Obavijesti

Sport

Komentari 1

Vastić: Čuvam dres koji sam razmijenio s Modrićem 2008.

Vastić: Čuvam dres koji sam razmijenio s Modrićem 2008.
5

Teško mi je reći za koga ću navijati, ali očekujem pobjedu Hrvatske 2-1. A bila bi mi čast da me Luka nadmaši kao najstariji strijelac u povijesti europskih prvenstava, naglasio je Ivica Vastić

VIDEO

Hrvatska u nedjelju (20.45) u Beču treba pobjedu kako bi izborila final four Lige nacija. No, čak i poraz može naše odvesti ondje ako Danska istovremeno ne pobijedi Francusku.

A kad je u pitanju nogomet, najveća je poveznica Hrvatske i Austrije Ivica Vastić (52), rođeni Kaštelanin, koji je igrao za Austriju. I ne samo to, nego je na Euru 2008. igrao protiv Hrvatske, naši su pobijedili 1-0 golom Modrića iz penala, a Vastić je na tom Euru postao najstariji strijelac u povijesti europskih prvenstava.

Pokretanje videa...

Hrvatska nogometna reprezentacija pobijedila je Francuze prvi put u povijesti 01:08

- Izbornik Ralf Rangnick okušava uvesti neke promjene, a to se može vidjeti prema igračima. Pretežno su to mladi, agresivni nogometaši. Pokušava uvesti taj gen Red Bull Salzburga, koji je tu poprilično uspješan - kazao je Vastić za Novu TV pa otkrio za koga navija kada igraju Hrvatska i Austrija:

- Teško mi je gledati tu utakmicu, neriješeni rezultat bi bio najbolji.

On je trenutno radi kao trener u omladinskom pogonu Austrije Beč, a sjeća se tog EP-a, kojem su Austrijanci bili domaćini:

REUTERS

- Nitko nije mogao očekivati da će Luka toliko trajati. Očito živi sportski, živi za nogomet, to se osjeti na svakoj utakmici reprezentacije ili kluba. Mislim da igra mali nogomet na školskom igralištu, da bi bio potpuno isti.

Tada je zabio gol s 38 godina i 257 dana, ali ako Luka nastupi na Euru 2024., kako se najavljuje, i ondje bude strijelac, prestići će Vastića!

- Bilo bi mi zadovoljstvo, ali i čast da me Luka prestigne. Ima jedna anegdota: mislim da smo nas dvojica razmijenili dresove na toj utakmici. Čuvam taj dres kod kuće - otkrio je Vastić.

REUTERS

U Beču bi moglo biti i 20.000 hrvatskih navijača, mnogi i njega zovu.

- Je, velik je interes, zvali su me i moji iz Kaštela, ali ne mogu doći do ulaznica, nema ih. Rezultat? Hrvatska je pobijediti 2-1 - zaključio je Vastić za Novu TV.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

VIDEO Ovaj Bayer je čudo! Ne zna za poraz 49 utakmica u nizu, Stanišić zabio u 97. minuti
KAD IDE, IDE

VIDEO Ovaj Bayer je čudo! Ne zna za poraz 49 utakmica u nizu, Stanišić zabio u 97. minuti

Bayern Leverkusen je i u 49. utakmicu u nizu ostao neporažen i tako postavio rekord. Gubili su od Rome 2-0, ali opet su se izvukli u sudačkoj nadoknadi. U finalu Europske lige igrat će protiv Atalante

Predsjednik Hajduka snimljen na sastanku s Andyjem Barom. Tri igrača bila pod povećalom
OTKRIVAMO DETALJE

Predsjednik Hajduka snimljen na sastanku s Andyjem Barom. Tri igrača bila pod povećalom

Ivan Bilić i Andy Bara sastali su se u jednom zagrebačkom hotelu, a menadžer nam je otkrio: "Nemamo razloga skrivati se, a Brekalo je igrač Fiorentine i sva je odluka na Talijanima'
Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling