Obavijesti

Sport

Komentari 25

Verstappen prvi put u karijeri slavio na legendarnoj Monzi

Verstappen prvi put u karijeri slavio na legendarnoj Monzi

Ferrari je slavio 75. godišnjicu, dok je staza u Monzi obilježila 100. godišnjicu. Vrhunac proslave je trebala biti pobjeda jednog od Ferrarijeva bolida. Međutim, sve planove domaćina je pokvario Verstappen

VIDEO

Aktualni svjetski prvak Nizozemac Max Verstappen u Red Bullu pobjednik je Velike nagrade Italije na stazi u Monzi, 16. utrke sezone svjetskog prvenstva Formule 1.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Nizozemci slave titulu Verstappena VIDEO

Njegova je to peta pobjeda u nizu, 11. ove sezone, te 31. u karijeri nakon koje je dodatno učvrstio svoje vodstvo u poretku vozača.

U Monzi je sve bilo spremno za slavlje Ferrarija, posebice nakon što je Monegažanin Charles Leclerc izborio najbolju startnu pozciju. Ferrari je slavio 75. godišnjicu, dok je staza u Monzi obilježila 100. godišnjicu. Vrhunac proslave je trebala biti pobjeda jednog od Ferrarijeva bolida. Međutim, sve planove domaćina je pokvario Verstappen.

- Imali smo sjajnu utrku, bili smo najbrži. Sve u svemu, imali smo jako dobar dan. Danas je bilo ugodno voziti se iako je vani bilo vruće - poručio je Nizozemac, koji je još jednom odvezao fantastičnu utrku i pokazao da ove sezone nema dostojnog konkurenta.

Italian Grand Prix

Utrka je završila iza "safety cara" nakon odustajanja Daniela Ricciarda. Kako je Ricciardov bolid stao na nezgodnom dijelu staze utrka se do kraja vozila iza sigurnosnog automobila.

Drugo mjesto osvojio je Monegažanin Charles Leclerc u Ferrariju, dok je treću poziciju zauzeo George Russell u Mercedesu.

- Kraj je bio frustrirajući, nažalost bili smo drugi, ali sveukupno sam dao sve od sebe. Volio bih da sam danas mogao pobijediti pred nevjerojatnim navijačima, jednostavno nije bilo dovoljno - kazao je razočarani Leclerc.

Ove sezone nije imao sreće i pošto je Verstappenov zaostatak prevelik, njemu i Ferrariju do kraja sezone preostaje popraviti što se popraviti da i napraviti solidne temelje za iduću sezonu.

Italian Grand Prix

Treći je bio vozač Mercedesa George Russel, četvrtoplasirani je Španjolac Carlos Sainz u Ferrariju, dok je sedmerostruki svjetski prvak Britanac Lewis Hamilton u Mercedesu bio peti nakon što je startao sa 19. mjesta nakon promjene motora.

Šest utrka do kraja sezone Verstappen ima gotovo nedostižnih 116 bodova ispred Leclerca (335-219). Treći je Meksikanac Sergio Perez (Red Bull) sa 210 bodova.

Sljedeća utrka je za tri tjedna, Velika nagrada Singapura.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu