Obavijesti

Sport

Komentari 5

'U četvrtfinalu sam pomislila da mogu do kraja, a doma me čeka nagrada - mamine palačinke'

'U četvrtfinalu sam pomislila da mogu do kraja, a doma me čeka nagrada - mamine palačinke'

'Uglavnom sve uspijevam stići na vrijeme, nešto malo izvučem. Teniske ambicije su veće, školske su da završim školu najbolje što mogu, a neki cilj je osvojiti seniorski Grand Slam', pojasnila je Petra Marčinko (16)

VIDEO

Iako je već prošao dan i pol, još se nisu slegli dojmovi. Sve mi je to čudno, ali vratiti se s titulom je jako dobar osjećaj. Na turnir sam ušla kao prva nositeljica što znači da su bila očekivanja od mene. Nisam si stavljala pritisak, pokušavala sam igrati najbolje i rezultati su došli, započela je juniorska Grand Slam pobjednica nakon što je iz Australije sletjela na zagrebački aerodrom.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

Juniorska pobjednica Australian Opena, Petra Marčinko vratila se kući VIDEO

Doček Petre Marčinko u zračnoj luci Franjo Tuđman

Čudesna Petra je u finalu za samo sat vremena i 16 minuta pomela Belgijku Sofiju Costoulas sa 7-5, 6-1, a u Melbourne je stigla kao prva favoritkinja turnira i prva nositeljica.

- Svaki meč sam igrala sve bolje i u četvrtfinalu sam pomislila da stvarno mogu dobiti sve cure i boriti se za naslov. Ove godine mislim probati odigrati što više seniorskih turnira i polako početi s tim - rekla je Petra.

Jasno je, taj prijelaz iz juniorskog u seniorski tenis je za mnoge 'koban', ali Petra ne razmišlja na taj način. Još je uvijek čvrsto na zemlji, želi isprobati nove stvari, poraditi na sebi, a svjesna je dobrih i loših strana.

- Moja jača strana je definitivno forehand, a mislim da mogu dosta napredovati u servisu i radu nogu u čemu sam dosta napredovala, ali ima tu dosta za popraviti.

Od tenisača, kaže, ima mnogo ljudi koji su svojevrsni uzori, ali jedini pravi uzor joj je - Dražen Petrović. 

- Tata je bio košarkaš i stalno mi je kao primjer davao Dražena Petrovića koji je bio radnik. Kupio mi je knjigu i tako je krenulo, gledala sam dosta dokumentaraca i utakmica. Pokušavam biti takva radnica, to mi je cilj - objasnila je.

Tu su školske obveze, treninzi, ali i mnoge životne odluke pred njom.

- Prosječno treniram tri sata tenisa dnevno, a kondiciju radim tri do četiri puta tjedno. Nije lako u školi, ali izlaze mi u susret pa neke stvari radim online na turnirima. Uglavnom sve uspijevam stići na vrijeme, nešto malo izvučem. Teniske ambicije su veće, školske su da završim školu najbolje što mogu, a neki cilj je osvojiti seniorski Grand Slam - rekla je Petra koja zna da ju kod kuće čeka posebna nagrada:

- A čim dođem kući će me čekati palačinke s Nutellom. Nisu iste mamine i bilo gdje, moraju biti njezine - zaključila je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome