Obavijesti

Sport

Komentari 13

Krznar: Vidim gard pobjednika kod igrača, ne boje se nikoga

Krznar: Vidim gard pobjednika kod igrača, ne boje se nikoga

Morat ćemo paziti na Ademijevu minutažu, ali kod njega mentalna snaga nadoknađuje umor, rekao je Krznar uoči starta Europske lige, a stoper Lauritsen poručio: "Ovakve su utakmice velike na razne načine"

VIDEO

Nogometaši Dinama u četvrtak od 18.45 na Maksimiru otvaraju grupnu fazu Europske lige utakmicom protiv premierligaša West Hama, koji ima premijerni nastup u skupinama jednog europskog natjecanja.

Englezi su favoriti prema kladionicama, ali "modri" su uvjereni kako nisu autsajderi. Zadnja tri dana u prodaji su bili paketi ulaznica za tri domaće utakmice Dinama, a prodano ih je 2400. Do srijede u 13 sati prodano je ukupno 6527 ulaznica s paketima, a u klubu očekuju oko 15.000 navijača.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Nadam se da će sutra biti lijep dan za sve one koji će posjetiti utakmicu, za sve aktere, igrače West Hama i Dinama. Veselimo se utakmicu, uživat ćemo u njoj. Liga Uefe još jednom je u našem gradu i ove jeseni, sve nam to daje za pravo da uživamo i da sportski pokušamo napraviti još jedan dobar rezultat - rekao je trener Damir Krznar.

Neki najavljuju kako West Ham neće doći s najboljim sastavom.

- Spremit ćemo se za najboljih 11 West Hama, tako smo koncipirali cijelu pripremu utakmice. Oni imaju sustav koji ćemo pokušati limitirati bez obzira na sastav koji istrči. West Ham je kvalitetna momčad, jednako su kvalitetni igrači broj 14, 15, 16 i 17, kao što ističemo da su i naši. Mi sutra igramo protiv West Hama i to je jedino bitno - rekao je Krznar.

Jeste li riješili posljednje dvojbe oko sastava, hoće li biti iznenađenja?

- Ne, bit ćemo u klasičnoj formaciji i s najužim izborom igrača. U jednom dijelu izbor kadra podredili smo tome da možemo odraditi dva sustava unutar istih 11 igrača, i to je jedna misao kojom smo se vodili, da možemo preformulirati sustav ako bude trebalo.

Kako izgledaju razgovori s igračima uoči ovako velikih utakmica?

- Mi u stožeru imamo slatke brige. Svi naši igrači uvjereni su da mogu ponoviti prošlu sezonu ili zadnjih dvije, tri. Vjeruju da imaju kapacitet za to, vi vidite u njima gard pobjednika ili barem gard ljudi koji se ne boje nikoga ni u jednoj utakmici. Takav gard očekujemo i sutra, vjerujemo da će ga pokazati. Rezultat je uvijek nešto što dolazi na kraju, ali igra svakog trenera hrani. Nadamo se da ćemo pružiti dobru igru i da će oni potkovati tu priču - kaže Krznar.

Je li veći pritisak na Dinamu kao iskusnoj europskoj momčadi ili West Hamu koji ima velika očekivanja?

- Sve to nosi jednu dozu pritiska, ali to je ipak nekakav vjetar u leđa. Najteže je ponavljati i u svakoj pripremi utakmice govorim: "Ajmo ponoviti, ajmo još, možemo i bolje". Zaista su protekle tri sezone bile iznimno dobre za nas. Očekujemo još jednu takvu. Znači, neće nas to sputati. Imamo snage, želje i volje, možemo još. Uvijek su tu granice koje se moraju probijati, mi to možemo. S druge strane, West Ham ima ulogu favorita i to njima može biti opterećenje. Ali tek je početak, vjerujem da ćemo jedni i drugi ući rasterećeni u pravu sportsku utakmicu - rekao je.

Neki igrači vraćaju se nakon ozljeda (Lauritsen, Ademi, Franjić). Brine li vas to?

- Ademi duže vrijeme nije participirao i morat ćemo paziti na njegovu minutažu, ali on voljom, htijenjem i zalaganjem nadoknađuje deficite. Mentalna snaga pobjeđuje fizički umor. Franjić je osjetio neke prepreke, konstantno, kroz određeni dio sezone. Odigrao je puno zahtjevnih utakmica, a imali smo sreću s njim što je pauzirao zadnju utakmicu reprezentacije. Sačuvali smo ga i vjerujemo da će odgovoriti na sve zahtjeve. Ras, vidite ga i sami, u top formi, za njega nema nikakvih problema. Svi raspoloživi dat će maksimum, a mi ćemo voditi brigu da neke, u određenom padu ritma, nadomjestimo jednako dobrim igračima - zaključio je trener Dinama.

Lauritsen: Volim izazove, bit će zabavno

- Bit će velika utakmica za momčad, klub i grad. Ove su utakmice velike na sve načine. Spremni smo i pokušat ćemo dati sve od sebe da izvučemo dobar rezultat i uživamo s navijačima. To će biti drugačije u odnosu na prošlu sezonu. Veselim se i siguran sam da se i drugi vesele - kazao je stoper Rasmus Lauritsen.

Koja je razlika kad igrate protiv engleskih klubova i drugih?

- U Engleskoj igraju borbeniji nogomet, imaju puno vrhunskih igrača, a takva će utakmica biti i sutra. Pokazali smo da smo dobri u zatvaranju takvih protivnika. Bit će zabavno - rekao je Lauritsen.

Kako zaustaviti napadača Michaila Antonija?

- Kad prvi put igraš protiv nekog protivnika, gledaš videe i pokušavaš se pripremiti. On je jako dobar igrač, fizički je moćan, imao je dobro razdoblje. Uvijek volim najveće izazove, a ovaj će biti velik. Bit će zabavno boriti se protiv njega. Veselim se, želim igrati protiv dobrih igrača, a u europskim utakmicama možete se boriti protiv jakih pojedinaca i momčadi, upoznati te igrače i vidjeti koliko ste dobri - kaže Danac.

Kako se osjećate u sustavu s trojicom igrača u zadnjoj liniji?

- Već sam igrao to u Danskoj i Švedskoj. Navikao sam, ali i prošle sezone u europskim utakmicama igrali smo tako. Ne znam jesu li svi to otkrili, ali kad se branimo, često igramo takvim sustavom. Igrali smo dobro u tom sustavu, a poboljšavate se samo ako ga igrate sve češće. Ali mislim da izgledamo snažno kad igramo tako - zaključio je Lauritsen.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu