Obavijesti

Sport

Komentari 1

Već četvrtu godinu održava se Tour of Croatia dug 1000 km

Već četvrtu godinu održava se Tour of Croatia dug 1000 km
1

Međunarodna biciklistička utrka Tour of Croatia održat će se od 17. do 22. travnja, kroz šest etapa, na trasi dužoj od 1000 kilometara kroz cijeli teritorij Republike Hrvatske

VIDEO

Od 17.-22. travnja održat će se međunarodna biciklistička utrka pod nazivom Tour of Croatia. Ovo je četvrta godina zaredom za ovu utrku, a on će održati kroz šest etapa, na trasi dužoj od 1000 kilometara kroz cijeli teritorij Republike Hrvatske.

Ugostit će se 20 timova, a među njima će biti i onih iz najvišeg ranga klasifikacije Svjetske biciklističke organizacije (UCI), a to su Bahrain Merida Pro Cycling Team, Astana Pro Team i Trek Segafredo. 

Riječ je o jednom od zaista najznačajnijih sportskih događaja godine, što potvrđuje i unaprjeđenje u 2.HC kategoriju od strane Svjetske biciklističke organizacije (UCI) te interes brojnih medija koji će sliku iz Hrvatske prenositi na čak šest kontinenata.

Organizator ove utrke je agencija Top Sport Events, koju predstavlja Vladimir Miholjević, ujedno i direktor utrke, a uoči početka organizirano je i službeno predstavljanje etapa, timova i ostalih aktualnosti za predstavnike partnera i medija. Bila je to prilika da svoje dojmove o navedenoj utrci kažu i neki od glavnih partnera projekta. 

- U ime cijelog organizacijskog tima želim zahvaliti svim partnerima i sponzorima na podršci i razumijevanju jer bez njih ovog projekta ne bi ni bilo. Posebna zahvala ide premijeru Andreju Plenkoviću i Vladi Republike Hrvatske što su prepoznali projekt. Organizacijski, uvijek se trudimo biti još bolji pa smo tako posebno sretni što će između etapa transferi biti minimalni te će biciklističke ekipe imati dovoljno vremena za kvalitetnu regeneraciju i pripremu sljedećih etapa- rekao je Miholjević, te dodao: 

- Utrka rutom prolazi kroz brojne parkove prirode i nacionalne parkove i ponosni smo što ćemo te hrvatske dragulje predstaviti natjecateljima i cijelom svijetu.

Prisutnima se obratio i Darko Vučić, načelnik Sektora za razvoj sporta u Središnjem državnom uredu za sport.

.- Polazeći od činjenice kako je sport društveni fenomen koji potiče pojedinca na pozitivniji odnos kako prema sebi, tako i prema društvu u cjelini s naglašenom ulogom u odrastanju i formiranju tijela i duha, odnosno osobnosti mladih ljudi, nameće se potreba stvaranja preduvjete za razvoj visoko učinkovitog sustava športa u Republici Hrvatskoj.

Direktor HTZ-a Kristjan Stančić vjeruje kako će ova utrka imati pozitivan učinak na turizam Hrvatske. 

- Tour of Croatia je primjer projekta koji ima višestruke pozitivne učinke na turizam Hrvatske. Prije svega, u segmentu promocije jer se utrka odvija na relaciji od oko 1000 kilometara i prolazi kroz gotovo cijelo područje naše zemlje, obalu i kontinent. Razvoj ponude u razdobljima pred i posezone, odnosno produljenje turističke sezone u fokusu je aktivnosti Hrvatske turističke zajednice Ministarstva turizma, a utrka Tour of Croatia pravi je primjer kako velika međunarodna događanja mogu pridonijeti ostvarenju navedenog cilja.

Svoju je riječ dao i Ivica Žigić, direktor Sektora za korporativne komunikacije HEP-a

- Utjecaj natjecanja Tour of Croatia posebno je bitan za lokalnu zajednicu, ali i važan za hrvatski turizam i promociju naše zemlje u inozemstvu. Zato smo mi u HEP-u, koji je kapilarno prisutan u svim dijelovima našeg društva, geografski i poslovno, ponosni da na ovakav način možemo doprinijeti zajednici u kojoj poslujemo.

Utrka će se sastojati od šest etapa. Uvodna će biti u Osijeku, dok je završna etapa ona između Samobora i Zagreba s ciljem na Trgu sv. Marka. 

Utrku će svakodnevno prenositi Hrvatska radiotelevizija s 11 sati televizijskog prijenosa uživo te kroz ukupno tri sata sažetaka. Izravan prijenos bit će emitiran i na Eurosport, a TV prijenos će, zahvaljujući suradnji s A.S.O.-om, emitirati brojne televizijske postaje s čak 6 kontinenata – u Europi, Sjevernoj i Južnoj Americi, Aziji, Africi i Australiji – od kojih će neke Tour prenositi i uživo.

Tour of Croatia podršku je dobio od institucionalnih partnera i sponzora pa utrka ima Visoko pokroviteljstvo Ureda Predsjednice Republike Hrvatske, podržavaju je Ministarstvo turizma i Hrvatska turistička zajednica, Središnji državni ured za šport, Parkovi Hrvatske, Grad Zagreb te brojni drugi gradovi i županije koji su domaćini starta i cilja ili prolazni gradovi neke od ovogodišnjih šest etapa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe