Obavijesti

Sport

Komentari 9

'Vatrenima' na Malti sudi čovjek koji se zamjerio Bjelici i PSG-u, Hrvatica će dijeliti pravdu 'elfu'

'Vatrenima' na Malti sudi čovjek koji se zamjerio Bjelici i PSG-u, Hrvatica će dijeliti pravdu 'elfu'

Hrvatska sutkinja Ivana Martinčić, koja je ove sezone debitirala u 1. HNL, sudit će kvalifikacijsku utakmicu između Njemačke i Lihtenštajna. Prva je Hrvatica koja će suditi natjecateljsku utakmicu muških reprezentacija

VIDEO

Dvoboj hrvatske nogometne reprezentacije i Malte, u kvalifikacijama za SP 2022. godine u četvrtak u Ta' Qaliju vodit će njemački sudac Deniz Aytekin.

POGLEDAJTE VIDEO: Prvi trening 'vatrenih' uoči Malte i Rusije

Pokretanje videa...

Prvi trening 'vatrenih' uoči Malte i Rusije VIDEO

Riječ je o njemačkom sucu turskog podrijetla koji je već sudio "vatrenima". U lipnju ove godine vodio je pripremni ogled Hrvatske i Belgije uoči početka Eua, a slavila je belgijska vrsta sa 1-0.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Na dvoboju Izraela i Hrvatska u kvalifikacijama za EP 2012. godine u Tel Avivu bio je četvrti sudac, a tu je utakmicu Hrvatska dobila sa 2-1.

U ožujku 2019. vodio je i uzvratni susret osmine finale Europske lige između Benfice i Dinama nakon koje su u "modrom" taboru imali dosta prigovora na suđenje. Dinamo je nakon produžetaka izgubio 3-0, a Aytekin je u 104. minuti isključio Stojanovića.

Lisabon: Benfica i Dinamo u uzvratnoj utakmici osmine finala Europske lige

Poznat je i po suđenju na utakmici Barcelone i PSG-a u ožujku 2017. Tada je PSG stigao u Barcelonu sa 4-0 pobjedom, ali je u uzvratu bilo 6-1 za katalonski sastav. Aytekin je Barceloni dosudio dva kaznena udarca od kojih je jedan bio vrlo upitan.

Suđenjem se bavi od 1995. U Bundesligi je debitirao 2008. godine, a Fifin sudac je od 2011.

Nijemci ga nazivaju "divom" jer je visok čak 197 centimetara i jedan je od najviših sudaca svijeta. Suvlasnik je internetske tvrtke sa 75 zaposlenih.

I ostatak sudačke ekipe na Malti će biti Nijemci. Christian Dietz i Dominik Schaal će biti pomoćnici, četvrti sudac je Florian Badstuber, video sudac je Christian Dingert, a pomoćni video sudac će biti Gunter Perl.

Uoči posljednja dva susreta u kvalifikacijama za SP 2022. godine hrvatska nogometna reprezentacija ima dva boda manje od lidera skupine Rusije.

Lisabon: Benfica i Dinamo u uzvratnoj utakmici osmine finala Europske lige

Vatreni" će 11. studenog gostovati kod Malte, dok će Rusija dočekati Cipar u St Peterburgu. Tri dana poslije Hrvatska će na rasprodanom Poljudu dočekati Rusiju u utakmici koja će, po svemu sudeći, odlučiti pobjednika skupine i izravnog putnika na SP 2022.

Trenutačno Rusija vodi na ljestvici sa 19 bodova, Hrvatska je druga sa 17 bodova, dok Slovačka i Slovenija imaju po 10 bodova. Na začelju su Malta i Cipar sa po pet bodova. 

Za dvoboj 9. kola skupine J kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru između Njemačke i Lihtenštajna koji se u četvrtak igra u Wolfsburgu, delegirana je hrvatska sutkinja Ivana Martinčić, koja je ove sezone debitirala u prvoj ligi i sudila je muške kvalifikacije za U21 Europsko prvenstvo između Latvije i San Marina.

No, ovo je prvi put da hrvatska sutkinja sudi mušku utakmicu kvalifikacija.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener