Obavijesti

Sport

Komentari 14

Veliki Damir Mišković 11 godina na čelu Rijeke! Desetljeće bez neprežaljenog Roberta Komena

Veliki Damir Mišković 11 godina na čelu Rijeke! Desetljeće bez neprežaljenog Roberta Komena
3

Da u Rijeci nije bio Robert Komen koji je podmetnuo leđa kad je bilo najteže, ne bi bilo Rijeke koju je Damir Mišković odveo do najvećih uspjeha i radosti u klupskoj povijesti

VIDEO

U nedjelju od 15 sati na Rujevici se igra istinski HNL derbi: Rijeka - Osijek! Bijeli će u obračun sa Slavoncima dan nakon što su iza sebe ostavili mjesec u kojem su obilježena dvije godišnjice. Jedna najdivnija moguća i jedna toliko tužna da nema riječi koje tu tugu mogu opisati.

POGLEDAJTE VIDEO: Mišković slavi

Pokretanje videa...

Riječko slavlje u Kopenhagenu 01:04

U ponedjeljak 20. ožujka Damir Mišković proslavio je svoj 58. rođendan, a isti je datum i - 11. godišnjica velikog čovjeka i klupskog predsjednika na čelu kluba. Desetljeće i jedna godina najvećih uspjeha u riječkoj nogometnoj povijesti vezani uz najuspješnijeg lidera otkad je i Rijeke i nogometa.

Mišković najveći u klupskoj povijesti

Jedan naslov prvaka Hrvatske, četiri hrvatska Kupa, jedan domaći Superkup, četiri plasmana u skupine Europske lige, playoff Lige prvaka, pobjede nad Milanom, Feyenoordom, Stuttgartom...

- Cilj nam je u nekoliko godina stvoriti jaku Rijeku, među tri najbolja kluba u Hrvatskoj. Ako ne uspijemo u tri godine, uspjet ćemo kasnije! Budite strpljivi, trebat će vremena da se organiziramo na svim razinama i pronađemo prave ljude - rekao je presidente 12.03.2012. i ostvario... Ama baš sve i još neopisivo više od toga. Čak i ova turbulentna godina mogla bi završiti onako kako je najavio zimus uslijed najveće i najteže krize u njegovoj eri:

- Polako... Svakom klubu dođu krizna razdoblja. Optimist? Normalno da jesam. Ja sam: uvijek optimist. U prijelaznom roku ćemo promijeniti što god treba i koga god treba i ja vjerujem da do kraja možemo među najbolja četiri u HNL-u. U Europu!

Inače, u nedjelju... Ako Rijeka pobijedi - bodovno će dostići Osijek na trećem mjestu.

Rijeka već puše za vrat Osijeku! Jakirović je - preporodio 'bijele'
Rijeka već puše za vrat Osijeku! Jakirović je - preporodio 'bijele'

A tog nezaustavljivo vječnog optimista, hodajuću pozitivnu energiju i najsposobnijeg vođu kojeg je ikad stolovao u klubu, Rijeka nikad ne bi ni imala da nije bilo jednog predivnog ljudskog bića na čiji spomen je teško zadržati suze. Od 22. ožujka 2013. u dobra je, najbolja spominjanja otišao Miškovićev prethodnik. Robert Komen.

Onaj koji je je godinama bio neumorni dio svake uprave, radio Kvarnersku rivijeru, svom voljenom klubu pomagao gdje god je i kako god je mogao.

Svi bježe... Komen se hvata posla

Kad su od siromašne i pogubljene Rijeke okretali glavu svi osim onih koji su morali barem deklarativno zagaziti u tu muku (dio tadašnjeg gradske vlasti), Robert Komen je bez ikakvih natjeravanja i nagovaranja preuzeo i ulogu predsjednika i odgovornost u očajno teška vremena. Rijeci je na raspolaganje stavio svoje znanje, svoje živce, svoje slobodno vrijeme, svoje veze i poznanstva. Sve što je znao i mogao.

Rijeka: Novi predsjednik HNK Rijeke pratio vaterpolo utakmicu u društvu R. Komena

Rana 2012., jedna redovita jutarnja kava na terasi klupskog stadiona, onaj njegov dobri široki osmijeh i najava:

- Ne smijem ti reći puno, ali mislim da ćemo napraviti fantastičnu stvar za klub. U ozbiljnim sam razgovorima s velikim čovjekom koji će doći i spasiti klub - rekao je Komen.

Godinu dana kasnije život mu je stao na sportskom terenu, na rekreaciji. Imao je 48 godina. Po njemu je nazvano igralište, mali nogometni stadion u gradskom kvartu Podmurvice. Teren na kojem igraju i treniraju juniori, kadeti, morčići... Riječka nogometna budućnost koja mu je bila toliko na srcu.

Da u Rijeci nije bilo Roberta Komena koji je podmetnuo leđa kad je bilo najteže, ne bi bilo Rijeke koju je Damir Mišković odveo do najvećih uspjeha i radosti u klupskoj povijesti!

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika