Obavijesti

Sport

Komentari 2

Santos: Tko će igrati? E, to neću otkriti. Budemo li se opustili, imat ćemo velikih problema...

Santos: Tko će igrati? E, to neću otkriti. Budemo li se opustili, imat ćemo velikih problema...

Portugalski izbornik Fernando Santos na pressici prije utakmice s Hrvatskom tvrdi da protiv nas nema pobjede ako bude opuštanja, no odlučan je: 'U svakoj utakmici idemo isključivo na pobjedu'

VIDEO

Rasterećeni, ali ne i bez motiva, stigli su Portugalci u Split gdje će u utorak na Poljudu (20:45) testirati Hrvatsku u zadnjem kolu Lige nacija.

POGLEDAJTE VIDEO: Cristiano Ronaldo u suzama

Pokretanje videa...

01:39

I dok Hrvatska igra za ostanak, u čemu joj ni pobjeda nije garancija, Portugalci ne mogu s drugog mjesta nakon domaćeg poraza od Francuza u subotu (0-1).

Izbornik Fernando Santos u Hrvatsku je svejedno doveo najbolje što ima, uključujući i najveću zvijezdu Cristiana Ronalda koji je zajedno sa suigračima pod velikim osiguranjem u splitskom hotelu gdje su aktualni prvaci Europe smješteni.

Ronaldo će, očekuje se, i sutra predvoditi Portugalce koji su početkom rujna pobijedili Hrvatsku 4-1.

Hoćete li svejedno ozbiljno pristupiti utakmici s obzirom na to da nemate posebnog motiva? 

- Bez obzira na to što nemamo šanse za prolazak dalje, za nas će to svejedno biti jako teška utakmica - rekao je Ruben Dias.

Hrvatska reprezentacija prolazi kroz smjenu generacije, Portugal je to nedavno već prošao. Znate li nekog od hrvatskih igrača nove generacije?

- Svjesni smo da je Hrvatska jaka, nismo izdvajali pojedinačno igrače jer ih gledamo isključivo kao cjelinu - rekao je Ruben Dias.

Kako komentirate ovaj suludi ritam koji je Uefa postavila?

- Situacija je zbog pandemije nažalost izazovna, velik broj utakmica u malom vremenu, ali nogometaši moraju dati sve od sebe da igraju jednako u svim utakmicama - zaključio je Ruben Dias.

S obzirom da za vas utakmica nema značaja, hoćete li sutra na teren poslati najbolju momčad?

- Neću imenovati igrače koje ću poslati, mi smo svoj cilj ispunili, Hrvatska je jedna od najboljih momčadi na svijetu te prema imamo veliki respekt i sigurno nećemo olako shvatiti ovu utakmice.  Imam 23 igrača, oni su svi vrhunski igrači u odličnoj formi i svejedno je koga ću poslati na teren - odgovorio je Santos.

Koliko bi vam značila pobjeda protiv Hrvatske na kraju ove sezone s obzirom da na sljedećem Euro branite naslov prvaka?

- Mi uvijek želimo pobijediti, želimo pokazati sve što znamo i protiv Hrvatske sigurno neće biti lako pobijediti ako se imalo opustimo - kazao je izbornik Santos.

Jednom ste rekli da vas je Hrvatska pobijedila na Euru 2016. osvojila bi naslov prvaka Europe.  Što mislite o igranju Lige nacija u ovom teškom trenutku za cijeli svijet?

- Nisam, rekao sam da bi onaj tko pobijedio u osmini finala Eura imao velike šanse doći do finala, a ne da bi nužno osvojio Europsko - odgovorio je portugalski izbornik Santos pa prokomentirao igranje Lige nacija:

- Ne odlučujem ja kad će se i što će se igrati. Nemam komentara na tu temu. Utakmice koje nam kažu da igramo, mi ćemo odigrati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'