Obavijesti

Sport

Komentari 123

Dalić: Luka bi došao i pješke ako treba! Golmani? Nije dobro

Dalić: Luka bi došao i pješke ako treba! Golmani? Nije dobro
5

Već sam prije rekao da Poljud prima 100 tisuća navijača, da bi bilo toliko ljudi. Karte su prodane u roku jednog dana i to pokazuje koliko Dalmacija i Split poštuju i vole reprezentaciju, rekao je izbornik Dalić

VIDEO

Dok oni posljednji reprezentativci još stižu u Podstranu i hotel Le Meridien Lav, Zlatko Dalić izašao je pred novinare. Tema? Mađarska na Poljudu u četvrtak. Tri su dana ostala do službenog povratka reprezentacije na Poljud i utakmice koja se mora dobiti. 

Ostvari li se taj scenarij, već bismo u Walesu mogli riješiti problem zvan Euro 2020. No o tom potom. Prvo Mađarska za koju će Vatreni s pripremama krenuti u večernjim satima prvim treningom u Omišu (18 sati) gdje će se trenirati i sutra pa od srijede na Poljudu.

VIDEO IZ SPLITA

Uživo iz Hotela Lav u kome se okupljaju Vatreni uoči kvalifikacijskog ogleda s Mađarima. Pogledajte prve dojmove izbornika Zlatka Dalića nakon dolaska igrača... Reporter: Tomislav Gabelić

Objavljuje 24sata u Ponedjeljak, 7. listopada 2019.

- Igrači još dolaze, nisu stigli svi jer su jučer kasno neki imali utakmice. Nitko nije javio nekakve nove probleme - započeo je uvodno izbornik Dalić pa se okrenuo četvrtku.

- Rekao sam da ovisimo sami o sebi, to je najvažnije. Nema puno kalkulacija, 5-6 bodova treba nam da bismo bili sigurni neovisno o drugima. Prva su stepenica Mađari, ali ništa manje nije bitan Wales. Čekaju nas dvije utakmice u tri dana i sigurno da ćemo za to koristiti 15-16 igrača. Kroz razgovore i treninge vidjet ćemo što ćemo napraviti. Nas uvijek dopadne da igramo u četvrtak i da imamo tek 2-3 dana za pripremu.

Puni Poljud

Izbornik ima nekoliko dvojbi, počevši od statusa Ante Rebića koji u Milanu zasad ne igra, pa bi na njegovo mjesto mogao Vlašić.

- Ante, nažalost, ne igra u Milanu i jedan problem, ali kad razgovaram s njim i vidim njegovo stanje, odlučit ću. Nikola, pak, igra sjajno i drago mi je da je Ivan s nama nakon dva izbivanja. Ti igrači daju sve od sebe za reprezentaciju. Ponovit ću, u zadnjim je susretima bila moja greška što nisam koristio više igrača, ne libim se to priznati. Za pravo mi je dala ta sjajna utakmica protiv Slovačke što nisam mijenjao ekipu, a mislim da sam morao bolje reagirati u drugom susretu kad je došlo do pada. Ubuduće ću drugačije reagirati. No, opet kad pogleda, Slovačka je bila jedna od najboljih utakmica u mojem mandatu pa me malo "povuklo". 

Nakon dugo vremena Poljud će opet biti kockasti.

- Već sam prije rekao da Poljud prima 100 tisuća navijača, da bi bilo toliko ljudi. Karte su prodane u roku jednog dana i to pokazuje koliko Dalmacija i Split poštuju i vole reprezentaciju. Možda je kult te reprezentacije prije bio izgubljen, ali on je opet tu. Problemi koji se potenciraju na relaciji HNS - Hajduk trebaju se rješavati kroz sastanke, a ne na terenu. Premalo utakmica u Splitu nije na ponos nikome. Rebić, Modrić, Vlašić, što su ti dečki kome krivi? Veseli me da će na Poljudu biti sjajna atmosfera i hrvatska nogometna reprezentacija igra u hrvatskom Splitu, to je najvažnije.

Split: Zlatko Dalić održao konferenciju za medije

Mađari u Split dolaze nakon poraza od Slovaka u Budimpešti (2-1), ali opekli su nas u ožujku. Sada će ipak biti dosta oslabljeni.

- Sigurno imaju samopouzdanje i motiv nakon utakmice protiv nas u Budimpešti. Neočekivano su izgubili od Slovaka i ostali su bez Nagya i stopera Baratha, ali ne smijemo se osvrtati na to. Szalai je nezgodan jer oni preskaču igru, ali ako se postavimo kao protiv Slovačke, onda zaista nećemo imati velikih problema. Morat ćemo paziti na prekide i na njihov defanzivan stil. Tu je Dzsudzsak i njegova strašna lijeva noga. Ne smijemo srljati jer budemo li, imat ćemo problema.

Možda i s travnjakom na Poljudu koji nije u dobrom stanju.

- Ne znam detalje o travnjaku, ali nema tu nekog hendikepa za nas. Nadam se da će to popraviti do utakmice i da će u ova dva tri dana sve biti riješeno.

Modriću trebao gol

Problemi su već dugo i prekidi...

- Bili i ostali. No ne možemo mi vježbati obrambene prekide jer to je stvar volje, snage i koncentracije da ne primiš gol. Možemo trenirati, ali ne i utrenirati da ga ne primimo. To je do igrača koji se mora postaviti da mu protivnik ne smije zabiti.

Domagoj Bradarić nameće se igrama u Lilleu, koliko je on daleko od A vrste?

- Gledao sam ga baš jučer. Pratimo ga, svaki je mladi igrač zanimljiv jer nam trebaju. Na lijevoj strani sad imamo Barišića i Melnjaka, obojica su zabila gol. 

A najljepši od svih smjestio je Luka Modrić u Realovoj pobjedi nad Granadom (3-2).

- Baš sam pričao s njim neki dan. Zidane mu je rekao da će početi s klupe, a on je ušao i zabi gol. To mu je trebalo, a, kao što znate, s njim nikad nije problem. One prijašnje napise nisam htio ni komentirati, on će doći i pješke ako treba. 

Golmani? 

- Tu imamo problem. Livaković dobro brani, ali Kalinić je sad ispao iz Aston Ville. No ne želim olako nekoga otpisati, razumijem situaciju da golmanima nije lako. Sada je u Sluga imao dvije greške i napao ga je trener. Gledamo širu sliku i ako netko nije u formi, moram tražiti druga rješenja. Kod nas je uvijek postojala hijerarhija, no morat ću reagirati nastavi li se ovako.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 123
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Nadalovi neobični rituali. Prije servisa napravi 7 poteza
ŠPANJOLČEVA MANTRA

VIDEO Nadalovi neobični rituali. Prije servisa napravi 7 poteza

Desno rame, nos, lijevo uho, nos, desno uho. To je samo dio praznovjernih rituala koje Rafael Nadal radi prije servisa, a pazi i na položaj bočica, koliko puta stišće energetski gel, ne dodirivanje linija...