Obavijesti

Sport

Komentari 24

Van Dijk se naklonio Modriću i Hrvatima pa poručio: Imali ste domaćinsku atmosferu...

Van Dijk se naklonio Modriću i Hrvatima pa poručio: Imali ste domaćinsku atmosferu...

Imali smo sjajnu postavku u prvom poluvremenu, ali morali smo se suočiti s protivnicima, morali smo se suočiti s Modrićem. On je bio jedan od ključnih igrača. Odigrao je zaista dobro, rekao je izbornik Nizozemske

VIDEO

Virgil van Dijk (31) jedan je od najboljih stopera u posljednjih nekoliko godina, no ni on nije uspio zaustaviti Brunu Petkovića u trenutku inspiracije. Nizozemci su se spasili u 96. minuti, ali kada je Zlatko Dalić na početku produžetka uveo Petkovića, sve se okrenulo na naš mlin. Itekako znamo što može s loptom u nogama, a sada je zabljesnuo na najvećoj nogometnoj pozornici i odveo Hrvatsku u finale Lige nacija!

Pokretanje videa...

'Vatreni', kraljevi produžetaka: Hrvatska je u finalu Lige nacija! 00:47

Vatreni su u čudesnoj utakmici srušili Nizozemsku na De Kuipu (4-2) i u nedjelju će se boriti za povijesni trofej. Nizozemci su poveli 1-0 preko Malena u prvom dijelu, Hrvatska je izjednačila u nastavku preko Kramarića i Pašalića. Sekunde su nas dijelile od finala, no Lang je u šestoj minuti sudačke nadoknade izjednačio na 2-2.

Rotterdam: Susret Nizozemske i Hrvatske u polufinalu Lige nacija

Ipak, mi smo kraljevi produžetaka. I to već godinama pokazujemo. U 98. minuti Bruno Petković zabio je sjajan gol za 3-2, a u 115. minuti Luka Modrić stavio je točku na i golom iz penala kojeg je realizirao nezaustavljivi Petković koji je radio dar-mar na terenu nakon ulaska.

Kada je Istvan Kovacs svirao kraj, hrvatski igrači razletjeli su se terenom, a na tribinama je nastao delirij više od 15 tisuća hrvatskih navijača koji su nadglasali Nizozemce. Utakmica kao da se igrala u Hrvatskoj.

Rotterdam: Susret Nizozemske i Hrvatske u polufinalu Lige nacija

- Mentalitet koji Hrvatska ima je svima poznat. Imaju sjajne igrače, posebno vezne igrače, baš klase. Pronašli su način do pobjede, imali su dva penala. Mi smo razočarani, ali našli su način kako da pobijede, ali to je njihova kvaliteta. Imaju dobre igrače. Na žalost po nas, nismo uspjeli pobijediti - rekao je nakon utakmice kapetan Nizozemske i stoper Liverpoola Virgil van Dijk.

Rotterdam: Susret Nizozemske i Hrvatske u polufinalu Lige nacija

Velike probleme stvorio mu je sjajni Petković. 

- Jako je snažan napadač, u tome trenutku smo se otvorili i pritisnuli ih, tražili smo gol za vodstvo pa potom i izjednačenje. On je igrač koji može dobro zadržati loptu i oni su to iskoristili. Dobro za njega što je zabio, ali razočaravajuće za nas.

Rotterdam: Atmosfera na stadionu De Kuip na završnici Lige nacija

Iako je Nizozemska bila domaćin, cijeli De Kuip bio je u kockicama. Ta čudesna atmosfera bila je veliki poticaj 'vatrenima' na putu do finala. 

- Slažem se. Imali su domaćinsku atmosferu. Definitivno im je pomoglo jer znamo koliko može biti važno kada imaš veliku podršku navijača i daju ti dodatni poguranac. Njima je to pomoglo, nama ne - rekao je Van Dijk pa prokomentirao neuništivog Luku Modrića.

Rotterdam: Luka Modrić penalom zaključio uzbudljivu pobjedu Hrvatske

Večeras je odigrao 165. utakmicu za reprezentaciju i opet pokazao kakav je klasa. Razigravao je naše igrače, gurao ih i bodrio kad nije išlo, razbijao suparničke napade pa i zabio za konačnih 4-2. Dijamant koji sjaji i s 37 godina. 

- Modrić? On je jedan od najboljih veznjaka na svijetu. Moraš ga poštovati. U tim godinama igra fantastično za klub i reprezentaciju. Moraš poštovati takvog igrača - zaključio je Van Dijk.

Sve je bilo spremno za nizozemsko slavlje u Rotterdamu, ali im je Hrvatska pokvarila feštu. Nizozemska će se u nedjelju u Enschedeu morati zadovoljiti utakmicom za treće mjesto. 

- Dobro smo ušli, bili smo bolji i poveli. Jedanaesterac je sve preokrenuo. Nije bio odlučujući, ali odigrao je jako bitnu ulogu. To nismo smjeli dopustiti, bilo je to naivno. Bila je bitka, velika borba, ali oni su zaslužili pobjedu jer su na kraju bili bolji - rekao je nizozemski izbornik Roland Koeman pa nahvalio Luku Modrića.

Rotterdam: Susret Nizozemske i Hrvatske u polufinalu Lige nacija

- Imali smo sjajnu postavku u prvom poluvremenu, ali morali smo se suočiti s protivnicima, morali smo se suočiti s Modrićem. On je bio jedan od ključnih igrača. Odigrao je zaista dobro.

Nizozemci su vodili 1-0 pa spašavali živu glavu u posljednjim sekundama.

- Uložili smo puno energije, ali nismo najbolje iskoristili našu izvedbu. Ovdje se radilo o bitci između dva podjednaka protivnika. Međutim, oni su bili pametniji, organiziraniji. Pitanje je zašto mi nismo. Hrvatska momčad je iskusnija, odigrala je puno velikih utakmica, to je činjenica. Teško je igrati protiv takvog protivnika. Imaju izvanredne igrače, mogu igrati 120 minuta na istoj razini. To je sjajna momčad, brončana sa Svjetskog prvenstva. Ne idemo sad na odmor, napravit ćemo sve da završimo Ligu nacija s pobjedom. Naravno da moramo poboljšati svoju igru - zaključio je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku