Obavijesti

Sport

Komentari 6

Veliki Kimi prelomio: Dosta je! Ovo je moja zadnja sezona u F1

Veliki Kimi prelomio: Dosta je! Ovo je moja zadnja sezona u F1

Skoro 20 godina sjedio je u različitim bolidima preko Saubera, McLarena, Ferrarija u kojem je i osvojio svoj jedini naslov svjetskog prvaka pa preko Lotusa i opet Ferrarija do Alfa Romea u kojem će se Raikkonen i umiroviti

VIDEO

To je to. Ovo će biti moja zadnja sezona u Formuli 1. To sam odlučio prošle zime. Nije bilo lako, ali mislim da je nakon ove sezone vrijeme za nove stvari. Iako sezona još traje, želim zavaliti obtelji, svim mojim momčadima i svima koji su uključeni ili su bili uključeni u moju karijeru, a posebno svim navijačima koji su bili uz mene svo ovo vrijeme, napisao je Finac Kimi Räikkönen (41) na Instagramu i tako najavio kraj velike vozačke karijere.

Winter testing days #1 2020 Barcelona; 19-21 February 2020, Formula 1 World championship 2020.

A sve je započelo još davne 2000. kad je dobio priliku testirati bolid Saubera na Mugellu, a nakon što je drugi dan kao testni vozač vozio brže od Pedra Diniza, odlučili su ga potpisati sljedeće sezone. Debitirao je u Australiji 2001. i uzeo bod, a navodno je i spavao sve do pola sata prije utakmice.

Samo godinu dana kasnije prešao je u McLaren, a u njihovom je bolidu i prvi put pobijedio u Maleziji. Nakon što je do 2006. bio u redovima McLarena, sljedeće je sezone prešao u Ferrari i potpisao ugovor na tri godine te je odmah u prvoj sezoni uzeo naslov svjetskog prvaka.

2018 FORMULA 1 ETIHAD AIRWAYS ABU DHABI GRAND PRIX

Godinu dana kasnije završio je treći, a nakon što mu je završio ugovor s Ferrarijem napusto je Formulu 1 na godinu dana. Natjecao se u reliju i NASCAR-u, a 2012. se vratio u Lotus. Ostao je tamo dvije godine, pa se vratio u Ferrari i tamo proveo još četiri godine. Zadnje tri sezone proveo je u Alfa Romeu u kojem će odvoziti svoje posljednje F1 utrke. 

FORMULA 1 ROLEX BELGIAN GRAND PRIX 2021

Ima 21 pobjedu te 103 postolja u 341 odvoženoj utrci. Kraj je to jedne velike karijere, a legendarni 'Iceman' nastavit će svoj put negdje drugdje.

- Možda je došao kraj za mene u Formuli 1, ali ima još mnogo toga u životu što želim iskusiti i u čemu želim uživati. Vidimo se negdje nakon svega! Vaš Kimi - završio je Finac.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka
Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...
ON ĆE NASLIJEDITI JAKOBUŠIĆA?

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...

Ivan Bilić trebao bi biti predsjednik Hajduka. Bivši torcidaš glavni je kandidat, a jedan je fan napisao: 'Nadam se da će uspostaviti normalnu atmosferu bez ikakvih prgavih familija, mitomanije i da neće dopustiti da igrače postrojava itko drugi osim trenera