Obavijesti

Sport

Komentari 21

Večer gostiju: Clippersi mogu i bez Paula, kiks za Cavalierse

Večer gostiju: Clippersi mogu i bez Paula, kiks za Cavalierse
5

Clippersi su u Houstonu pobijedili 117-101, a Bullsi u Clevelandu 99-92. Obje su momčadi tako došle do vrijednog 'breaka' na gostujućem terenu u prvoj utakmici

VIDEO

Gosti su bili savršeni sinoć i iznenadili te stigli do 'breaka' u polufinalu doigravanja po konferencijama. Clippersi su pobijedili Rocketse 117-101, a Bullsi favorizirane Cavalierse 99-92.

Najzanimljivije od svega u pobjedi Clippersa jest što nisu imali na raspolaganju ozlijeđenog Chrisa Paula , junaka susreta protiv San Antonio Spursa, razigravača koji ih je doveo tu gdje jesu. Činilo se da takvi ne mogu ništa jakom i odmornom Houstonu, ali to nije bilo ni izbliza istinito. Odličnom su obranom neutralizirali Rocketse i natjerali ih da izgube 23 lopte, 14 u prvom dijelu. Od toga je devet izgubio Harden ! Bez Paula nisu mnogo bolji bili ni Clippersi, izgubili su 21 loptu, a čak njih šest inače mnogo koncentriraniji Crawford .

Ipak, goste iz Los Angelesa spasio je sjajan šut (48,8 posto), kao i ne baš najbolja Hardenova (20p, 12a) večer. Kad se sve to zbroji, pobjeda je bila očekivana. Iako, vodili su kroz cijelo prvo poluvrijeme Rocketsi 13 razlike, a onda je uslijedio polagani raspad, da bi sedam minuta prije kraja počeo i potpuno. Kod 89:88 činilo se sve vrlo neizvjesno, ali četiri minute domaći nisu zabili, što je pomoglo Clippersima da se odvoje.

Najbolji su pritom bili Griffin s triple-doubleom (26p, 14s, 13a), Barnes (20), Crawford (21), a dodali su po 17 Redick i Rivers , dok je Jordan zabilježio 13 skokova uz deset poena i četiri blokade. Upravo je njegov dvoboj s Howardom (22p, 10s, 5b) bio itekako zanimljiv i dobio ga je Rocketsov centar, koji je tempirao formu za doigravanje i uistinu igra odlično. Šteta što nije imao raspoložene suigrače, još je samo Ariza nešto odigrao i zabio 17 poena. Stoga, za nešto više, Harden mora biti koncentriraniji, ovih devet izgubljenih lopti stvarno je za njega nešto što se ne događa tako često.

VIDEO

Kao što se ne događa tako često da netko tako neutralizira LeBrona Jamesa . Osim ako niste Chicago Bullsi , s kojima se ponajbolji košarkaš današnjice godinama muči, ali ih redovito pobjeđuje i prošao ih je svaki put u tri međusobna susreta tijekom karijere . Zato su rijetki očekivali da će biti zaustavljen u svom Clevelandu , i to u prvoj utakmici polufinala. Zabio je samo 19, niti jednu tricu iz tri pokušaja, šutirao je iz igre 9-22 i ukupno je izgubio šest lopti. No popravio je dojam s devet asistencija i 15 skokova. Jedno bolje dodavanje i bio bi to 'najkiseliji' triple-double ikad. Sreća za Cavse što je Irving (30) bio na razini, a odličan je bio i Schumpert (22). Nejasno je zašto Perkins nije igrao, a nema ozljede, bez ozlijeđenog Lovea i suspendiranog Smitha bi im svakako dobro došao.

Kod Bullsa nije bilo tih problema, svi najbolji su igrali, a i opravdali su to što ih se tretira najboljima. Rose je zabio 25 i potvrdio da mu odgovara igrati protiv Cavsa , Gasol je dodao 21 i deset skokova, a 20 je zabio i Butler . Noah je ostao bez koša, ali u obrani je napravio maestralan posao, kao i uvijek.

VIDEO

REZULTATI:

Istok:

Cleveland Cavaliers - Chicago Bulls 92-99 (0-1)

Zapad:

Houston Rockets - LA Clippers 101-117 (0-1)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe