Obavijesti

Sport

Komentari 13

Vatreni su umorni i zadovoljni: 'Ma nećemo se dizati u nebesa'

Vatreni su umorni i zadovoljni: 'Ma nećemo se dizati u nebesa'
1

I prije početka utakmice smo 99% bili prvi, ali pokazali smo karakter i završili posao, s tri pobjede idemo dalje. Radimo zajedno, kao ekipa, nije bitno tko će zabiti, rekao je Ivan Perišić nakon pobjede nad Islandom

VIDEO

Hrvatska je sredila i Island i tako prvi put u povijesti ostvarila tri uzastopne pobjede na Mundijalima. Iduća na redu je Danska u osmini finala, to se igra u nedjelju u Nižnjem od 20 sati.

Kladionice odlučne: Hrvatska je favorit za ulazak u četvrtfinale
Kladionice odlučne: Hrvatska je favorit za ulazak u četvrtfinale

Jedan od junaka pobjede bio je Milan Badelj s golom i asistencijom.

- Naravno da sam sretan, u ovom trenutku nitko nije sretniji od mene, ali najvažnije da smo pobijedili. Bilo je jako važno nastaviti niz pobjeda, one održavaju atmosferu - izjavio je Milan Badelj nakon utakmice.

- Znamo da smo jaki, imamo 22 igrača od kojih svi zaslužuju biti tu i igrati, a to su i pokazali večeras. Svaki od nas bi dao sve za reprezentaciju!

Mateo Kovačić je odigrao čitavu utakmicu i ovoga je puta on bio vođa veznoga reda, posebno nakon izlaska Luke Modrića.

- Bilo je baš teško, ali protiv Islanda je uvijek tako. Bilo je sparno za igrati, ali smo na kraju zadovoljni zbog pobjede imamo devet bodova i idemo dalje - rekao je Mateo Kovačić nakon utakmice pa je dodao:

- Rekli smo da idemo sto posto i išli smo. Osvojili smo devet bodova, a to nam je i bio cilj. Umorni smo, treba se sada odmoriti. Čeka nas Danska koja je dobra momčad.

Ivan Perišić je zabio pobjednički gol u 90. minuti, a nakon utakmice je priznao da nije bilo lako s borbenim Islandom:

- Bilo je teško, stvarno teško, znamo kako oni igraju, s njima se moraš boriti do zadnje minute, a to smo i napravili -  izjavio je Perišić.

- I prije početka utakmice smo 99% bili prvi, ali pokazali smo karakter i završili posao, s tri pobjede idemo dalje. Radimo zajedno, kao ekipa, nije bitno tko će zabiti, jedino je bitno da Hrvatska pobjeđuje.

- Gledao sam prvo poluvrijeme Danaca, jaka su ekipa, morat ćemo ih dobro proučiti i biti bolji nego danas kako bismo ih prošli.

- Hvala navijačima, nadamo se da će ih na osminu finala doći što više, uz njih je sve moguće.

Marko Pjaca je igrao do 70. minute kada ga je zamijenio Dejan Lovren.

- Htjeli smo prvi krug završiti trećom pobjedom i na taj način pozitivnim ozračjem i dobrom atmosferom ući u osminu finala - izjavio je Pjaca.

- Plan je bio odmoriti dečke iz prve dvije utakmice, to smo uspjeli, izvukli smo pobjedu tako da je sve savršeno prošlo. Tek ćemo vidjeti koliko može ova Hrvatska, igrali smo dobro i na Euru prije dvije godine pa smo nesretno ispali od Portugala.

- Nećemo se dizati u nebesa, idemo korak po korak, utakmicu po utakmicu. Sada se igra se na ispadanje i više nemamo pravo na pogrešku, nadam se da ćemo biti pravi i proći dalje.

O drugoj utakmici skupine D Pjaca je rekao:

- Prošli su Argentinci, velika su momčad, imaju velike igrače, vidjet ćemo koliko daleko će otići.

POGLEDAJ NAVIJAČKI HIT: MOJA CROATIA

Sada napokon i ti možeš nositi majice iz najslušanijeg navijačkog spota "Moja Croatia". Od danas ih možeš kupiti na stranici ŽUTI KLIK.

Zgrabi svoju majicu što prije jer zalihe su ograničene!

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!
NAKON VIDEA 'SLAVA UKRAJINI'

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!

Hrvati su me oduševili igrom. Svi su mislili da će ih Englezi pobijediti, ali oni su ih bez problema prošli. No zbog poteza Vide i Vukojevića bili smo jako ljuti, otkrio je Artem Dzjuba

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...
GURNUO JE I - SEBE

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...

Došao sam u Rusiju po svjetski naslov i odlazim s njim! Programirao sam sebe da ga osvojim! I nije to arogancija već samopouzdanje, kaže Mbappé, najbolji mladi igrač Mundijala u Rusiji
Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta
'KAD SAM JA REKAO TKO DA IGRA?!'

Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta

U knjizi novinara Ariela Senosiaina opisana je brutalna svađa izbornika Jorgea Sampaolija i argentinskih igrača, koje je predvodio Leo Messi, nakon poraza od Hrvatske