Obavijesti

Sport

Komentari 8

Veić protiv Krajinovića: Naš je igrač bolje rangiran od Srbina

Veić protiv Krajinovića: Naš je igrač bolje rangiran od Srbina
1

Iako je Veić tijekom turnira ostvario zvučnije pobjede od Krajinovića te je puno bolje plasiran na ljestvici, ovaj susret je puno izjednačeniji nego što to renking pokazuje

VIDEO

Veić igra vjerojatno jedan od boljih turnira, to je sada sasvim jasno. Nakon prve Top 100 pobjede ove godine protiv Dutra Silva u prvome kolu, u drugome je pao još jedan Južnoamerikanac Diego Schwartzman. Iako je Brazilac bolje plasiran od Schwartzmana, pobjeda nad Argentincem nekako je igrački jača iz nekoliko razloga. Prvi se svakako podatak da Rogerio nikada nije volio igrati u Europi, a drugi, možda i važniji je dobar ritam u koji je Diego ušao nakon odigranog finala u prošlotjednom Furthu.

Dva različita protivnika došla u dva različita raspoloženja, ali s istim epilogom - pobjeda Hrvata. Iako je pobjeda gotovo jednako uvjerljiva kao i u prvom kolu, do nje je Antonio ipak teže došao. Međutim, igrajući jako dobro u bitnim trenucima meča stigao je do vrlo važne pobjede, što bodovno, što za samopouzdanje koje nije na najvišoj razini u posljednje vrijeme.

Hrvat je spasio devet od 12 break-prilika koje je ponudio Argentincu, dok je on sam iskoristio čak pet od sedam ponuđenih prilika za obrat. Osim toga, veliku pomoć, iako pomalo iznenađujuće imao je u svom prvom servisu koji je također napravio razliku. Naime, Veić je ispalio šest asova, ali je osvojio i 68 % odigranih poena nakon ubačenog prvog servisa, naspram 41 % Argentinca. Ako ćemo tražiti nešto što bi se svakako trebalo podići za razinu više onda je to svakako igra na drugom servisu. Naime, Hrvat je osvojio samo 38 % odigranih poena nakon njega, te je to nešto što će njegov sljedeći protivnik itekako znati iskoristiti, pogotovo ako razina ubačaja prvog ne bude na dobrom postotku što se njemu zna dogoditi.

Krajinović je pak pokazao jako dobre igre u kvalifikacijama Braunschweiga, ali je onda u prvome kolu odigrao jedan prilično čudan meč. Istina, na kraju je izašao kao pobjednik. Međutim, pokazao je jako puno oscilacija, kao i nerazumljivih pogrešaka protiv Langera, koji ničim nije smio ugroziti njegovu igru. Nijemac se pokazao kao šablonski igrač, bez imalo inovativnosti u udarcima ili varijacija u istima. No, i takav, nekako je dogurao do trećeg seta, te imao break prednosti u njemu.

Ipak, Srbin je naoko podigao razinu igre, barem sudeći prema konačnom rezultatu. Međutim, kratak pogled na statistiku pokazuje kako je Filip ponovno pružio dosta prilika na reternu, te ga je jedino dobra igra u bitnim trenucima, baš kao i Veića, spasila dodatnih poteškoća. Naime, srpski tenisač je spasio svih devet break-prilika s kojima se suočio, te je svoje četiri od šest i plasirao se u četvrtfinale.

Krajinović je imao jaču podršku svog servisa tijekom meča za razliku od svog protivnika. Iako postotak ubačaja nije bio za pasti u nesvijest (57 %), osvojio je 67 % poena nakon njega, te ispalio sedam asova. Sergeyev se pak mučio na drugome servisu, što je Filip znao iskorsititi, osvojivši 61 % odigranih poena nakon njega.

Dva "susjeda" nikada nisu igrali jedan protiv drugoga. Pogledom na renking primijetit će se velika razlika u poziciji. Međutim, razlika u kvaliteti nije toliko očita, a iako su pobjede Hrvata igrački jače u ovaj susret ulaze bez jasno definiranog favorita.

Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje

Tenis, Braunschweig: 

Veić - Krajinović

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići