Obavijesti

Sport

Komentari 27

Lino objavio popis: Otpao je i Horvat, u Beograd bez navijača

Lino objavio popis: Otpao je i Horvat, u Beograd bez navijača
2

Hrvatska u četvrtak gostuje kod Srbije u kvalifikacijama za Euro, a na važno gostovanje putujemo bez ozlijeđenih Cindrića i Horvata. Gobac i Vori su upozorili klubove koji ne puštaju igrače u reprezentaciju

VIDEO

Cilj je osigurati Euro. To nam je najbitnije. Utakmice sa Srbijom će biti teške. Nećemo biti kompletni, rekao je izbornik rukometne reprezentacije Lino Červar uoči kvalifikacijske utakmice za Europsko prvenstvo 2020. godine koju Hrvatska igra u četvrtak sa Srbijom u Beogradu.

- Nemam iluzije da će biti lako, njima je to presudna utakmica i ne sumnjam u atmosferu. Bit će teško, bitno je da se plasiramo dalje. Oni igraju dinamičan rukomet, imaju mlade igrače, a i interes navijača je velik. Mi ćemo dati sve od sebe - rekao je Červar pa nastavio:

- Ozljede me brinu, ali nema plakanja. Na SP-u smo pokazali da možemo kada nam je teško. Rukomet je kolektivni sport, nitko osim nas se ne može pohvaliti time da je uvijek u vrhu. Mi nikad nismo imali padove, ali nemamo dovoljno igrača. Nama se pali alarm i kada se dogode dvije ozljede.

Kakav šok! Cindrić se teško ozlijedio, čeka ga duga pauza
Kakav šok! Cindrić se teško ozlijedio, čeka ga duga pauza

Tri dana kasnije nakon gostovanja u Beogradu igra se utakmica u Zadru, početak je u 20:30 sati u dvorani Krešimira Ćosića. Ove dvije važne utakmice propustit će Luka Cindrić zbog ozljede bedrenog mišića te Zlatko Horvat koji je najnoviji na popisu izostanaka.

- Izranjavani smo, nismo kompletni. Nedostaje nam četiri ili pet igrača. Ali raduje povratak Marka Mamića kojeg nije bilo na prvenstvu u Njemačkoj. Raspolažemo s onim što imamo i vjerujemo u te igrače. Zbog sigurnosti u Beograd neće putovati ni navijači, a ni svi čelnici Saveza, dogovorili smo se tako s policijom i oba Saveza. U četiri iduće utakmice nam trebaju barem četiri boda da se plasiramo na Euro. Neće biti lako, ali uvjeren sam da ćemo uspjeti - rekao je dopredsjednik HRS-a  Zoran Gobac pa upozorio klubove i igrače.

Mladi igrači koji odbiju poziv, neće igrati ni za seniore

- Tko se neopravdano ne odazove na izbornikov poziv gubi status reprezentativca u svim kategorijama. Klubovi su nam krenuli diktirati, ne puštaju igrače iz mlađih kategorija na utakmice. Oni nisu vlasnici igrača, ako je igrač ozlijeđen, liječnik Saveza će ga pregledati i odlučiti može li igrati - istaknuo je Gobac.

Igor Vori je podrobnije objasnio problem:

- Izbornik juniorske reprezentacije je prije tjedan dana dobio mail da se oslobodi Ivan Martinović. Njega smo ranije oslobodili u prosincu jer se klub borio za ostanak. Sad je četvrti mjesec i prva je prilika za generaciju da se okupi kompletno. oni vrše pritisak na nas, dečko se pogubio,, ne zna što raditi. To nije korektno od strane kluba, ali mi branimo svoje interese.

Kauboji vode u skupini sa dvije pobjede i četiri osvojena boda. Naši reprezentativci su u prve dvije utakmice pobijedili Švicarsku i Belgiju. Na Euro idu prve dvije reprezentacije, iza nas su Švicarci sa dva boda dok Belgija i Srbija imaju po jedan.

Lino Červar objavljuje popis za okršaje sa Srbijom Reporter: Mato Galić

Objavljuje 24sata Sport u Petak, 5. travnja 2019.

Pozvani igrači za utakmice sa Srbijom:

Golmani: Šego Marin, Ivić Filip

Desna krila: Božić Pavletić Josip, Vida Ivan

Lijeva krila: Mandić David, Štrlek Manuel

Kružni napadači: Šipić Marin, Musa Željko, Bećiri Kristian

Lijevi vanjski: Halil Jaganjac, Mamić Marko

Srednji vanjski: Karačić Igor, Gadža Ante, Duvnjak Domagoj

Desni vanjski: Stepančić Luka, Vranković Jakov, Vekić Josip, Sršen Ivan

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu