Obavijesti

Sport

Komentari 41

Vaha Halilhodžić: Ovaj Dinamo može rušiti europske velikane!

Vaha Halilhodžić:  Ovaj Dinamo može rušiti europske velikane!
10

PONOVITI VILLARREAL Da, ovaj Dinamo može napraviti ono što je napravio onaj moj 2010. godine, može srušiti veliki europski klub, rekao nam je Vahid Halilhodžić uoči dolaska Fenerbahčea

VIDEO

Gost Maksimira je Fenerbahče, turski div, čije ime u slobodnom prijevodu na hrvatski jezik znači “vrt svjetionika”, odnosno vrtna svjetiljika ili lampa. “Modri” u prvom ispitu u Europskoj ligi žele ugasiti vrtnu svjetiljku i napraviti veliki korak prema ostvarenju sna, europskom proljeću.

Fener je velik klub, ali nema sumnje kako je u golemoj krizi posljednjih tjedana. Svi oni koji pomno prate Fenerbahče i tursku ligu ističu da Dinamo ima veliku priliku za skalp na otvaranju Europske lige. Svjestan je toga i Nenad Bjelica, koji je u nedjelju otišao pogledati idućeg protivnika.

Da, ustvrdio je da se radi o klubu koji je po snazi iznad Young Boysa, ali isto tako je ustvrdio kako njegova momčad ima dobre šanse. Bjelicu muče ozljede, neće biti Ademija i Leovca, još ima dvojbe, a bit će važno zaustaviti Islama Slimanija, igrača kojeg je otkrio bivši trener Dinama Vaha Halilhodžić.

Antonio Bronic/PIXSELL

- Došao sam na jednu utakmicu alžirske lige i vidio Islama Slimanija prvi put. Iako nije baš bio tehnički dobro potkovan, jako mi se svidio, odlučio sam pozvati ga u reprezentaciju - prisjetio se Vahid Halilhodžić, bivši izbornik Alžira.

Nema sumnje kako će 30-godišnji napadač iz Alžira, koji je u Feneru na posudbi iz Leicestera, biti jedna od najvećih opasnosti za gol hrvatskog prvaka.

- Belouizdad, klub za koji je igrao u Alžiru, do njegove pojave nije dao nijednog reprezentativca - kaže Vaha i nastavlja:

- Kad sam ga pozvao u reprezentaciju, smijao se čak i predsjednik nogometnog saveza. Nitko nije vjerovao da će Slimani postati tako dobar igrač. Kad sam ga vidio, imao je snagu, brzinu i bio je strašno dobar u igri glavom. Tehnika i taktičnost mu nisu bile jača strana, ali jasno da je i to popravio posljednjih godina. Bio mi je jedan od najboljih igrača kad sam s Alžirom prošao u osminu finala Svjetskog prvenstva 2014. godine. U Dinamu ga se moraju dobro čuvati. Zbog Slimanija sam trpio kritike, ali sam na kraju pogodio s tim igračem.

Dinamo je posljednji put veliku priliku za europsko proljeće imao baš pod vodstvom Vahida Halilhodžića. Bilo je to u jesen 2010. godine.

- Dobro se sjećam obje utakmice protiv PAOK-a, nama je tad samo nedostajao pravi strijelac. Bilo smo bolji u Zagrebu u toj odlučujućoj utakmici. Pa PAOK nas je oba puta dobio iz jedinih prilika koje je imao - kaže Vaha, koji je na startu Europske lige te sezone u Maksimiru s Dinamom srušio jaki Villarreal.

- Bila je to velika pobjeda, ali mislim da se i ovaj Dinamo može nositi s jakim i poznatim europskim klubovima. Gledao sam ga ove sezone u dvije-tri utakmice. Dobra je to momčad, ima tu nekoliko baš vrlo dobrih igrača. Fenerbahče je u krizi i vjerujem kako Dinamo može iskoristiti ovu priliku koja mu se pruža. Velikan može pasti - optimist je Halilhodžić.

Nenad Bjelica: Morat ćemo na Fener bez Ademija i Leovca...
Nenad Bjelica: Morat ćemo na Fener bez Ademija i Leovca...

Vahi se, dakle, jako svidjelo ono što je vidio od Zagrepčana u nekim utakmicama ove sezone.

- Za uspjeh, odnosno taj iskorak u Europi, trebat će i malo sreće. Nadam se da će je Nenad Bjelica imati. Moj je Dinamo bio na korak od europskog proljeća, a i ovaj može doći blizu tog uspjeha. Ja nisam imao sreće, valjda će se sad situacija promijeniti - rekao je za kraj Vaha.

U Maksimiru se očekuje 20.000 gledatelja, neće to biti posjećenost kao protiv Young Boysa, ali će tribine biti lijepo popunjene. Svi se navijači “modrih” pitaju kako će izgledati njihova momčad. Skupina je ovo po mjeri. Podsjetimo, s “modrima” i Fenerom još su Spartak Trnava i Anderlecht, koji večeras igraju u Slovačkoj.

Čak je i raspored dinamovcima išao na ruku, prvo Fenerbahče, koji je u krizi, kod kuće, zatim gostovanje kod Anderlechta i onda treće i četvrto kolo dvije utakmice protiv nominalno najslabije momčadi u skupini. Prilika je tu, nećemo reći da je velika, ali realna za europsko proljeće postoji.

Puno će toga ovisiti o večerašnjih 90 minuta. Ako Dinamo dobije, bit će to sjajan zamah za nastavak natjecanja. Ako izgubi, povijest nas uči da se Zagrepčani onda teško vraćaju.

'Dinamovci', pazite se! Taj Elif dribla kao lud. Paklen je igrač'
'Dinamovci', pazite se! Taj Elif dribla kao lud. Paklen je igrač'

Tri boda bila bi jackpot, ali realno, niti bod na startu Europske lige ne bi bio loš. Dinamo otvara i zatvara skupinu domaćim utakmicama, i to je važno napomenuti.

Trebat će biti pametniji i mudriji na terenu nego što je to nedavno bio slučaj protiv Young Boysa. Ne smiju se dogoditi padovi. Nenad Bjelica pomno je pripremao svaki detalj. Posljednjih je dana puno putovao, stigao je malo i razmišljati.

Valjda ima pravu formulu za Fenerbahče.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

Što voze 'vatreni'? Modrić ima Bentleyja i sponzorski BMW, a Brozović čuva 'zvijer' u garaži
LUKSUZNI VOZNI PARK

Što voze 'vatreni'? Modrić ima Bentleyja i sponzorski BMW, a Brozović čuva 'zvijer' u garaži

Odlučili smo malo zaviriti kakve automobile imaju hrvatski nogometaši. Modrić ima Bentley od dva milijuna kuna, a Petković nabrijani Mercedes AMG E63 S

EKSKLUZIVNO Prve fotografije 'vatrenih' u novim dresovima!
ZVIJEZDE NA SNIMANJU

EKSKLUZIVNO Prve fotografije 'vatrenih' u novim dresovima!

Gvardiol, Pjaca i Labrović imaju sponzorske obveze, u domaćem dresu za Europsko prvenstvo pozirali su na odmorištu na autocesti A4 u Sesvetama
Doznajemo: Nijemac će suditi derbi  između Hajduka i Dinama
POSUDBA IZ BUNDESLIGE

Doznajemo: Nijemac će suditi derbi između Hajduka i Dinama

Riječ je o njemačkom sucu rođenom u Berlinu, koji redovito sudi utakmice Bundeslige. Nedavno je dijelio pravdu na utakmici Bayera iz Leverkusena i Wolfsburga, a išao je i na 'posudbe' u grčku ligu