Obavijesti

Sport

Komentari 1

Velkovski se vratio! Heber, Kvržić i Capan srušili Švicarce

Velkovski se vratio! Heber, Kvržić i Capan srušili Švicarce
1

U dva puta pod 50 minuta Rijeka je dosta lako svladala vodeću momčad švicarske druge lige. Darko Velkovski odigrao je 20 minuta, Heber nastavio s golovima, a Kvržić golom i asistencijom potvrdio sjajnu formu

VIDEO

Rijeka je u svojoj drugoj test-utakmici na desetodnevnim pripremam u portugalskoj Albufeiri dosta lako riješila vodeću momčad švicarskog prvenstva, Servette - 3:0. Najvažnije note s utakmice su: 20 minuta igre iznimnog stoperskog talenta Velkovskog te nastavak sjajne forme Kvržića i golgeterskog Heberovog učinka.

100-minutna tekma

Stručni stožeri Rijeke i Servettea dogovorili su raritetnih 2 puta po 50 minuta igre, a Igor Bišćan utakmicu je počeo u 4-4-1-1 sustavu sa Heberom i Puljićem koji su se alternirali na pozicijama polušpice i klasičnog napadača. Gorgon je bio 'u civilu' zbog lakše ozljede lista, Čolak je počeo na klupi, a Acosty u startnih 11 na lijevom ofenzivnom veznom.

Prvu šansu sjajno je Heberu, u 8. minuti, pripremio Zoran Kvržić: Frick je bio prekratak na ubačaj s desne strane, lopta se odbila do Hebera koji sa 13 metara puca preko nebranjenog švicarskog gola.

Rijeka je povela u 26'-oj, iz opravdano dosuđenog penala. Još jedna sjajna lopta Kvržića ovaj je put išla na Puljića kojeg ruši Roullier, a Heber promašaj od 18 minuta ranije korigira laganim poentiranjem s bijele točke - 1:0 za Bijele.

Pokretanje videa...

01:00

U nastavak Rijeka ulazi sa Prskalom, Punčecom, Vukom i Čolakom, a u svlačionici su ostali Sluga, Escoval, Acosty i strijelac Heber.

Švicarci su prvi zaprijetili u nastavku, Duah je fino ušao s lijeve strane na desnu nogu pa potegao u donji desni kut Rijekinog gola, ali Andrej Prskalo sjajnom je paradom dignuo branu mladom veznjaku Servettea.

U 70-oj minuti travnjaku se barem u pripremnoj utakmici nakon duge kalvarije s brojnim ozljedama vratio jedan od najnadarenijih stopera lige, makedonski reprezentativac Darko Velkovski.

Rijeka je pobjedu osigurala u 80. minuti zahvaljujući izletu švicarskog golmana u prazno i smirenosti Kvržića koji je još jednu vrlo dobru partiju okrunio laganim lobom u nebranjenu mrežu - 2:0 za Bijele.

Za 3:0 nakon jedne gužve na švicarskom petercu poentirao Luka Capan koji je u igru ušao 15 minuta ranije umjesto Lončara.

Prskalo je skinuo jednu sjajnu šansu Servettea koji je preko Alexa Schalka ipak došao do 'počasnog' pogotka četiri minuta prije kraja 100-minutne utakmice.

Rijeka-Servette

Strijelci: 1:0 Heber (26' - 11m), 2:0 Kvržić (79'), 3:0 Capan (85'), 3:1 Schalk (96')

Rijeka: Sluga (51' Prskalo) - Raspopović (od 88. Braut), Župarić (70' Velkovski), Escoval (51' Punčec), Mamić (88. Mitrović) - Lončar (70' Capan), Pavičić (70' Čanađija) - Kvržić (80' Bušnja), Puljić (80' Liber), Acosty (51' Vuk) - Heber (51' Čolak). Trener: Igor Bišćan.

Servette: Frick - Sauthier, Roullier, Mfuyi, Severin - Stevanović, Wuthrich, Maccoppi - Alphonse, Schalk, Kone (još su igrali: Lamers, Sarr, Vouilloz, Strohbach, Antunes, Holzbecher, Duah, Chagas). Trener: Alain Geuiger.

Albufeira, Stadio Municipal. Gledatelja: 50. Sudac: Vieria (Faro).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Dinamo - Rijeka 0-0:  Prvi susret finala bez ispaljenog metka...
UZVRAT JE ZA TJEDAN DANA

Dinamo - Rijeka 0-0: Prvi susret finala bez ispaljenog metka...

Dinamo je u prvom poluvremenu prijetio preko Arbera Hoxhe, koji je pogodio gredu i imao još dvije dobre prilike. Rijeka je prvu pravu šansu imala u 59. minuti kada je Toni Fruk pogodio gredu

Besplatni prijenos: Gdje gledati finale Kupa Dinamo - Rijeka?
UŽIVO OD 19 SATI

Besplatni prijenos: Gdje gledati finale Kupa Dinamo - Rijeka?

Dinamo i Rijeka na Maksimiru igraju prvu utakmicu finala Hrvatskog nogometnog kupa, uzvrat je za tjedan dana na Rujevici. Prijenos je dostupan svim gledateljima putem YouTubea
Hajduk - Dinamo 1-1: Juniori "modrih" u derbiju na Poljudu osigurali novi naslov prvaka!
PRVA NL JUNIORI

Hajduk - Dinamo 1-1: Juniori "modrih" u derbiju na Poljudu osigurali novi naslov prvaka!

Dinamu je bio dovoljan remi u Splitu, do njega je došao i osigurao titulu tri kola prije kraja. Gosti su poveli u šestoj golom Koščevića, a Skoko u 53. sjajno pogađa za konačnih 1-1