Sport

Komentari 6

Van der Vaartova djevojka vodi Nizozemke po svjetsko zlato

Van der Vaartova djevojka vodi Nizozemke po svjetsko zlato

Zbog ljubavi je Van der Vaart karijeru nastavio u Danskoj, prvo u Midtjyllandu, pa dvije godine kasnije u Esbjergu, gradu i klubu u kojem majka njegove kćeri Estavana Polman igra rukomet već 6 godina

Drugi put u povijesti, ujedno i drugi u posljednje četiri godine, Nizozemska će igrati finale Svjetskog prvenstva rukometašica. Prava velesila ženskih loptačkih sportova, nema što. Čak i kad Nycke Groot uzme stanku, Nizozemke u Japanu nastave strašan niz budući da su na pet prethodnih europskih ili svjetskih prvenstava bile najmanje u polufinalu.

Danas će protiv Španjolske tražiti prvo veliko zlato u pohodu u kojemu je bitnu rolu imala Estavana Polman (27), s 49 golova šesta na ljestvici strijelaca turnira (od Nizozemki je bolja samo Abbingh sa 64).

Najveću podršku u Japanu srednja vanjska iz Arnhema (po potrebi i lijeva) ima u Rafaelu Van der Vaartu, ocu njihove kćeri Jesslyn (2). Veza s bivšim nizozemskim reprezentativcem (36), koji je karijeru završio prošle godine, traje gotovo četiri godine.

Zbog nje je, uostalom, 2016. karijeru, koja je tih dana klizila prema kraju, nastavio u Danskoj, prvo u Midtjyllandu, pa dvije godine kasnije u Esbjergu koji je tada izborio prvu ligu, gradu i klubu u kojem Polman igra rukomet već 6 godina. Bila je to povuci-potegni saga jer Esbjerg je Van der Vaartu nudio da igra bez plaće (!?), na kraju je Nizozemac ostao ondje tek tri mjeseca dok nije rekao dosta.

- Vjenčanje? Ne žurimo - rekla je ljetos Polman.

Van der Vaart je već bio u osmogodišnjem braku (2005. - 2013.) sa Sylvie Meis, danskim modelom i TV-voditeljicom. Iako je u javnost prvo procurila informacija da je fizički napao bivšu suprugu, ona ga je, kasnije se otkrilo, varala s pilotom. Plod te veze, koja je teške trenutke imala i dok se Sylvie borila s rakom dojke, jest sin Damian (13).

Nizozemac je skovao plan za nevjeru pa vrlo brzo krenuo u novu vezu romantičnog karaktera sa Sabijom Engziek, nekadašnjom suprugom Khalida Boulahrouza s kojim je dijelio svlačionicu u HSV-u. I, to je važno, najboljom Sylvieinom prijateljicom. Veza je pukla nekoliko mjeseci nakon što je Sabia morala pobaciti u petom mjesecu trudnoće zbog rupture u aminonskoj vrećici.  

I tako je nekadašnja zvijezda Real Madrida došla do Polman zahvaljujući novinaru Fritsu Barendu. I odmah u prvoj SMS poruci nije odugovlačio.

- Želim te oženiti - otkrio je sadržaj iste, dok je njegova, i dalje, djevojka još oprezna po tom pitanju.

- Tko zna, možda će se dogoditi.

Najčitaniji članci