Obavijesti

Sport

Komentari 119

Khabib 'ugušio' Poiriera u 3. rundi i obranio naslov prvaka!

Khabib 'ugušio' Poiriera u 3. rundi i obranio naslov prvaka!
2

Sjajan UFC 242 pružio je obilje akcije, a osim odlične borbe Feldera i Barboze gledali smo pravi spektakl u glavnoj borbi večeri gdje je Khabib Nurmagomedov bio na rubu nokauta pa ipak na kraju slavio gušenjem

Treći dolazak UFC-a u Ujedinjene Arapske Emirate donio je pregršt dobre akcije i uzbuđenja. Sjajan UFC 242 opravdao je očekivanja i zadovoljna publika u The Areni na Yas Islandu označila je povratak najjače svjetske MMA promocije. Priredba je u potpunosti bila uspjeh.

Khabib Nurmagomedov (28-0) u sjajnoj borbi obranio je naslov prvaka lake kategorije protiv Dustina Poiriera.

Amerikanac je dva puta imao priliku za prekid, prvu kada je sjajnim desnim krošeom u drugoj rundi pogodio Khabiba u bradu i uzdrmao ga, a drugi put kad je pokušaj giljotine u trećoj rundi ušao vrlo duboko ispod brade, no nije imao dovoljno snage u rukama završiti posao.

Poirier je odradio sjajnu i hrabru borbu, nije pokleknuo pod Khabibovim pritiskom i tempom, no ipak se nije mogao nositi s razinom hrvanja sjajnog Dagestanca.

Khabib je radio ono što najbolje zna i, kao i sve protivnike do sada, Poiriera 'mrcvario' u klinču i parteru prije nego ga je završio stražnjim gušenjem. Nakon borbe pokazao mu je veliko poštovanje i odlučio prodati majicu koju je nosio nakon borbe. Kaže da će sav prihod pokloniti Poirieru jer mu je to želja.

Rat Feldera i Barboze

Tri runde rata na nogama obilježilo je sunaslovnu borbu Paula Feldera i Edsona Barboze u lakoj kategoriji nakon kojih je kao pobjednik izašao Felder na čuđenje samog Barboze, ali i dijela publike u Abu Dhabiju.

Nekako je dojam bio da je Barboza napravio više u prve dvije runde pogotovo jer su mu na ulasku u treću iz kuta savjetovali da ne srlja jer je dobio prve dvije.

No, Felder je taj koji je više tražio borbu, koji je išao prema naprijed i to je nešto što su suci počeli više gledati u posljednje vrijeme. Po broju udaraca su bili blizu, no presudio je Felderov "advancing" odnosno kretanje prema naprijed.

Na koncu je slavio podijeljenom odlukom sudaca (27-30, 29-28, 30-27).

Slavlje Makačeva, Blaydesa i Ferreire

Khabibov bratić Islam Makačev odradio je sjajnu borbu i uvjerljivo izdominirao Davija Ramosa. Ramos je bio i na rubu nokauta no uspio je preživjeti pa je Makačev slavio jednoglasnom odlukom sudaca.

Curtis Blaydes nokautirao je Šamila Abdurahimova u drugoj rundi, a prekid je stigao nakon što mu je brutalnim laktom otvorio posjekotinu na licu i slomio mu nos.

Uf, to je bilo gadno: Brutalnim laktom slomio mu nos i slavio
Uf, to je bilo gadno: Brutalnim laktom slomio mu nos i slavio

Iznenađenje main carda ostvario je Diego Ferreira pobjedom nad favoriziranim Mairbekom Taisumovim.