Obavijesti

Sport

Komentari 46

Veliko srce legendarnog igrača Hajduka: Prikupio novac i odnio ga bolesnom Nikoli iz Niša...

Veliko srce legendarnog igrača Hajduka: Prikupio novac i odnio ga bolesnom Nikoli iz Niša...

Ivan Gudelj, koji i sam boluje od hepatitisa koji je prekinuo njegovu blistavu karijeru i uništio mu snove o nogometnim visinama, spakirao je novac u kuvertu i odvezao se iz Splita do općine Palilula, gdje živi Stefanov

VIDEO

Nikola Stefanov iz Niša boluje od rijetke bolesti, a dodatno mu sve otežava trošna kućica i nehumani uvjeti nedostojni čovjeku u kojima živi. Za pomoć osobi u nevolji nebitna je nacionalnost, spol i kilometri koji ih dijele.

Legendarni igrač Hajduka Ivan Gudelj doznao je za teške uvjete u kojima Nikola živi pa mu je poželio barem malo olakšati. Organizirao je humanitarnu večer na kojoj je potpisivao knjige, dresove i majice, a sva prikupljena sredstva išla su za pomoć Stefanovu.

Gudelj, koji i sam boluje od hepatitisa B koji je prekinuo njegovu blistavu karijeru i uništio mu snove o nogometnim visinama, spakirao je novac u kuvertu i odvezao se iz Splita do općine Palilula, gdje živi Stefanov, pišu Niške vesti.

Predao mu je novac, da mu barem malo olakša život u ovim teškim uvjetima. Susret je bio jako emotivan, Stefanov se sa suzama u očima zahvalio Gudelju koji je pokazao ogromno srce. I nije mu prvi put. Nije mogao mirno gledati čovjeka u nevolji. 

Fotografije Ivana Gudelja

Bivši igrač Hajduka je pomoć donio u društvu Bratislava Vučkovića, predsjednika Gradske općine Palilula, koja na sve načine pomaže nesretnom gospodinu. Žele sanirati kuću kako bi živio u ljudskim uvjetima, a pozvao je sve poduzetnike i firme koje su u mogućnosti da doniraju. 

Ivan Gudelj odigrao je 362 utakmice za Hajduk i postigao 93 gola. Bio je na vrhuncu, imao je sve, i novac, i slavu, pred njim su se otvarale neslućene mogućnosti, ugovor života u Real Madridu, jednom od najvećih klubova u povijesti... Čekalo se samo da Ivan Gudelj navrši 28 godina, takvi su bili propisi Nogometnog saveza Jugoslavije da igrači ne smiju u inozemstvo prije 28. rođendana, i potpiše ugovor života u nogometnoj Europi, tamo gdje mu je po svemu bilo mjesto. 

Nažalost, njegovu karijeru je u naponu snage i u dobi od 26 godina prekinula teška bolest zbog koje je morao prestati s aktivnim igranjem. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 46
VIDEO

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo
Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...
JUTRO NAKON PORAZA

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...

Cijela je Hrvatska bila sigurna da ćemo izgubiti i evo, gospodo, izgubili smo, a i dalje imamo sve u rukama. Ako želimo biti prvaci, moramo jednom dobiti i Dinamo. Svima sam u klubu rekao "Nemojte da ja, Zagrepčanin, budem veći optimist od vas, Riječana"