Obavijesti

Sport

Komentari 3

Veliki Sukno opet prvak Europe! Drugi put s Pro Reccom do trona

Veliki Sukno opet prvak Europe! Drugi put s Pro Reccom do trona

Sa slavnim talijanskim klubom osvojio je Ligu prvaka 2012. godine kao igrač, a sada je uspjeh ponovio i kao trener. Bio je veliki vaterpolist, jedan od naših najvećih, čija je karijera prerano završila zbog srčanih problema

VIDEO

Proslavljeni hrvatski vaterpolist Sandro Sukno u subotu je osvojio svoj prvi naslov pobjednika Lige prvaka u trenerskoj ulozi, nakon što je njegov Pro Recco u napetom finalu odigranom u Beogradu svladao domaću momčad Novog Beograda sa 17-16 (4-4, 1-2, 4-5, 4-2; 4-3) boljim izvođenjem petereca. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:30

U junaka pobjede talijanske momčadi prometnuo se Mađar Gergo Zalanki koji je bio najbolji strijelac Pro Recca sa pet pogodaka. Upravo njegovim golom 12 sekundi prije kraja osnovnog dijela utakmice Talijani su izjednačili na 13-13 i time izborili raspucavanje s pet metara, a mađarski vaterpolist je bio strijelac i pobjedničkog peterca, nakon što je najbolji strijelac Novog Beograda Nikola Jakšić (šest pogodaka) u petoj seriji pogodio gredu.

Pro Recco je postao prva momčad koja je nakon 14 godina uspjela obraniti naslov europskog prvaka, ponovivši što je isti klub napravio 2008.

Split: Odlazak hrvatske vaterpolske reprezentacije na SP u Južnu Koreju

Uz Sandra Sukna, koji s Pro Reccom ima i igrački naslov europskog prvaka iz 2012., trofej je osvojio i aktualni centar hrvatske reprezentacije Luka Lončar, iako je u finalu ostao bez pogotka.

Inače, Sukno je karijeru završio 2019. u dobi od 28 godina. Samo dvije godine nakon što je proglašen za najboljeg igrača svijeta zbog zdravstvenih tegoba prijevremeno je morao otići u mirovinu. 

- Nakon operacije na srcu u SAD-u, koja je zaista uspješno otklonila sve moje tadašnje probleme, a nakon temeljitih pregleda i rezultata kontrolnih pregleda, pokazalo se da moje ukupno zdravstveno stanje nije optimalno za nastavak bavljenja vrhunskim sportom. Zauvijek ostajem najveći navijač naše hrvatske vaterpolske reprezentacije i hrvatskog sporta - objavio je tada Sukno, a tri godine kasnije predivno je za vidjeti kako ostvaruje uspjehe i na trenerskoj razini.

U utakmici za treće mjesto mađarski Ferencvaros je pobijedio Bresciu sa 14-12, a peta je Barceloneta pod vodstvom Elvisa Fatovića koja je u subotu svladala Waspo98 Hannover sa 14-12.

Hrvatski prvak dubrovački Jug Adriatic osiguranje osvojio je osmo mjesto, izgubivši u dvoboju za 7. poziciju od francuskog Marseillea sa 13-15.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom