Obavijesti

Sport

Komentari 76

Vaterpolisti po zlato! Evo kada igraju, gdje gledati i kako stoje na kladionicama protiv 'furije'

Vaterpolisti po zlato! Evo kada igraju, gdje gledati i kako stoje na kladionicama protiv 'furije'

Hrvatski vaterpolisti od 20.15 sati igraju finale Europskog prvenstva protiv Španjolske, a prvi na scenu stupaju rukometaši koji u Mannheimu od 18 sati igraju protiv Rumunjske u posljednjem kolu prvog kruga Eura

VIDEO

Da se finale opet igra u Spaladium Areni, ne bi bilo dovoljno mjesta za sve zainteresirane koji žele svjedočiti spektaklu. Euforija je opet zahvatila naciju, Hrvatska se večeras bori za svoje treće europsko zlato i opet na domaćem terenu, u grotlu kultnog bazena!

Pokretanje videa...

Dubrovnik i bazen Gruž za vaterpolski Euro 01:11

Pred hrvatskim vaterpolistima ostala je samo još jedna stepenica do zlata. Barakude večeras od 20.15 igraju finale Europskog prvenstva protiv Španjolske. Plivalište na Mladosti je rasprodano, oko dvije tisuće grla trebalo bi nositi naše igrače do našeg ukupno šestog zlata na velikim natjecanjima. 

Zagreb: Hrvatska svladala Mađarsku i odlazi u finale Europskog prvenstva u vaterpolu

U polufinalu protiv Mađarske je bila čudesna atmosfera, natiskalo se preko dvije tisuće gledatelja, sjedilo se i po stepenicama, ali dogodio se i organizacijski propust jer je više od stotinjak ogorčenih navijača ostalo pred bazenom. Nadamo se da se to večeras neće ponoviti i da će svi koji imaju kartu uživati u spektaklu i voditi Hrvatsku do zlata.

Zagreb: Hrvatska svladala Mađarsku i odlazi u finale Europskog prvenstva u vaterpolu

- Ne smije biti euforije u sportu, tako i živimo. U nedjelju su nakon utakmice možda pola sata igrači bili s prijateljima i obiteljima, proveselili se i u busu od bazena do hotela nije se čula muha! Ujutro su odradili istezanje i relaksacijski trening, a mi u stožeru analiziramo Španjolce do najmanjih detalja. Nikad niste doživjeli euforiju od naše reprezentacije i nikad je neće biti. Neki trenuci ostaju u sjećanju, ali radimo sve da budemo pravi kad je najpotrebnije - rekao je izbornik Ivica Tucak uoči velikog finala.

Zagreb: Hrvatska svladala Mađarsku i odlazi u finale Europskog prvenstva u vaterpolu

Španjolska je jedna od najjačih reprezentacija na svijetu, pobijedili smo ih u Dubrovniku, ali posljednjih godina nemamo dobrih iskustava s njima. I upravo zato im kladionice daju prednost. Koeficijent na pobjedu 'furije' je 1.85, dok je na Hrvatsku 2.55.

Kako god bilo, nemamo se čega bojati. Naši vaterpolisti su europski prvaci, igraju pred svojim navijačima i vjerujemo da će na krilima čudesne atmosfere i gromoglasnog huka s tribina srušiti te Španjolce i donijeti novo zlato u domovinu! Utakmica počinje u 20.15 uz prijenos na HRT 2.

Zagreb: Svjetski kup u vaterpolu, Hrvatska - Mađarska

A zagrijavanje za veliko finale je od 18 sati. Hrvatski rukometaši igraju posljednje kolo prvog kruga Europskog prvenstva u Njemačkoj, protivnik je Rumunjska. Naši rukometaši su u prvom kolu razbili Španjolsku, izazvali euforiju i podigli očekivanja, ali nažalost, kiksali smo protiv Austrije (28-28) koja nas je prizemljila, ali možda je i bolje tako. U hrvatskom mentalitetu je utkano da smo najjači kada nitko ništa ne očekuje. 

EHF 2024 Men's European Handball Championship - Preliminary Round - Group B - Croatia v Austria

Bez obzira na mršavi bod, on nam neće donijeti posljedice ako Španjolci slave protiv Austrije, a Hrvatska odradi posao protiv Rumunja koji su uvjerljivo izgubili u prva dva dvoboja.

- Rumunji su protiv Austrije igrali dobro, ali promašili su puno, a austrijski je golman imao puno obrana. Igraju jako agresivnu obranu i imaju dobru tranziciju. Znaju vas kazniti ako prodaš lopte i imaju dobroga golmana. No nemam straha, bolji smo od njih i momci će to odraditi dobro - rekao je izbornik Goran Perkovac.

Utakmica počinje u 18 sati uz prijenos na RTL-u. 

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 76
VIDEO

As: Luka Modrić je donio odluku
GDJE ĆE 'VATRENI'?

As: Luka Modrić je donio odluku

Luka Modrić proveo je 12 godina u Real Madridu, a nije skrivao kako bi htio nastaviti igrati za Real dok je to moguće. Španjolske novine As pišu kako je hrvatski reprezentativac donio odluku o budućnosti

Hrvatska ostaje bez Snježne kraljice! Evo zašto je savez odustao od bitke i povukao se
OTKAZAN SKIJAŠKI SPEKTAKL

Hrvatska ostaje bez Snježne kraljice! Evo zašto je savez odustao od bitke i povukao se

Plus+ Snježna kraljica trebala je biti prebačena na početak veljače umjesto tradicionalnog termina početkom siječnja. To se, ipak, neće dogoditi, zato što na Sljemenu ne postoje uvjeti za utrku. A ne mislimo na loše vrijeme...
Otkrivamo: Livaja najplaćeniji nogometaš HNL-a, ali jedan je trener zaradio više i od njega!
PROCURILE BROJKE

Otkrivamo: Livaja najplaćeniji nogometaš HNL-a, ali jedan je trener zaradio više i od njega!

Plus+ Više od milijun eura prošle su godine zaradili Petković, ali i jedan pomalo zaboravljeni dinamovac, a blizu milijuna su Nikola Kalinić, Josip Mišić, kao i Livaković, koji je otišao na ljeto. I treneri su se fino obogatili...