Obavijesti

Sport

Komentari 27

Boksačka škola Tysona Furyja: 'Gypsy King' obranio WBC pojas

Boksačka škola Tysona Furyja: 'Gypsy King' obranio WBC pojas
15

I u trećem okršaju Tysona Furyja i Dereka Chisore slavio je "Gypsy King". Briljantan je bio Fury, uništavao je Chisoru zbog čega je sudac morao prekinuti borbu u 10. rundi

VIDEO

Tyson Fury na Tottenhamovom stadionu u Londonu obranio je WBC-ov pojas protiv Dereka Chisore! Bila je to njihova treća borba, i treća pobjeda "Gypsy Kinga", a podsjetimo, sudionik njegovog kampa bio je naš boksač Alen Babić.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Tyson Fury o Filipu Hrgoviću 00:26

Meč je od samog početka bio jednosmjerna ulica u kojoj je Fury plesao oko Chisore i bacao udarce koji ovaj nije mogao izbjeći. Jedino čime je Chisora šokirao gledatelje jest reklama za Only Fans na hlačicama. Tyson ga je nekoliko puta uzdrmao, pa je bilo samo pitanje vremena kada će završiti borba. Uoči 10. runde sudac je upozorio Chisorin kut da će prekinuti borbu ako nastavi primati čiste udarce, a upravo se to i dogodilo...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
WBC World Heavyweight Title - Tyson Fury v Derek Chisora
WBC World Heavyweight Title - Tyson Fury v Derek Chisora WBC World Heavyweight Title - Tyson Fury v Derek Chisora

Bila je to prava mala škola boksa Tysona Furyja kojom je zasigurno impresionirao i Oleksandra Usika, boksačkog prvaka po IBF, WBO i WBA verziji, koji je gledao Furyjevu briljantnu predstavu iz prvih redova, a nakon borbe je došlo i do 'trash talka' između spomenutog dvojca.

- Ti si sljedeći. Prebio sam Klička, prebit ću i tebe - kazao mu je Fury uz poneku psovku.

WBC World Heavyweight Title - Tyson Fury v Derek Chisora

- Šezdeset tisuća ljudi danas ovdje. Volim svakoga od vas. Bog vas blagoslovio. Nisam se dugo borio, puno se toga događalo, ali danas sam se osjećao odlično i pogađao - dodao je WBC-ov prvak.

Snimku meča možete pogledati OVDJE.

Tijek borbe:

1. runda: Otvorio je Chisora meč opasnim 'overhandom' nakon čega ga je Fury primio u klinč, no sudac ih ubrzo razdvaja. Chisora baca seriju u tijelu, no pogađa iz kontre nekoliko sjajnih udaraca Fury. Čak je i uzdrman bio Chisora, no vratio se. Primio je sada jedan 'uppercut' pa prednji direkt Chisora... Fury se razmahao već u prvoj rundi. Mogla bi borba završiti nokautom. I kod sudaca je Fury uvjerljivo dobio prvi rundu.

2. runda: Ne može Chisora napraviti ništa Furyju s distance, mora ući 'unutra' što mu i sugerira njegov kut. Prekrasno boksa Fury, praktički savršeno. Još jedna runda koja odlazi na stranu prvaka. Uzdrman je Chisora nakon novog 'uppercuta'. Fury želi rano završiti meč. Stjerao je Chisoru u kut i iživljava se na njemu.

3. runda: Boksa Fury sve bolje i bore, Chisora je u ogromnim problemima. Ne može parirati fenomenalnom Furyju. Puno čistih udaraca ponovno pogađa Fury... "Gypsy King" kao da se igra. Opet je Chisora u kutu, sudac mu ne dopušta odmaranje u klinču. 

4. runda: Pogodio je napokon nešto i Chisora. Najbolji su ovo njegovi trenuci u dosadašnjem dijelu meča, ali prekratko je to razdoblje da bi to napravilo razliku kod sudaca. Sada se Fury malo odmara u klinču, a onda pogađa sjajan direkt. 

5. runda: Još jedna runda koja uvjerljivo odlazi na stranu Furyja. Očito su mu odlično došli sparinzi s našim Alenom Babićem. Gubi ravnotežu Chisora sve češće. 

6. runda: Sjajne kombinacije ponovno baca Fury, Chisora se pokušava približiti, no Fury mu odmah 'zaključa' ruke u klinču. Chisora mijenja gard, traži neki način, neku rupu, ali zasad sve ide na stranu Furyja, kao i u njihova dva dosadašnja meča. Uh, kako dobar 'uppercut' iz kontre. Kao da ga je 'pljusnuo' Fury...

7. runda: Predvidljiv je Chisora, ali mu sada prolazi kroše u tijelo Furyja. Ipak, nije to napravilo baš nikakvu štetu na prvaku. Šamara, udara Fury neumoljivo. S druge strane, Chisore ne izgleda kao netko tko ima snage za povratak. 

8. runda: Sad jedna izmjena na sredini. To vole navijači vidjeti. Pogodio je nešto Chisora, ali Fury uvijek uzvraća najmanje dvostruko. Ponovno je stjeran Chisora u kut, uspijeva pobjeći, ali ponovno Fury sjajno pogađa 'uppercut'. No, Chisora nije ni trepnuo!?

9. runda: Chisora samo čeka kraj ove borbe, za koju već dugo vremena zna da ju ne može dobiti. A može biti sretan ako ga dočeka na nogama. Ništa ne može Furyju, koji danas briljantno boksa.

10. runda: Došao je sudac sada do Chisorinog kuta i kazao mu da neće više tolerirati primanje čistih udaraca jer ovo više nema smisla. Uh, kako prekrasno pogađa Fury. Ovo je milina za gledati, prekid je bio jako blizu iii evo ga. Krajjjj. Prekinuo je sudac borbu, treća pobjeda Furyja u trećoj borbi protiv Chisore.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...
Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener