Obavijesti

Sport

Komentari 19

Veća 'zvijezda' od brata: Mlađi Hazard kad mu se ne da, otiđe

Veća 'zvijezda' od brata: Mlađi Hazard kad mu se ne da, otiđe
3

Mlađeg brata slavnijeg Edena, Kyliana Hazarda, čeka sjajna karijera, ali već se sa 16 godina ponaša kao prava zvijezda. Kad mu dosadi igra on samo ode s terena

VIDEO

Kylian Hazard mlađi je brat poznatog Edena koji je ove sezone za vrtoglavu cifru prešao iz Lillea u redove engleskog Chelsea. Mlađi brat zvijezde 'bluesa' ima 16 godina i baš kao i Eden stasao je u mlađim kategorijama francuskog kluba.

Osim talenta, kojeg tvrde stručnjaci ima na pretek, pa čak i više od mnogo slavnijeg brata, Kylian posjeduje i njegov karakter. Temperamentni 16-godišnjak kojem brojni prognoziraju blistavu budućnost već sad zadaje glavobolje svojim trenerima. Osim dojmljive igre, okretnosti i brzine kojim na terenu ostavlja bez riječi nerijetko čini isto i svojim ispadima. Tako je jednom prilikom, dok je još igrao u belgijskom klubu, usred utakmice Kylian odlučio jednostavno otići. Dosadilo mu je igrati pa je samo odšetao s terena.

- Igrali smo jednu utakmicu mlađih kategorija, kad sam usred drugog poluvremena shvatio da mi nedostaje jedan igrač na terenu. Bio je to Kylian, jednostavno je odlutao! Našli smo ga kako sjedi na drvetu, a kad smo ga upitali zašto je to napravio, samo je slegnuo ramenima i rekao kako mu se više nije dalo igrati! - ispričao je njegov trener u belgijskom Tubizeu.

 - Nema usađen koncept discipline niti se može posvetiti radu - dodao je trener mlađih uzrasta belgijskog kluba.

No osim osebujnih anegdota trener Ennabli sjeća se itekako dobro njegovih igračkih kvaliteta.

- Ima jednaku eksplozivnu brzinu kojom prolazi igrače kao i njegov brat. Može okrenuti utakmicu na način kako nitko drugi ne može. Ali s njim je uvijek bio problem ponašanja - Kylian ga je oduševljavao igrom, ali mučio svojim karakterom.

Nema sumnje da mlađi Hazard nikada neće postati uzoran igrač, ali kao brat mogao bi postati vrhunski. Kylian je krenuo upravo Edenovim stopama, prešao u Lille, a možda jednog dana baš kao i on stigne i do Premiershipa i A selekcije. Za sada se bar malo primirio, ali u Lilleu će se, ako je suditi prema riječima njegovog bivšeg trenera, itekako mučiti s 'mušićavim' Hazardom.

Još jedan Hazard na tragu Edena

Osim buntovnog 16-godišnjeg Kyliana i slavnog Edena, smjestio se  treći brat 19-godišnji Thorgan. Srednji brat Hazard igra za Lens, no baš kao i Eden prvo, a Kylian nakon njega zaigrao je i za Tubize, u drugoj belgijskoj ligi. No za razliku od svoje braće, umjesto u Lille Thorgan je prešao potom u Lens.

Thorgan je briljirao u dresu belgijske reprezentacije u svim uzrastima, a sanja kako će konačno zaigrati i u A selekciji sa starijim bratom Edenom.

Thorgan je ove godine iz Lensa prešao u Chelsea odigravši u mlađoj momčadi londonskog kluba tek jedan susret i to protiv Manchester Cityja, nakon čega je završio na posudbi u belgijski Zulte Waregem.

I četvrti Hazard se sprema!

U prikrajku u Belgiji čeka i četvrti brat Hazard, osmogodišnji Ethan koji je kao i cijela porodica Hazard svoje prve nogometne korake upisao u Tubizeu.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 19

VIDEO

HNL transferi: Dinamovac je na izlaznim vratima, mladi igrač Hajduka mogao bi srušiti rekord
PRATITE UŽIVO

HNL transferi: Dinamovac je na izlaznim vratima, mladi igrač Hajduka mogao bi srušiti rekord

Prijelazni rok u HNL-u počinje 26. lipnja i traje do 5. rujna. Dok neki već znaju gdje će nastaviti karijeru, mnogi će tek odabrati novi klub. O svemu što se tiče prijelaznog roka u HNL-u, moći ćete čitati ovdje

Hajduk na liniji s Kluivertom, legendom Ajaxa! Bio je blizu, ali Kale još traži u Poljskoj i Italiji
POLJUD ČEKA BIJELI DIM

Hajduk na liniji s Kluivertom, legendom Ajaxa! Bio je blizu, ali Kale još traži u Poljskoj i Italiji

Kad bi Nizozemac zasjeo na klupu, bilo bi to vjerojatno najveće strano ime koje je Hajduk ikad doveo. Patrick Kluivert je najmlađi strijelac u finalima Lige prvaka, zabio je za pobjedu Ajaxa 1-0 nad Milanom 1995.
Kao Dani Olmo, samo lijevi bek: Dinamo 'krade' Romi dragulja koji je prošao školu Barcelone?!
EKSKLUZIVNO DOZNAJEMO

Kao Dani Olmo, samo lijevi bek: Dinamo 'krade' Romi dragulja koji je prošao školu Barcelone?!

Dinamov sportski direktor prije nekoliko dana je u najvećoj tajnosti otputovao je u Rim i, kako ekskluzivno doznajemo, na dobrom je putu da iz Rome dovede supernadarenog 19-godišnjaka Jana Oliverasa Codinu