Sport

Komentari 4

Veliki Miočićev rival zaplakao na primanju u Kuću slavnih pa priznao: Da, varao sam na vagi

Veliki Miočićev rival zaplakao na primanju u Kuću slavnih pa priznao: Da, varao sam na vagi

Upitao sam ga može li stati iza mene. Mogu staviti ruke iza sebe, a on bi stao iza mene i malo me podignuo. Ali ne taj trik da bi bio lakši na vagi, ovaj je put bila riječ o ručniku, prisjetio se velikog misterija Daniel Cormier

Vratio sam se s vage i imao sam 500 grama viška. Ljudi, 500 grama, vjerujte mi, htio sam odustati. Išli su toliko daleko da su zvali moju ženu da bi me nagovorila da se vratim u saunu. Ali rekao sam nema šanse, ovo sr**e je gotovo, prisjetio se bivši prvak poluteške i teške kategorije UFC-a Daniel Cormier (43,11-3) i prisjetio se jedne od najvećih enigmi, a po mnogima koji su noćas dobili potvrdu i prevari, u povijesti najbolje svjetske MMA organizacije.

Bilo je to prije UFC 210 priredbe u travnju 2017. godine kad je DC branio titulu poluteške kategorije protiv Anthonyja 'Rumblea' Johnsona (38, 23-6). Na dan vage nije dobro izgledao aktualni prvak, a u backstageu se odvijala prava drama nakon što više nije htio skidati kilograme. Ali tu se pojavio Cormierov trener.

- Daniele, sjećaš li se starog trika s hrvanja?- prepričava Cormier pa nastavlja:

- Upitao sam ga može li stati iza mene. Mogu staviti ruke iza sebe, a on bi stao iza mene i malo me podignuo. Ali ne taj, ovaj je put bila riječ o ručniku.

I da, taj ručnik postao je najpoznatiji eksponat s vaganja u povijesti UFC-a. Svi bi se upitali što se događa, ali Sportska komisija New Yorka nešto je previdjela.

- Moram vam nešto reći ljudi. Mislim da bi to bilo transparentno. Oslonio sam se na ručnik u Buffalu - rekao je bivši prvak na primanju u Kuću slavnih.

Plakao je Cormier prije u emotivnom govoru pa razriješio jedan od najvećih misterija.

- Shvaćate li koliko se toga mora poklopiti? Pogledao sam na vagu i nisam vjerovao koliko sreće imam. Srećković sam, a i kad sam izgubio pojas, uvijek mi se nekako vratio. Znao sam da takve stvari ne prolaze, ali bilo je to prvi put u New Yorku, znate. Tako je, kako je. 'Rumble', oprosti mi - rekao je DC.

A kasnije je shvatio da više ne ide i pokušao ući u povijesne knjige s osvajanjem teškaškog pojasa. Uspjelo mu je to protiv Stipe Miočića (39, 20-4) u prvom meču, ali nakon toga je dva puta izgubio i odlučio da je vrijeme za mirovinu. Trenutno je komentator i jedno od zaštitnih lica organizacije, a od noćas i član Kuće slavnih.

Najčitaniji članci