Obavijesti

Sport

Komentari 40

Krama: Velike stvari mogu se očekivati ako ćemo biti pravi. Sosa: U finalu bih radije Italiju

Krama: Velike stvari mogu se očekivati ako ćemo biti pravi. Sosa: U finalu bih radije Italiju

Svi bismo voljeli da Broz dođe doma s trofejem, ali sigurno moramo dati prednost Manchester Cityju. To što su pokazali u zadnjim utakmicama je vrhunac nogometa, Kramarić je prognozirao finale Lige prvaka

VIDEO

Hrvatska nogometna reprezentacija će u subotu odraditi novi trening uoči puta na Final four Lige nacija u Nizozemskoj. Za sudar s domaćinima Nizozemcima u srijedu odrađuju se posljednje pripreme i kroje posljednje taktike kako bi Hrvatska bila spremna za još jedno veliko postignuće.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Zaltko Dalić o odlasku Livaje 01:31

Jučer na treningu nisu bili Lovro Majer, koji ima problem sa šakom, i Joško Gvardiol, kojeg muči trbušni zid, no obojica bi trebala biti spremna za srijedu. A uoči samog treninga održala se konferencija za medije na kojoj su gostovali hrvatski napadač Andrej Kramarić i lijevi bočni Borna Sosa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kako se osjećate?

- Elitna utakmica, super se osjećamo, dobra energija i sve je pozitivno u reprezentaciji. Moram reći da fenomenalno treniramo i osjećamo se dobro i spremni smo. To treba prebaciti za utakmicu. Svjesni smo što nas čeka, Nizozemska je fenomenalna ekipa i neće biti lako, ali spremni smo. Sve je moguće i dat ćemo maksimum. Nadamo se lijepom rezultatu - rekao je Andrej Kramarić, a Borna Sosa je dodao:

- Nema se što puno za dodati, Andrej je sve objasnio. Svi se nadamo da će na kraju biti pozitivno. Velika je stvar doći na završni turnir, u svakom slučaju imamo snagu i želju.

Trening hrvatske nogometne reprezentacije u Dugopolju

Kakvo je fizičko stanje nakon sezone?

- Osjećam se super. Kao da sezona nije ni završila. Energija na treninzima je na visokom nivou što je i začuđujuće jer je kraj sezone. Ali to je dokaz koliko smo motivirani, koliko je zdrava i pozitivna atmosfera u ekipi. Treba biti pozitivan i vjerovati - rekao je Kramarić.

- Nije prvi put da imamo reprezentaciju nakon sezone. To je postao standard - dodao je Sosa.

Što se najviše naglašava kod Nizozemaca, koji je najveći izazov? Domaći teren ili kvaliteta? Nešto treće?

- Teško je izdvojiti što će odlučiti utakmicu. Prelomit će ju sitan detalj ili u našem ili njihovom šesnaestercu. Danas sve ekipe igraju nogomet. Svaki detalj je bitan i iz igračkog aspekta, Nizozemci imaju fenomenalnu ekipu, ali ovo nije ni prva ni zadnja utakmica reprezentacije. Svjesni smo svoje snage što smo potvrdili zadnjih pet, šest godina. Ako već na treningu nisi maksimalno fokusiran ni motiviran nećeš biti u mogućnosti pružiti maksimum na terenu. Ako ćemo biti na razini na kojoj smo znali biti, mogu se velike stvari očekivati od nas. Nizozemci nemaju svjetske igrače, ali su odlični sa izbornikom i svime. I možemo ih pobijediti - odgovorio je Krama na pitanje novinara na što je Sosa dodao:

- Mislim da je puno utakmica odigrano u reprezentaciji i klubovima, ovakve utakmice odlučuju mali detalji. Na Svjetskom prvenstvu je svaka bila takva, a i ova će vjerojatno biti slična. Bitno je ostati hladne glave i da zabijemo šanse koje ćemo imati.

Kaštel Štafilić: Hrvatska nogometna reprezentacija otputovala na utakmicu s Turskom

Drugo polufinale? Koga biste htjeli, Španjolsku ili Italiju?

- Nisam ni razmišljao o tome. Ne znam, neću reći da je svejedno, ali u svakom slučaju, prvi put sam sad pomislio na to. Fokusirani smo na Nizozemsku i to je finalna utakmica za nas - Kramarić se nije mogao odlučiti, ali zato jest Sosa:

- Ja bih igrao s Italijom.

Prognoza za finale Lige prvaka? Marcelo Brozović nastupa za Inter.

- Teško, teško će biti danas. Moje mišljenje je da City ove sezone igra nezaustavljivo protiv svih suparnika. Ali svašta se može dogoditi u finalu. Bit će im teško sigurno, ali favorit je City - prokomentirao je Sosa, a Kramarić je zaključio:

- Slažem se, svi bismo voljeli da Broz dođe doma s trofejom, ali sigurno moramo dati prednost Manchester Cityju. To što su pokazali u zadnjim utakmicama je vrhunac nogometa, posebice protiv Real Madrida. Ali igra se jedna utakmica, sve je moguće. Jedan sitan detalj može u potpunosti okrenuti situaciju na terenu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića