koji je legao igračima. On donosi odluke, ali s igračima pokušava donijeti rješenje što i kako. Njegova odluka je zadnja, ali skupa s nama pokušava doći do rješenje nekih situacija. Mislim da je po tom pitanju drugačiji od ostalih trenera koje smo imali. Uvijek nas podsjeća da smo generacija koja nije ništa napravila i koja nema razloga misliti da je nešto posebno. Pred nama je velik put da bismo mogli pričati o velikoj generaciji - zaključio je Čarli.

Na kraju press konferencije Zorislav Srebrić uručio je nagradu Vedranu Ćorluki za stoti nastup za hrvatsku nogometnu reprezentaciju.

POGLEDAJ NAVIJAČKI HIT: MOJA CROATIA

Sada napokon i ti možeš nositi majice iz najslušanijeg navijačkog  spota "Moja Croatia". Od danas ih možeš kupiti na stranici ŽUTI KLIK 

Zgrabi svoju majicu što prije jer zalihe su ograničene! 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!
NAKON VIDEA 'SLAVA UKRAJINI'

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!

Hrvati su me oduševili igrom. Svi su mislili da će ih Englezi pobijediti, ali oni su ih bez problema prošli. No zbog poteza Vide i Vukojevića bili smo jako ljuti, otkrio je Artem Dzjuba

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...
GURNUO JE I - SEBE

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...

Došao sam u Rusiju po svjetski naslov i odlazim s njim! Programirao sam sebe da ga osvojim! I nije to arogancija već samopouzdanje, kaže Mbappé, najbolji mladi igrač Mundijala u Rusiji
Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta
'KAD SAM JA REKAO TKO DA IGRA?!'

Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta

U knjizi novinara Ariela Senosiaina opisana je brutalna svađa izbornika Jorgea Sampaolija i argentinskih igrača, koje je predvodio Leo Messi, nakon poraza od Hrvatske