Obavijesti

Sport

Komentari 54

Vatrogasac koji tješi Perića: Nikad nisam bio tako potresen

Vatrogasac koji tješi Perića: Nikad nisam bio tako potresen
8

Dino Perić došao je utučen do reklame, sjeo i prekrio lice dresom nakon utakmice. 'Bilo je teško gledati ga takvog, znam da trebam suzdržati emocije, ali sam ga pokušao utješiti', priča nam vatrogasac Franjo Kelbas (65)

VIDEO

Uskoro će u mirovinu, a Dinamo mu je priuštio utakmicu za pamćenje do kraja života. Remi sa Šahtarom 3-3 Franjo Kelbas (65), voditelj osiguranja DVD-a Maksimir na utakmicama Dinama, pamtit će po tome da je prvi tješio dinamovce nakon izgubljena dva boda. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

36:28

Dino Perić došao je utučen do reklame, sjeo i prekrio lice dresom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Bilo mi je teško gledati ga takvog, znam da trebam suzdržati emocije, ali mi to sve proživljavamo s njima. Ja, evo, već 30 godina - prepričava nam vatrogasac koji je pokušao utješiti utučenog dinamovca. 

- Rekao sam mu: 'Nije svijet propao, opet ćemo se svi skupa veseliti vašim pobjedama. Digni glavu, nije sve tako crno'.

Perić mu, priča Franjo za 24sata, nije ništa odgovorio.

Tješili ga vatrogasci: U kapelici gledam i ne vjerujem, preteško
Tješili ga vatrogasci: U kapelici gledam i ne vjerujem, preteško

'Zvezda i Partizan me nisu ovako potresli'

Rođeni Zagrepčanin veliki je navijač Dinama od malih nogu, a uz to i živi nedaleko od Maksimira. Na Bjeličine je dečke, kaže, ponosan.

- Gledam ih cijeli život, a već 30 godina ne propuštam utakmicu. Teško je, zbog posla ne smijem pokazati emocije, a kad loše krene želudac me probada. Kad je dobro onda srce lupa, ne znam kako da to objasnim, ali znate... - iskreno nam opisuje svoje praćenje "modre" momčadi.

One kakvu, tvrdi, nije vidio nikada do sada. Zato mu je utakmica protiv Šahtara bila najteža. 

- Bio sam i na onoj neodigranoj utakmici protiv Zvezde (13. svibnja 1990.), možete me vidjeti na snimkama. Bio sam u službenoj funkciji, a od te sam se utakmice i više približio klubu. Kad to doživite, kada doživite i 5-0 protiv Partizana, to ne zaboravljate. Vezan sam za ovaj klub - govori nam vatrogasac pred umirovljenjem. 

- Ova utakmica me posebno potresla i to kao nijedna druga, čak niti te davne, legendarne. Znate zašto? Zato što opet vidim Zagreb koji diše za plavim plućima, a ovi dečki se bore za klub kako već dugo nije nitko - priča nam Franjo, ali ne boji se da će ovaj remi pokolebati Bjelicu i njegove dečke.

To mu stVARno nije trebalo: Bjelica je poslao lošu poruku
To mu stVARno nije trebalo: Bjelica je poslao lošu poruku

'Dobit ćemo Atalantu, a nije ni City nemoguć'

- Ma ja vjerujem Bjelici, a vjerujem i tim dečkima. Mislim da ćemo pobijediti Atalantu, a čak bi i City mogao pasti pred ovim navijačima, ovom publikom. Ova ekipa ima karakter, volju i dušu. Siguran sam da mogu napraviti sve što požele - srčano, navijački nam govori strastveni dinamovac.

Javne skupove osigurava još od prve Univerzijade (1987.) u Zagrebu, a iako ga često oduševe, u srijedu je, kaže, bio posebno ponosan na navijače. 

Stop the VAR in Croatia? Kako je videoanaliza rastužila naše...
Stop the VAR in Croatia? Kako je videoanaliza rastužila naše...

- Što da vam kažem. Nije bilo baklji, nije bilo nereda, ružnih povika. Imam već iskustva, prošao sam puno toga na Maksimiru, no ovo sinoć... Stvarno me čini ponosnim - zaključio je Franjo Kelbas.

On će i dalje znati reći koju lijepu riječ svojim miljenicima, pognutim glavama s travnjaka pružit će utjehu: 

- Ajde, dečki, nije još gotovo!  

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 54
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener