Obavijesti

Sport

Komentari 91

Raketa uoči Nigerije: Luka i ja znamo što sve moramo učiniti

Raketa uoči Nigerije: Luka i ja znamo što sve moramo učiniti
6

Znam da u ovom trenutku moja privatna situacija nije bitna, vidjet ću što će biti, ali uvijek u smislu što je najbolje za našu reprezentaciju. Analizirat ćemo što je najbolje i donijeti odluku, rekao je Ivan Rakitić

VIDEO

Hrvatska u subotu od 21 sat igra protiv Nigerije svoju prvu utakmicu na Svjetskom prvenstvu. Danas će Vatreni odraditi trening u Roščinu, a nakon toga im slijedi put u Kalinjingrad i finalna priprema za premijerni nastup.

Dejan Lovren trenirao je danas, s njim je sve u redu. Podsjećamo, jučer je preventivno zbog sitnih bolova propustio trening.

VIDEO

Zadnji trening hrvatske reprezentacije uoči puta u Kalinjingrad gdje igraju s Nigerijom... Iz Rusije Tomislav Gabelić

Posted by 24sata Sport on Thursday, June 14, 2018

Izbornik Zlatko Dalić mora odlučiti o sastavu, a o tim temama, između ostalih, s novinarima su razgovarali Ivan Rakitić i Marko Pjaca.

Rakitić: Pustimo moj oproštaj, to sad nije važno

Nije poznato hoće li Raketa zaigrati u paru s Modrićem ili Badeljom.

- Vidim da radite kombinacije, a mislim da će izbornik pripremiti najbolju. Bitno je što je najbolje za sve nas, izbornik radi na tome, kako god odluči, mi smo tu da damo sve za reprezentaciju. Spremni smo, dobro radimo i imamo sjajnu atmosferu.

Hrvatska nikad nije dobila premijernu utakmicu na Mundijalu od 1998.

- Naravno da je jako bitno ući dobro u turnir, naravno da će biti bolje dobiti prvu, ali nije gotovo ni ako ne dobijemo. Moramo poraditi na tome da ih dobijemo, ali kasnije to neće biti ni riješeno ni gotovo. Znamo da su opasna momčad s dobrim igračima, moramo biti spremni. Znamo da svi očekuju da budemo pravi, mi prvi, uvjeren sam da ćemo biti spremni.

Nakon intervjua za španjolsku Marcu potegla se tema o njegovom odlasku iz reprezentacije.

-  Želim čestitati Luki na uspjesima protekle tri godine, sve ih je u potpunosti zaslužio. Imamo zajedničku želju da nešto napravimo u reprezentaciji. Ne volim pričati o tome, sad je reprezentacija najbitnija. Tu sam od 19. godine, sad mi je 30. Puno smo toga prošli, stvar je u tome što ću sjesti s obitelji i savezom da vidimo što je najbolje, ali bez nervoze ili bilo čega. Oni su to dobro prenijeli, ali moja privatna situacija sad nije bitna.

Komentirao je situaciju kod Španjolaca. Otpustili su izbornika Lopeteguija dva dana uoči početka SP-a.

- Iznenadilo me, kao i svakoga. Svaka čast Realu što je uspio zataškati dogovor do same objave, pa sam predsjednik španjolskog saveza nije ništa znao pet minuta prije službene objave. Zaželio sam Iniesti da se što prije vrate u normalno stanje te im želim sve najbolje, Španjolska je uz Hrvatsku i Švicarsku moja reprezentacija.

VIDEO

Pokretanje videa...

Uoči Kalinjingrada 02:04

Pjaca: Najbolje mi je na lijevom krilu

Marko Pjaca imat će ulogu džokera s klupe nakon teške ozljede.

- Drago mi je da sam tu nakon tako teške ozljede iako sam bio na okupljanju u Americi. Naravno da se nada minutama, bitno je kad dobijem priliku da je iskoristim i pomognem ekipi da ostvarimo što bolji rezultat.

Posve je podređen momčadi pa se nije omeo na pitanje hoće li opet postati hit igrač.

- Mislim da su manje bitne neke naše osobne želje, bitan je uspjeh reprezentacije. Hoće li iskočiti ja ili netko drugi, naravno, bilo bi mi drago da to budem ja.

Koju poziciju preferira?

- Ja se najugodnije osjećam na lijevom krilu, ako izbornik odluči drugačije, mogu igrati i desno i u špici, dat ću sve od sebe da pomognem ekipi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 91
VIDEO

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!
NAKON VIDEA 'SLAVA UKRAJINI'

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!

Hrvati su me oduševili igrom. Svi su mislili da će ih Englezi pobijediti, ali oni su ih bez problema prošli. No zbog poteza Vide i Vukojevića bili smo jako ljuti, otkrio je Artem Dzjuba

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...
GURNUO JE I - SEBE

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...

Došao sam u Rusiju po svjetski naslov i odlazim s njim! Programirao sam sebe da ga osvojim! I nije to arogancija već samopouzdanje, kaže Mbappé, najbolji mladi igrač Mundijala u Rusiji
Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta
'KAD SAM JA REKAO TKO DA IGRA?!'

Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta

U knjizi novinara Ariela Senosiaina opisana je brutalna svađa izbornika Jorgea Sampaolija i argentinskih igrača, koje je predvodio Leo Messi, nakon poraza od Hrvatske