Obavijesti

Sport

Komentari 136

Dalić: Tko organizira te povike?! Znaju tko su ti ljudi, zašto to ne riješe? Petkovića ću pustiti kući

Dalić: Tko organizira te povike?! Znaju tko su ti ljudi, zašto to ne riješe? Petkovića ću pustiti kući
1

Mislim da tijela koja donose odluku o kaznama moraju shvatiti da je to mali broj ljudi, rekao je Dalić o ustaškoj koračnici pa se osvrnuo na nespremnog Petkovića. ' Žao mi je što sam ga uopće uveo, nije to moja praksa, ali gubiš i uzmeš u obzir želju igrača'

VIDEO

Pobjedom na Opus Areni Hrvatska je mogla napraviti ogroman korak ka Euru, ali nažalost nismo uspjeli. Turska je slavila 1-0 i preuzela prvo mjesto u skupini.

POGLEDAJTE VIDEO

 

Vatreni su razočarali. Igra je bila bezidejna i loša, a itekako su se osjetili izostanci brojnih igrača, pogotovo Ivana Perišića. Bez obzira na gorčinu koja je prisutna zbog poraza, Hrvatska i dalje ima sve u svojim rukama. Već za dva dana gostujemo u Cardiffu kod Walesa.

Osijek: Susret Hrvatske i Turske u kvalifikacijama za EURO 2024.

Izbornik Zlatko Dalić bio je razočaran nakon utakmice izvedbom svojih igrača, a čuli smo njegove dojmove i nakon prospavane noći.

- Igrali smo jako loše, to nije bilo prepoznatljivo i preuzimam odgovornost i krivicu, nisam dobro psihološki pripremio ekipu jer prvo poluvrijeme zaista je bilo loše. Stajali smo široko, duboko, bez agresivnosti, puno grešaka i problema, baš loše, bez ritma. Petković je rekao da može pomoći pa se loviš za sve. Drugi nemaju problema svi su OK. Ovo nije tragedija, dogodi se, nakon dvije i pol godine velikog uspona mora doći ovakva utakmica. Šteta zbog navijača i Osijeka, moja isprika na tom porazu. Odlučujemo i dalje sami o sebi, ali ako ponovimo ovako u Walesu, bit će problema. Drugo poluvrijeme smo se popravili, bili agresivniji, ali bili smo nemoćni, nismo stvarali šanse. Sve u svemu, zaslužen poraz - rekao je izbornik Dalić u uvodu. 

Duge lopte stvarale su probleme, što se dogodilo kod tog gola, je li bila greška u komunikaciji?

- Zabrinjava me da smo bili loši na dugim loptama, što prije nije bio slučaj, a pripremali smo se na to, na njihovog napadača koji stalno traži dubinu, a tu smo bili nesigurni, u panici, i to je pokrenulo nesigurnost kod oba stopera i svih nas, pa i nered kod gola. Brekalo je povukao kontru, bila je naša izgledna situacija, pa greška u pasu, kontra, Livi, koji je prije tiga spasio dvaput, nepotrebno izađe. Golman sam odlučuje kad će izaći, ali zakon je kad su stoperi blizu igrača, ne ideš s gola. No dogodi se da Livi pogriješi, samo nas je sad kaznilo. I sjajna rekacija napadača da ga loba.

Nogometaši Turske pobijedili su na Opus Areni Hrvatsku s 1:0

U čemu je najveći problem trenutno u reprezentaciji?

- Nedostaje nam dosta igrača, ali i nestandardnost igrača u klubovima je problem, svi su na pola, osim par igrača. Drugo je poluvrijeme bilo bolje, uzeli smo više rizika, izašli visoko, napali, bili bolji, ali ne dovoljno da dobijemo jer protivnik je imao samopouzdanje zbog naše loše igre. Preuzeli smo rizik, ali visili smo otraga. Sve u svemu neprepoznatljiva Hrvatska, šteta što je ovo došlo u Osijeku, šteta naše borbe. Nisam sklon ni tragedijama ni euforijama, idemo dalje.

Situacija u skupini se zakomplicirala, Wales je sada u igri za Euro, ali je i dalje sve u našim rukama. Za dva dana gostujemo u Cardiffu.

Osijek: Susret Hrvatske i Turske u kvalifikacijama za EURO 2024.

- I protiv Walesa će biti problema velikih, oni igraju na duge lopte, bit će euforija, pritisak, moramo igrati kao u drugom poluvremenu u Osijeku. Ako se povučemo, bit će opasno, njihov centarfor dobro skače. Na dečkima je da tu utakmicu izvuku, važno je ne izgubiti, tri boda bi nam osigurala Euro po mojoj računici jer imamo bolji omjer s Turskom i Walesom. Moramo ući bez respekta i straha. Teško je svima pao poraz jer nismo naučili na ovakve stvari, digli smo ljestvicu, dvije i pol godine držati tu razinu nije lako, moralo je doći do pada, hrabrimo jedni druge. Žao mi je što smo izgubli uz sjajno navijanje sa svih tribina je dolazila podrška, zdušno su nas bodrili i isprika njima.

Izbornik je prokomentirao i ustašku koračnicu koju je nekolicina pjevala krajem prvog poluvremena.

- Ne razumijem to da dođe 20 ljudi i uništi što napravi 15.000. Nije mi jasno tko to organizira, rješava, dogovara, doći s takvom idejom i napraviti takav problem, kome to treba?! Ne razumijem da konstantno se događa. Nisam to čuo, bio sam u svom filmu, ali kasnije sam čuo što je bilo. Ne razmišljam o strahu od kazne. I tijela koja odlučuju o kaznama moraju shvatiti da nije cijeli stadion to vikao, nije većina, nego 15-20 ljudi. Treba drugačije riješiti taj problem, a ne kažnjavanjem reprezentacije. Znaju tko su ti ljudi, vide ih, je li to problem riješiti? Dok se ne riješi, trajat će.

Osijek: Susret Hrvatske i Turske u kvalifikacijama za EURO 2024.

Bruno Petković došao je nezaliječen na okupljanje. Igrao je protiv Turske, ali će propustiti Wales.

- Nema smisla da se Bruno muči, nije pravi, nije spreman, mislim da ću ga pustiti kući. Iznenadio me svojom željom, svaka mu čast na tome, ali nije spreman i bespotrebno ga trošim. Jučer da je zdrav, on zabije gol. Imamo Belju i Musu, dva zdrava igrača, a on nek ostane doma, liječi se i bude spreman za klub. Žao mi je što sam ga uopće uveo, nije to moja praksa, ali gubiš i uzmeš u obzir želju igrača... Juranović je bio bolje, zadnji je trening odradio maksimalno, za Wales će biti u konkurenciji.

Mateo Kovačić, Luka Modrić i Marcelo Brozović su godinama najjače karike Hrvatske, ali i oni su sinoć podbacili.

- Oni su kao i cijela ekipa imali puno grešaka, to je Brozoviću nesvojstveno da čiste lopte pokloni. Vidi se na Kovačiću da nije igrao, nije u ritmu on, ni Luka, ali oni su naša glavna snaga i nositelji. Moram ih dozirati, ali ja sad nemam vremena za to. Majer je dobro napravio kad je ušao i uzeo odgovornost i napravio puno dobrih stvari. Vjerojatno će biti u najužoj kombinaciji za Wales."

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 136
VIDEO

Čistio je štale, nitko nije htio s njim na basket, zezali ga da je debeo. Sad je treći put MVP...
JOKIĆEVA ŽIVOTNA PRIČA

Čistio je štale, nitko nije htio s njim na basket, zezali ga da je debeo. Sad je treći put MVP...

Nikola je bio užasan. Mislim, stvarno užasan. Ne možete zamisliti koliko je bio loš, prisjetio se Nikolin brat utakmice u kojoj ga je skautirala Barcelona. Tamo nije otišao, ali zato je danas na vrhu košarke

Čudesan preokret Reala protiv Bayerna za finale Lige prvaka! Modrić ušao i spasio 'kraljeve'
U SUDAČKOJ NADOKNADI

Čudesan preokret Reala protiv Bayerna za finale Lige prvaka! Modrić ušao i spasio 'kraljeve'

Čudesne scene u Madridu. Bayern je do 88. imao finale Lige prvaka na Wembleyju, Tuchel je izvadio napadače Kanea, Musialu, Sanea... A džoker s klupe Joselu zabio je dva gola i preokrenuo utakmicu
VIDEO Izveo korner pa čudesno spriječio šansu nevjerojatnim trkom od 80 m: Kako ide Luka!
KAO MLADIĆ

VIDEO Izveo korner pa čudesno spriječio šansu nevjerojatnim trkom od 80 m: Kako ide Luka!

Nakon kornera koji je rezultirao kontrom Bavaraca, čudesni je trk potegnuo Luka Modrić jer je to bila velika šansa gostiju za odlazak na 2-0 i praktički završetak utakmice. Ali, sve je spasio kapetan 'vatrenih'