Obavijesti

Sport

Komentari 1

Veliki uspjeh zlatne olimpijke! Jelić osvojila svjetsku broncu: 'Morala sam pobijediti sebe'

Veliki uspjeh zlatne olimpijke!  Jelić  osvojila svjetsku broncu: 'Morala sam pobijediti sebe'
2

Borba za medalju bila je teška i tvrda, ali je Matea bila koncentrirana i ovog puta nije dopustila trenutak nepažnje koji bi je odvojio od svjetskog odličja

Matea Jelić (25), hrvatska reprezentativka u taekwondou, olimpijska pobjednica i europska prvakinja, upotpunila je kolekciju odličja i na Svjetskom prvenstvu u Bakuu osvojila je brončanu medalju u kategoriji do 73 kilograma.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Ovo je bio poseban dan i bila je velika stvar ulaziti u borbe s tim osjećajem da se borim na Dan državnosti. To je razlog zašto mi nije drago što sam izgubila u borbi za finale - rekla je Jelić.

Je li moguće?! Matea Jelić i treći put za redom dramatično je ostala bez svjetske medalje
Je li moguće?! Matea Jelić i treći put za redom dramatično je ostala bez svjetske medalje

Jelić je tako došla do četvrte sreće jer je dosad čak tri puta za dlaku ostajala bez medalje na svjetskim prvenstvima i u posljednjim trenucima četvrtfinalnih borbi u Mujuu 2017., Manchesteru 2019. i Guadalajari 2022. godine.

- Cijele godine sam se vraćala da opet osvajam medalje, bilo je puno stvari s kojma sam se morala boriti, morala sam pobijediti sebe. Nisam još do kraja uspjela, ali sretna sam jer napravila sam dosta posla - dodala je.

Uspješna u novoj kategoriji

Nakon što je u drugom kolu svladala svjetsku prvakinju Srpkinju Nadicu Božanić, a u četvrtfinalu i Egipćanku Farouk, Matea je u napetom polufinalu pobijeđena od Engleskinje Rebecce McGowan, u dvije runde. 

Zlatna olimpijka Matea Jelić svečano dočekana u svom Kninu

McGowan je slavila sa 7-5 i 9-8. Nažalost, na isteku obje runde zakasnila je Jelić po pola sekunde s udarcima koji bi joj donijeli pobjedu. U prvoj s udarcem nogom u glavu, na kraju druge s udarcem nogom u tijelo.

Hrvatski izbornik više ne radi sa zlatnom Mateom Jelić, a želi ispisati povijest s Britankom
Hrvatski izbornik više ne radi sa zlatnom Mateom Jelić, a želi ispisati povijest s Britankom

Zna gdje je pogriješila.

- Zakasnila sam cijelu borbu i sad se pitam zašto nisam cijelu borbu napadala. Zašto nisam prije udarala, zašto sam to radila tek na kraju rundi. Moram to bolje raditi, moram se vratiti u dvoranu i to izoštriti - napomenula je Jelić.

Zlatna hrvatska olimpijka otkrila: Prijatelj je napao mog brata ispred crkve i gušio ga
Zlatna hrvatska olimpijka otkrila: Prijatelj je napao mog brata ispred crkve i gušio ga

Inače, Jelić je dosad sve svoje medalje osvajala do 67 kilograma, a sada je promijenila kategoriju i nastupa do 73 kilograma.

- Nije me mučila promjena kategorije, nije to bila jedina promjena. Nisam imala neke ljude oko sebe, ali jesam obitelj i klub koji vjeruju u mene jer sama ne bih mogla. Cilj je dalje podržati reprezentativne kolege koji nastupaju narednih dana, a ja se nadam da će im ova moja medalja biti poticaj - završila je Jelić.