Obavijesti

Sport

Komentari 10

Mršić napustio reprezentaciju jer odlazi u španjolsku ligu

Mršić napustio reprezentaciju jer odlazi u španjolsku ligu

Više od dvije i pol godine Veljko Mršić bio je izbornik, kaže da je odbijao ponude klubova, ali zov osme momčadi lige, Breogana, očigledno je u ovom trenutku bio neodoljiv...

VIDEO

Hrvatski košarkaški savez zahvaljuje Veljku Mršiću na uloženom vremenu i golemom trudu, na doprinosu u nastojanjima koja su stremila jačanju hrvatske košarke i svakako na vrlo korektnoj suradnji. Želim mu puno uspjeha u budućim poslovnim angažmanima, riječi su predsjednika hrvatskog košarkaškog saveza Stojka Vrankovića o odlasku Veljka Mršića s mjesta izbornika hrvatske košarkaške reprezentacije.

Mršić je odlučio prihvatiti ponudu španjolskog Breogana, a kako prema pravilima ACB lige trener momčadi koja igra španjolsku ligu ne može u isto vrijeme biti i izbornik neke reprezentacije, to automatski znači da preuzimanjem osmoplasirane momčadi španjolskog prvenstva Mršić odstupa s klupe reprezentacije.

Mršić je reprezentaciju preuzeo odlukom Upravnog odbora HKS-a u svibnju 2019. godine, prve je utakmice vodio na NBA ljetnoj ligi u Las Vegasu, a zatim je Hrvatsku, zajedno sa svojim stručnim stožerom i velikim trudom igrača, uspješno proveo kroz kvalifikacije za Europsko prvenstvo.

FIBA Olympic Qualifying Tournament - Brazil v Croatia

Na Olimpijskom kvalifikacijskom turniru u Splitu Hrvatska nije osigurala put u Japan, a u studenom 2021. godine započeo je novi ciklus kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koji je reprezentacija započela s dva poraza te ju sada očekuje težak put u borbi za Svjetsko prvenstvo, kao i Europsko prvenstvo koje je na rasporedu u rujnu 2022. godine.

- Nakon gotovo tri godine dobre suradnje zahvaljujem Hrvatskom košarkaškom savezu na ukazanom povjerenju koje je rezultiralo uspješnim plasmanom reprezentacije na Europsko prvenstvo, što je i bilo definirano kao primarni cilj. Posebna i duboka zahvala ide igračima koji su u svakom trenutku nesebično davali sve od sebe. Zahvaljujem se i svim ljudima koji su bili uključeni u rad reprezentacije, zaposlenicima Saveza i stručnom stožeru na podršci te cijeloj reprezentaciji želim puno uspjeha u nastavku kvalifikacija uz veliku želju da Hrvatsku gledamo na Svjetskom prvenstvu - poručio je Mršić nakon odlaska iz HKS-a.

Pred Savezom je sad odluka o novom izborniku, a uskoro bi se trebali opširnije očitovati o daljnjim akcijama u vezi muške seniorske reprezentacije Hrvatske.

Hrvatsku do Eurobasketa očekuju još dva ogleda kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u veljači protiv Švedske te još dva ogleda krajem lipnja i početkom srpnja protiv Slovenije i Finske. Pred novim izbornikom su, dakle, EP pa nastavak kvalifikacija za SP, u kojima je Mršić krenuo s 0-2...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića