Sport

Komentari 0

Veslači u borbi za Tokio: Ušli su u polufinale regate u Luzernu

Veslači u borbi za Tokio: Ušli su u polufinale regate u Luzernu

U disciplini četverac bez kormilara ukupno je 13 posada, a hrvatski veslači su u današnjim kvalifikacijama izborili plasman u polufinale. U drugoj skupini Piton, Ukropina i braća Lončarić osvojili su treće mjesto

Hrvatski četverac bez kormilara plasirao se u polufinale kvalifikacijske regate za nastup na OI u Tokiju, koja se održava u Luzernu, dok ženski dvojac bez kormilara nije izborio direktan plasman u finale, ali će imati novu priliku u repesažu.

U švicarskom Luzernu od 15. do 17. svibnja održava se veslačka kvalifikacijska regata za Olimpijske igre u Tokiju, a među onima koji će tražiti vizu za Tokio su i dvije hrvatske posade - četverac bez kormilara u sastavu Ivan Piton, Marko Ukropina i braća Anton i Patrik Lončarić, te ženski dvojac bez kormilara koji čine blizanke Josipa i Ivana Jurković.

U svakoj disciplini dva najbolja čamca će se kvalificirati za Tokio, osim u kategoriji lakog ženskog dvojca koji će imati tri kvalifikacijska mjesta. 

Zagreb: Hrvatski četverac osvojio broncu na Svjetskom veslačkom kupu na Jarunu

U disciplini četverac bez kormilara ukupno je 13 posada, a hrvatski veslači su u današnjim kvalifikacijama izborili plasman u polufinale.

U drugoj skupini Piton, Ukropina i braća Lončarić osvojili su treće mjesto, posljednje koje vodi u polufinale. Hrvatska posada je imala vrijeme 6:16.96, a ispred njih su bili Kanađani (6:07.94) i Austrijanci (6:10.59).

Polufinale je u nedjelju od 10:30 sati, a finalna utrka je u ponedjeljak u 10:40 sati.

Zagreb: Sestre Jurković osvojile zlato na Svjetskom veslačkom kupu na Jarunu

U ženskom dvojcu bez kormilara za dva mjesta bori se osam posada.

Velolučke blizanke Josipa i Ivana Jurković su zauzele treće mjesto u svojoj skupini, a samo je najbrža posada išla direktno u finale, međutim naše će djevojke imati novu priliku kroz repesaž.

Najbrže su bile Ruskinje Vasilisa Stepanova i Elena Oriabinskaia s rezultatom 7:16.08, druge su bile Čileanke Melita i Antonia Abraham (7:18.55), dok su sestre Jurković bile treće s rezultatom 7:23.21.

Novu priliku za plasman u finale hrvatske veslačice imat će u repesažu koji je na rasporedu u 17.15 sati, dok je finale u ponedjeljak.

Najčitaniji članci