Obavijesti

Sport

Komentari 40

Jakirović po svoju prvu pobjedu u derbiju: Sada se lomi sezona! A s igračima analiziram i suce...

Jakirović po svoju prvu pobjedu u derbiju: Sada se lomi sezona! A s igračima analiziram i suce...
5

Baturina i Rog putuju u Split. U nekim europskim utakmicama falili su nam navijači. Ovaj sudac ne dopušta mahanje rukama, prigovore... Razgovaram s igračima o tome, uvijek analiziramo stil suca, pogotovo pred derbi

VIDEO

Dinamov je trener Sergej Jakirović (47) pobijedio Hajduk na Poljudu i s Goricom i s Rijekom, ali s Dinamom još nije. Ni u Zagrebu ni u Splitu. U subotu (19.30 sati) čeka ga treći okršaj s Hajdukom na Dinamovoj klupi, uoči kojega je na konferenciji za medije rekao:

POGLEDAJTE VIDEO

- Čeka nas jako važna utakmica, znamo što nam ona nosi. Kao i sve druge tri boda, ali tu se lomi sezona. Ostalo nam je još deset utakmica, svjesni smo koliko je važna, koliko sutra moramo biti na visokom nivou kako bismo se dobro prezentirali i uzeli tri boda. Neće biti lako, i Hajduk ima svoje planove i ciljeve, ali držimo sve u svojim nogama, moramo pokazati dobru igru i gard, odigrati hrabro i muški kako bismo ostvarili ciljeve.

Kakva je situacija s kadrom?

- Dobra, svi igrači koji su ostali su se regenerirali pa napravili nekoliko dobrih treninga. Baturina je trenirao, bit će u konkurenciji za utakmicu, imam još dvije dvojbe, to ćemo danas riješiti. Problem nam je što su se U-21 reprezentativci tek jučer priključili, dugo su putovali iz Portugala, svi ostali su na dispoziciji.

Hoće li zaigrati Marko Rog?

- Rog je u konkurenciji, zadovoljan sam s njim, nije igrao deset mjeseci, prošao je težak put. Ide s nama u Split.

Što znači da idete odigrati muški?

Susret Astane i Dinama u 5. kolu UEFA Konferencijske lige

- Mi uvijek idemo na pobjedu, imamo plan, vidjet ćemo kako će se utakmica razvijati. Ovo je specifična utakmica, Hajduk ima svoje dobre strane. Kad se pripremate za derbi, one utakmice prije ništa ne znači. Bit će dobra atmosfera, bit će naših navijača, mi ih uvijek čujemo. Možda su nam oni nedostajali u nekim europskim iskušenjima. Moramo biti na visokom nivou ako želimo pobijediti.

Pred vama su dva derbija u pet dana.

- Malo je neobično, ali je tako. Gledamo samo u subotu odigrati što bolje, tek ćemo kasnije razmišljati o Kupu. Ali je malo neobično. Da, zadnji put smo u Splitu dobili za vrijeme korone, tad nije bilo publike. Tradicije su tu da se ruše.

Hipotetski, da u 75. minuti bude 0-0, hoćete li čuvati bod ili ići na pobjedu?

- Imamo plan kako bismo s klupe pojačali igru prema naprijed, imamo igrače koji mogu promijeniti tijek igre. Razmišljamo i o toj varijanti.

Koliko ova utakmica odlučuje o naslovu prvaka?

Lokomotiva i Dinamo sastali se u 22. kolu SuperSport HNL-a

- Psihološki puno, što se tiče remija ili poraza, imamo onda još devet utakmica. Ništa neće biti gotovo dok matematika to ne odluči, ali psihološki će imati veliki utjecaj.

Hoće li Hajduk krenuti otvoreno?

- To je pitanje za kolegu Karoglana. Sigurno će tražiti "push", imamo iskustva s njima kroz cijelu sezonu, nadam se da ćemo biti dobri, igrati svoju igru. Moramo biti hrabri s loptom u nogama, u završnici biti okomitiji, kad možemo i pucati po golu. Često smo imali dobar posjed, ali malo toga pokušali u zadnjoj trećini.

Prvi put derbi sude strani suci.

- Sudac kao sudac, dođe i sudi. Vjerujem da će se obje momčadi koncentrirati na igru, ne na uobičajeni folklor. Po mojim informacijama, ovaj sudac ne dopušta mahanje rukama, prigovore... U Europi se puno više igra efektivno, pušta se čvršća igra. Razgovaram s igračima o tome, uvijek analiziramo stil suca, to nam je važno u pripremi, pogotovo pred derbi.

Zagreb: Konferencija trenera Sergeja Jakirovi?a uo?i derbija izme?u GNK Dinama i HNK Rijeke

Zadnjih pet trenera Dinama nije slavilo na Poljudu.

- Volio bih da je došlo vrijeme za to. Jako dobri treneri nisu pobijedili, no neki od njih s drugim su ekipama tamo pobjeđivali. To je specifičnost derbija, trebate biti u svemu na visokoj razini da dobijete derbi.

Dinamu uvijek nešto nedostaje u derbijima, pogotovo na strani.

- Mi smo prije svih tih utakmica nekoliko dana ranije imali europske utakmice. Može biti do toga, ali nije tajna da igramo lošije na gostovanjima. Fluidniji i proaktivniji smo kod kuće, to moramo promijeniti. Doma igramo opuštenije. A tereni su isti, moramo to mijenjati, u zadnjem krugu puno više utakmica igramo vani nego doma, možda je i to ključ cijele sezone. Ako to popravimo, možemo se nadati naslovu.

Koliki je dobitak igranje Petra Sučića za Hrvatsku?

- To treba respektirati, to je odluka njega i njegove obitelji. Tko smo mi da mu sudimo? On je mlad, potentan igrač, koji ima prostora za napredak, pokazao je da se na njega može ozbiljno računati. Hrvatska u njemu ima lijepu budućnost kad dođe do smjene generacije u veznom redu, imati će lijepu priliku i na reprezentativnoj razini napraviti lijepu karijeru.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao