Obavijesti

Sport

Komentari 4

Veliko pojačanje za Bišćana, Luka Sučić priključen U-21 vrsti: 'Favoriti smo, nema opuštanja'

Veliko pojačanje za Bišćana, Luka Sučić priključen U-21 vrsti: 'Favoriti smo, nema opuštanja'
2

Hrvatska je prva u svojoj kvalifikacijskoj skupini s maksimalnih pet pobjeda, Austrijanci su treći (12 bodova iz šest utakmica), ali stručni stožer i dalje ih smatra najvećim kandidatima za odlazak na Euro

VIDEO

Luka Sučić danas se stavio na raspolaganje Igoru Bišćanu za kvalifikacijski dvoboj naše mlade vrste protiv Austrije koji je na rasporedu u utorak (20.30) u Ried im Inkreissu. Veznjak Salzburga i jedan od predvodnika hrvatske U-21 reprezentacije proteklih je dana bio u kadru A vrste, ali je ključni dvoboj protiv Rusije pogledao s tribina. 

Pokretanje videa...

Gvardiol nasmijao novinare 00:45

Hrvatska U-21 reprezentacija za sada mirno plovi prema Europskom prvenstvu koje će se 2023. godine održati u Rumunjskoj i Gruziji, izabranici Igora Bišćana u uvodnih su pet nastupa skupili svih pet pobjeda. Mini-vatreni su pobjeđivali Azerbajdžan (2-0, 5-1), Finsku (2-0), Norvešku (3-2) i Estoniju (2-0), a sada ih očekuje dvostruki obračun s Austrijancima, najvećim kandidatom za odlazak na Euro.

Prvi dvoboj na rasporedu je u utorak, dok će se Hrvatska i Austrija sljedeći put ogledati tek u ožujku 2022. godine. Hrvatska je vodeća u skupini A s maksimalnih 15 bodova iz pet nastupa, drugoplasirana Norveška je u pet kola skupila 12 bodova, dok je Austrija tek na trećem mjestu s 12 bodova iz šest odigranih dvoboja. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Atmosfera u reprezentaciji je fantastična. Takva i mora biti nakon što smo u ovaj kvalifikacijski ciklus ušli s pet pobjeda u nizu. Svi su igrači kvalitetni i to je najbolji zajednički jezik, tako je najlakše stvoriti dobru kemiju - rekao je David Čolina, ali i najavio zahtjevnu utakmicu u Riedu kod Austrije koja je po mnogima Hrvatskoj U-21 glavni konkurent za prvo mjesto.

- Očekujem tešku i tvrdu utakmicu. Suparnik je kvalitetan, ali unatoč svemu tome očekujemo pobjedu. Analizirali smo ih. Oni su, za razliku od nas, kiksali u ovim kvalifikacijama. Imamo potpuni fokus na njima i na aktualnim kvalifikacijama, a tek kada izborimo Europsko prvenstvo možemo pričati o tome što možemo na tom natjecanju - zaključio je Čolina.

Na sličnom tragu izjava i očekivanja od gostovanja u Austriji je Mario Vušković, inače član njemačkog drugoligaša Hamburga.

- U pozitivnom smo ritmu, lijepo je imati pet pobjeda u pet utakmica. Pripremit ćemo se za Austriju najbolje što možemo jer nam je to izravan suparnik za prvo mjesto. Austrija je nezgodna i teška, ali idemo gore po tri boda. Nismo još uigravali nikakvu posebnu taktiku, ali bit ćemo sigurno posve spremni - komentirao je Vušković.

Osvrćući se na kvalitetu Austrije U-21, Vušković je apostrofirao:

- Imaju dobar presing i individualno su jaki. Odlična su momčad, ali mi smo favoriti. Nema nikakvog opuštanja kod nas zbog pet prethodnih pobjeda, već svi jedva čekamo utakmicu. Ako obavimo sve ono što od nas bude tražio izbornik Bišćan neće biti problema. Zajedništvo će nas voditi do nove, šeste pobjede.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...