Obavijesti

Sport

Komentari 8

Veliko slavlje pod Tornjem: Cibona srušila Montepaschi

Veliko slavlje pod Tornjem: Cibona srušila Montepaschi
10

Košarkaši Cibone pobijedili su 88-81 ponajbolju europsku momčad, talijanski Montepaschi, i tako pobjedom otvorili natjecanje u Top 16 Eurolige

VIDEO

Montepaschi je ove sezone izgubio dvije utakmice. Dobila ih je samo Barcelona na svom parketu i Panathinaikos u Ateni. U Italiji nitko, imaju čistih 16-0. A onda su došli u Zagreb.
- Ne znam kako bi mi to mogli parirati Montepaschiju - govorio je u najavi utakmice Velimir Perasović. Naizgled je bio totalni pesimist, ali samo naizgled. Nije Peras takav tip, neće se samo tako predati. I nije, uz pomoć više od 5.000 navijača Cibona je postala treća momčad koja je uspjela 'skinuti' Sienu ove sezone.
- Oni su stvarno jedna od najboljih momčadi u Europi, ali odigrali smo stvarno jako dobru utakmicu. Siena je momčad koja svih 40 minuta igra na izuzetno visokom nivou, no tempo smo u većem dijelu utakmice diktirali mi - rekao je Davor Kus nakon utakmice.
Baš je Cibonin reprezentativac odigrao ključnu ulogu u ključnom dijelu utakmice. Siena je u prvom poluvremenu dominirala, Cibona u trećoj četvrtini okrenula. Kus je ubacio 13 koševa, dvije trice, jednom za dva i pet slobodnih bacanja. Igrao je onako kako se od njega i očekivalo kada je ljetos dolazio kući.
- Siena je prvi dio napadački odigrala jako dobro i bilo je samo pitanje kada ćemo se početi malo bolje braniti. Čim smo u tome uspjeli, sve je bilo lakše i u napadu - kaže Kus.
No 'Kule' nije i prvi čovjek utakmice. U junaka se tijekom svih 40 minuta prometnuo Earl Calloway, zabio je 23 koša, ulovio četiri lopte, podijelio četiri asista, ukrao tri lopte. Doista utakmica na visoko, najvišem nivou.
- Ovo mu je prva sezona u Europi i početkom sezone bio je malo 'zakočen'. Sada se oslobodio i pokazao koliko vrijedi - kaže Kus o Callowayu.
Uz njih dvojicu, sjajnu utakmicu odigrao je i Alan Anderson, posebno u zadnjoj četvrtini, kada se lomio rezultat. Stavljao je slobodna bacanja jedno za drugim, na kraju došao do 16 koševa. Svoj dio posla odradio je i Prkačin, 13 koševa i sedam skokova Sieni nije nimalo loše za jednog 34-godišnjaka...
Cibona je tako Top 16 otvorila velikom pobjedom, ali puno je još posla pred njima. O Final Fouru je još rano početi sanjati, no budu li igrali ovako i u idućim utakmicama, problema će imati i CSKA i pogotovo Ülker.

CALLOWAY: POKAZALI SMO DA IMAMO KARAKTER
Uz dva reprezentativca, Kusa i Prkačina, glavni ljudi u Ciboninoj pobjedi bili su Amerikanci Anderson i Calloway.
- Pokazali smo našu snagu. Igrali smo ogroman entuzijazam, a igrali smo i dobru obranu. Posebno smo popravili zonu, a ključ dobre zone je razgovarati na terenu - kaže Anderson, koji je ubacio 16 poena. No prvo ime utakmice ipak je Earl Calloway.
- Vratili smo se od minus 12 i dokazali da smo momčad s karakterom. Uspjeli smo naći pravi ritam u drugom poluvremenu, igrali smo čvrsto i na kraju napravili dobar posao - rekao je Calloway.

CIBONA - MONTEPASCHI 88-81 (17-25, 21-19, 24-18, 26-19)
CIBONA: Homan 1, Kus 18, Prkačin 13, Troha, Vukušić 4, Andrić 4, Calloway 23, Šundov, Zubčić, Princ, Rozić 9, Anderson 16.
MONTEPASCHI: Domercant 8, McIntyre 12, McDonald 2, Eze 2, Carraretto, Sato 9, Lavrinovič 18, Kaukenas 12, Ress, Lechthaler, Crotta, Stonerook 18.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti