Obavijesti

Sport

Komentari 28

'Vatreni', dogurajte do penala! Španjolci nikako da ga zabiju...

'Vatreni', dogurajte do penala! Španjolci nikako da ga zabiju...

'Furija' je razbila Slovačku 5-0 i osigurala prolaz u osminu finala, ali je istovremeno ispisala 'crnu' povijest. Španjolci su prva reprezentacija koja je promašila pet penala zaredom

VIDEO

Udarac s 11 metara najveća šansa u nogometu? Ha, ne ako pitate idućeg protivnika Hrvatske koja je i na Euru nastavila crni niz.

Španjolska nogometna reprezentacija u drugom je kolu Europskog prvenstva remizirala s Poljskom (1-1).  'Furija' je povela preko Alvara Morate, a izjednačenje Poljskoj donio je najbolji nogometaš svijeta 2020. godine, Robert Lewandowski. 

POGLEDAJTE VIDEO: Golovi Slovačka-Španjolska (0-5)

Pokretanje videa...

Golovi Slovačka - Španjolska (0-5) 03:50

Momčad Luisa Enriquea u 58. minuti susreta imala je priliku povesti iz penala, ali Gerard Moreno pogodio je stativu. 

Euro 2020 - Group E - Spain v Poland

Španjolska je deklasirala Slovačku 5-0, ali je Alvaro Morata u 12. minuti susreta promašio penal. Slovački golman Martin Dubravka maestralno je obranio, ali nakon toga servirao si je autogol.Bio je to peti uzastopni promašeni penal španjolske reprezentacije. 

Ova serija promašenih penala, pogubna za Španjolce, počela je još prošlog studenog kada Sergio Ramos čak u dva navrata nije uspio zatresti mrežu Švicarcima. Utakmica je završila 1-1, a susret su obilježile dvije fantastične obrane švicarskog golmana Yana Sommera. 

Euro 2020 - Group E - Slovakia v Spain

Abel Ruiz se na debiju za španjolsku reprezentaciju protiv Litve također upisao u tragičare penala. Ruiz je slabo i nisko pucao u desnu stranu što je litvanski golman pročitao i obranio. 

Prije nego što je ovaj negativni niz počeo, Španjolska nije promašila penal do Europskog prvenstva 2016. godine. Španjolci su posljednjoj utakmici protiv Hrvatske također promašili penal. Danijel Subašić obranio ga je Sergiju Ramosu, u pobjedi 2-1, nakon što se posavjetovao s Lukom Modrićem.

Nižnji Novgorod: Hrvatska i Danska u osmini finala na Svjetskom prvenstvu

Najveći broj uzastopnih promašenih penala bio je tri, što se dogodilo u dva odvojena navrata.

Između 2012. i 2013. godine, Sergio Ramos, Fernando Torres i Cesc Fabregas promašili su protiv Brazila, Tahitija i Francuske, a tri godine prije početka tog niza David Villa promašio je tri penala 2009. godine, protiv Južne Afrike, Belgije i Bosne i Hercegovine.

'Vatreni' iz Kopenhagena: Tu bi moglo doći i do 10.000 Hrvata, a i ja još tražim svoju ulaznicu
'Vatreni' iz Kopenhagena: Tu bi moglo doći i do 10.000 Hrvata, a i ja još tražim svoju ulaznicu

Prisjetimo se, Hrvatska je nakon velike drame i lutrije penala s 4-3 (1-1) pobijedila Dansku te izborila četvrtfinale Svjetskog prvenstva 2018. u Rusiji. Danijel Subašić obranio je tri puta, a za pobjednički gol zabio je Ivan Rakitić. 

Jednako dramatično bilo je i na utakmici protiv Rusije koja je nakon produžetaka završila 2-2, ali na kraju smo kroz lutriju penala (6-5) izborili polufinale SP-a. 

Hrvatska se do sada susrela sa Španjolskom osam puta. Četiri puta u prijateljskim utakmicama gdje smo jednom pobjedili, jednom remizirali i dva puta izgubili. Na Europskom prvenstvu 2012. Španjolci su nas porazili 1-0, a četiri godine kasnije Hrvatska je slavila 2-1. U Ligi nacija 2018. godine, 'vatreni' su jednom poraženi (6-0) te su jednom pobijedili (3-2).

Uzastopni promašaji Španjolaca iz penala

  • 14. studenog 2020., Sergio Ramos, Švicarska - Španjolska (1-1), 57. minuta
  • 14. studenog 2020., Sergio Ramos, Švicarska - Španjolska (1-1), 80. minuta
  • 8. lipnja 2021., Abel Ruiz, Španjolska - Litva (4-0), 30. minuta
  • 19. lipnja 2021., Gerard Moreno, Španjolska - Poljska (1-1), 58. minuta
  • 23. lipnja 2021., Álvaro Morata, Slovačka - Španjolska (0-5), 12. minuta
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića