Obavijesti

Sport

Komentari 129

Vatreni složni u jednom: Idemo poginuti i ostaviti srce na Euru

Vatreni složni u jednom: Idemo poginuti i ostaviti srce na Euru
1

Nogometaši Hrvatske nogometne reprezentacije gostovali su u posebnoj emisiji HNTV uoči odlaska na EP u Francusku. Rakitić, Modrić, Mandžukić, Pjaca, Perišić, Ćorluka i Srna dali su svoje viđenje Eura

VIDEO

Hrvatska nogometna reprezentacija sutra ujutro odlazi na put u Francusku gdje će sudjelovati na Europskom prvenstvu. Dan prije odlaska iz hotela As, HNTV održao je emisiju u kojoj su gostovali reprezentativci i stručno osoblje.

Kapetan Darijo Srna održao je posljednji intervju prije odlaska na Euro kao hrvatski reprezentativac. Nakon što EP završi, Srna će se poslije 14 godina oprostiti od vatrenog dresa.

- Još nisam svjestan (da odlazim iz reprezentacije), koncentriran se na ovo što me čeka na Europskom prvenstvu. Svaki igrač mora proći taj put, svaki put ima svoj kraj. Lijepo je bilo nastupati u hrvatskom dresu, to je velika čast. To je prirodan put koji moramo podnijeti što lakše. Bit ću najveći hrvatski navijač u budućnosti - rekao je Srna pa kratko poručio što očekuje od Eura:

- Ova generacija je jedan od boljih. Jednom sam rekao da je na papiru bolja i od Vatrenih iz '98. Ne treba stvarati pretjeranu euforiju, imamo dobru ekipu. Prva utakmica je bitna, ali nije ključna. Vjerujem više nego ikad u ovu generaciju.

'Trema kreće tek u subotu'

Osim Darija Srne, voditeljica Mila Horvat ugostila je Vedrana Ćorluku i Ivana Rakitića. Sve nas je bila zabrinula ozljeda Vedrana Ćorluke, no Čarli je i više nego dobro.

- Stanje je puno bolje. U petak sam bio osjetio aduktor na treningu tako da nije bilo smisla riskirati u toj utakmici. Teren mi nije odgovarao i odlučili smo se za trening u treretani. Sada je puno bolje. Večeras imam još terapiju, a sutra će sve biti bolje - rekao je Ćorluka.

Ćorluka je kratko govorio i o mladim nadama, novim reprezentativcima, koji su došli među Vatrene, ali i o tremi i pritisku koji ih čeka.

- Sigurno je da je atmosfera dobra. Ovi mlađi koji su došli su se odlično uklopili. Još ne osjećam pritisak, to će krenuti sutra kad dođemo u Francusku i odradimo prvi trening. Tek u subotu kad krenemo za Pariz će krenuti baš onaj pritisak i, ajmo reći, mala trema. Moram priznati da stvarno dugo vremena nisam vidio talente kao što su Ćaleta-Car, koji nije s nama, Jedvaj, Ćorić, Rog, Alen, koji nije tu.... Za budućnost se Hrvatska ne treba bojati uopće. Ne znam koliko nas slušaju i koliko im pomažemo, ali siguran sam da će im treninzi s nama biti od velike pomoći i da će samo profitirati od toga.

Ivan Rakitić imao je dugu i napornu sezonu, u kojoj je osvojio Kup kralja i španjolsko prvenstvo, a došao je i do četvrtfinala Lige prvaka.

- Sve je OK. Najljepše je ipak igrati, što više utakmica. Bila je duga sezona, uspješna, ali tek dolazi najljepšio dio - utakmice s reprezentacijom. Želimo biti pravi, na tome ćemo poraditi i dat ćemo sve od sebe da budemo ponosni.

Izbornik Čačić poželio je Rakitića iz Seville.

- Morao bih malo pustiti kosu onda ha-ha-ha. Nadam se da će biti dobro, dat ću sve od sebe, borit ću se kao i svi. Najbitnije je da budemo kao momčad. Moramo biti jedna velika obitelj, zajednička snaga i ostaviti srce na terenu.

Najveći aduti: borbenost, srčanost i trčanje

Zatim su na red došli Mario Mandžukić i Luka Modrić, koji su se nešto kasnije priključili reprezentaciji. Mandžo je, iako baš i ne voli kamere, odradio intervju.

- Pa da, baš i ne volim ovakve stvari pa ih izbjegavam - kroz smijeh je rekao Mandžo pa nastavio:

- Priključio sam se u Rovinju, jedva sam čekao nakon sezone u Italiji da se priključim reprezentaciji. Željan sam igranja i Eura koje nas čeka. Dobro smo radili, maksimalno koncentrirano. Jedva čekam da sve krene.

Mandžo je govorio i o hat-tricku protiv San Marina, prvom u dresu Vatrenih.

- Dobro, mene više veseli da sam vidio da je cijela ekipa bila maksimalno koncentrirana bez obzira koji protivnik je bio. Najbitniji je uspjeh momčadi, moramo biti koncentrirani kao što smo bili i protiv San Marina. Jeva čekam da dođemo u kamp u Francusku. Čim dođemo kreće koncentracija na Tursku. Moja očekivanja... Rekao sam, znamo kakve igrače imamo i kakvu kvalitetu posjedujemo. Naši najveći aduti su nam: borbenost, sračnost i trčanje. Ako ćemo to raditi i rezultati će biti pozitivni.

Luka Modrić stigao je posljednji u reprezentaciju nakon što je osvojio Ligu prvaka. Je li još uvijek pod dojmom?

- Prošlo je 10 dana od toga tako da sam se prebacio na reprezentaciju i maksimalno sam koncentriran na ono što mene i ekipu čeka u Francuskoj. Kada je velika pauza izgubiš ritam. Priključio sam se brzo i odigrao 45 minuta protiv San marina. Iako to nije bilo planirano dogovorio sam se s izbornikom. Sve je dobro, osjećam se dobro i nadam se da ću to pokazati na Euru - rekao je Modrić pa nastavio:

- Jedva čekam da dođemo kao što je i Mario rekao. Da prođu popratni sadržaji koje još imamo danas. Vidjet ćemo kako će biti, treba ići utakmicu po utakmicu, znamo kakve igrače imamo u kakvoj formi, u kakvim klubovima. Uz naš pravi pristup možemo napraviti dobar rezultat. Što će to biti odgovor će, na kraju, dati teren. Idemo puni samopouzdanja i vjerujem da će sve dobro završiti.

Krila su bitna, ali mi ne brinemo

Zaista je teško naći deficitarnu poziciju kada je napad Vatrenih u pitanju. Ono što nas veseli je da se Marko Pjaca u potpunosti oporavio od loma ključne kosti, kao i odlična sezona Ivana Perišića u Interu.

- Nismo ove godine igrali Europu pa smo imali malo više pauze. Ozljede me već dugo zaobilaze i nadam se da će tako biti u budućnosti. Mene vežu lijepe uspomene za Francusku pa jedva čekam doći. Moji žive tamo i jedva ih čekam vidjeti - rekao je Perišić pa prepustio riječ mlađem kolegi Pjaci, koji je zabio svoj prvijenac za reprezentaciju protiv San Marina:

- Lije je osjećaj iako je gol bio malo čudan ha, ha, ha. Dosta sam ga sretno zabio. Stvarno se osjećam odlično i kao da se ništa nije dogodilo. Brzo sam se vratio, radio sam na tome. Operacija je brzo prošla i sada je sve OK. Nisam bio u Francuskoj, meni je ovo prvo veliko natjecanje, uzbuđen sam i jedva čekam - zaključio je Pjaca.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 129
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići