Sport

Komentari 10

Mršić napustio reprezentaciju jer odlazi u španjolsku ligu

Mršić napustio reprezentaciju jer odlazi u španjolsku ligu

Više od dvije i pol godine Veljko Mršić bio je izbornik, kaže da je odbijao ponude klubova, ali zov osme momčadi lige, Breogana, očigledno je u ovom trenutku bio neodoljiv...

Hrvatski košarkaški savez zahvaljuje Veljku Mršiću na uloženom vremenu i golemom trudu, na doprinosu u nastojanjima koja su stremila jačanju hrvatske košarke i svakako na vrlo korektnoj suradnji. Želim mu puno uspjeha u budućim poslovnim angažmanima, riječi su predsjednika hrvatskog košarkaškog saveza Stojka Vrankovića o odlasku Veljka Mršića s mjesta izbornika hrvatske košarkaške reprezentacije.

Mršić je odlučio prihvatiti ponudu španjolskog Breogana, a kako prema pravilima ACB lige trener momčadi koja igra španjolsku ligu ne može u isto vrijeme biti i izbornik neke reprezentacije, to automatski znači da preuzimanjem osmoplasirane momčadi španjolskog prvenstva Mršić odstupa s klupe reprezentacije.

Mršić je reprezentaciju preuzeo odlukom Upravnog odbora HKS-a u svibnju 2019. godine, prve je utakmice vodio na NBA ljetnoj ligi u Las Vegasu, a zatim je Hrvatsku, zajedno sa svojim stručnim stožerom i velikim trudom igrača, uspješno proveo kroz kvalifikacije za Europsko prvenstvo.

Na Olimpijskom kvalifikacijskom turniru u Splitu Hrvatska nije osigurala put u Japan, a u studenom 2021. godine započeo je novi ciklus kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koji je reprezentacija započela s dva poraza te ju sada očekuje težak put u borbi za Svjetsko prvenstvo, kao i Europsko prvenstvo koje je na rasporedu u rujnu 2022. godine.

- Nakon gotovo tri godine dobre suradnje zahvaljujem Hrvatskom košarkaškom savezu na ukazanom povjerenju koje je rezultiralo uspješnim plasmanom reprezentacije na Europsko prvenstvo, što je i bilo definirano kao primarni cilj. Posebna i duboka zahvala ide igračima koji su u svakom trenutku nesebično davali sve od sebe. Zahvaljujem se i svim ljudima koji su bili uključeni u rad reprezentacije, zaposlenicima Saveza i stručnom stožeru na podršci te cijeloj reprezentaciji želim puno uspjeha u nastavku kvalifikacija uz veliku želju da Hrvatsku gledamo na Svjetskom prvenstvu - poručio je Mršić nakon odlaska iz HKS-a.

Pred Savezom je sad odluka o novom izborniku, a uskoro bi se trebali opširnije očitovati o daljnjim akcijama u vezi muške seniorske reprezentacije Hrvatske.

Hrvatsku do Eurobasketa očekuju još dva ogleda kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u veljači protiv Švedske te još dva ogleda krajem lipnja i početkom srpnja protiv Slovenije i Finske. Pred novim izbornikom su, dakle, EP pa nastavak kvalifikacija za SP, u kojima je Mršić krenuo s 0-2...

Najčitaniji članci