Obavijesti

Sport

Komentari 3

"Veterani": Casillas, Keane i Srna predvode najiskusnijih 11

"Veterani": Casillas, Keane i Srna predvode najiskusnijih 11
1

Svaka reprezentacija ima barem jednog "veterana", a mi vam donosimo 11 nogometaša, koji će igrati na Europskom prvenstvu u Francuskoj, s najviše nastupa za svoje reprezentacije

VIDEO

Neki izbornici ih se rješavaju "kao starih krpa" iako to nisu zaslužili. S druge strane, ima izbornika koji ostaju vjerni nogometašima koji su pola života proveli u dresu nacionalne vrste. Svaka reprezentacija ima barem jednog "veterana", a mi vam donosimo 11 nogometaša, na Euru u Francuskoj, s najviše nastupa za svoje reprezentacije. Pa krenimo redom.

Golman Španjolske: Iker Casillas - 167

Football Soccer - Spain v South Korea - International Friendly

Iker Casillas (35) je golman 'furije' od 2000. godine, a za španjolsku reprezentaciju upisao je 167 nastupa tijekom godina. Ujedno je i igrač s najviše nastupa, za svoju reprezentaciju, od svih nogometaša ukupno koji će nastupiti na Europskom prvenstvu u Francuskoj. Također, drži nacionalni rekord Španjolske po broju nastupa. Premda je Gianluigi Buffon duže u reprezentaciji Italije (od 1997.) nego Casillas u Španjolskoj, Gigi je skupio manje nastupa - 157.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Desni bočni Hrvatske: Darijo Srna - 130

Madjarska-Hrvatska

Kapetan Vatrenih Darijo Srna (34) član je reprezentacije od 2002. godine, a ovo će mu biti zadnje veće natjecanje u 'kockastom' dresu. Srna se nakon Eura oprašta od reprezentacije. Za Hrvatsku je upisao 130 nastupa i zabio 22 gola, a, kao i Casillas u Španjolskoj, drži nacionalni rekord po broju nastupa za Hrvatsku.

Stoper Rusije: Sergej Ignjaševič - 115

Soccer - UEFA Champions League - Group B - Manchester United v CSKA Moscow - Old Trafford

Ruski stoper Sergej Ignjaševič (36) vjeran je 'majci Rusiji' od 2002. godine. Od tada je nastupio 115 puta i osam puta tresao protivničke mreže. Najdugovječniji je reprezentativac Rusije u njenoj povijesti.

Stoper Španjolske: Sergio Ramos - 132

Football Soccer -UEFA European Championship 2016 -Spain training session

Kada je pozvan u reprezentaciju, Sergio Ramos (30) bio je najmlađi španjolski reprezentativac s 18 godina i 361 danom starosti. Kasnije ga je pretekao Cesc Fabregas. Stoper Real Madrida postao je stalan član Španjolske. Za 'furiju' je nastupio 132 puta, član je od 2005. godine, a zabio je 10 golova.

Lijevi bočni Rumunjske: Razvan Rat - 111

Romania Training

Lijevi bočni Razvan Rat (35) bio je najbolji rumunjski nogometaš 2009. godine. Za reprezentaciju Rumunjske nastupio je 111 puta upisavši i 2 gola, a član je od 2002. godine.

Zadnji vezni Njemačke: Bastian Schweinsteiger - 115

Football Soccer - Germany v Hungary - International Friendly

Dugogodišnji član Bayerna Bastian Schweinsteiger (31) prošle je godine prešao u Manchester United. Za Njemačku je debitirao 2004. u dobi od 20 godina, a otada je za 'elf' nastupio 115 puta i zabio 23 gola. Odličnim igrama u nacionalnom dresu i prije mirovine je postao ikona Njemačke.

Veznjak Španjolske: Andres Iniesta - 107

Football Soccer - Spain v Georgia- International Friendly-

Veznjak Barcelone Andres Iniesta (32) neizostavan je član 'furije' i već 10 godina oduševljava španjolske navijače. U crvenom dresu nastupio je 107 puta, a zabio 13 golova. Kao i Schweinsteiger, i prije umirovljenja postao je ikona Španjolske.

Veznjak Švedske: Kim Källström - 128

Sweden v Wales - International Friendly

Bivši igrač Lyona, Spartaka iz Moskve i Arsenala Kim Källström (33) član je reprezentacije Švedske od 2001. godine. Prošao je gotovo sve mlađe selekcije, a za A reprezentaciju upisao je 128 nastupa zabivši 16 golova. Igrao je na tri Europska prvenstva.

Prednji vezni Češke: Tomaš Rosicky - 102

Football Soccer - Czech Republic v South Korea - International Friendly - Prague, Czech Republic

Dugovječni češki as Tomaš Rosicky (35) kapetan je Češke od 2006. godine, a prvi službeni nastup upisao je 2000. godine. Jedan je od najstarijih igrača na ovom Euru, a za Češku je kroz godine upisao 102 nastupa i zabio 23 gola.

Napadač Njemačke: Lukas Podolski - 128

Germany Training - EURO 2016

Ponosni vlasnik najbržeg gola za Njemačku i drugog najbržeg reprezentativnog gola u povijesti Lukas Podolski (31) član je 'elfa' od 2004. godine. Za najbrži gol trebalo mu je 9 sekundi u prijateljskoj utakmici protiv Ekvadora 2013. godine, a osim toga zabio ih je još 47. Za Njemačku je nastupio 128 puta.

Napadač Republike Irske: Robbie Keane - 143

Republic of Ireland v Belarus - International Friendly

Najbolji strijelac kvalifikacija za EP u povijesti Robbie Keane (35) ukupno je zabio 67 golova za Republiku Irsku što ga čini najboljim strijelcem te države. Drži 13. mjesto najboljih strijelaca engleske Premier lige u povijesti, a za Irsku je upisao 143 nastupa. Jedan je od najdugovječnijih nogometaša na Euru u Francuskoj, član je Irske od 1998. godine.


Na kraju, ovo je idealnih jedanaest igrača, s najviše nastupa za svoje reprezentacije, koji će nastupati na Euru u Francuskoj. Mi smo se odlučili za formaciju 4-3-1-2

Postava igrača s najviše nastupa za svoje reprezentacije:

  • Iker Casillas (Španjolska) - 167
  • Darijo Srna (Hrvatska) - 130
  • Sergej Ignjaševič (Rusija) - 115
  • Sergio Ramos (Španjolska) - 132
  • Razvan Rat (Rumunjska) - 111
  • Bastian Schweinsteiger (Njemačka) - 115
  • Andres Iniesta (Španjolska) - 107
  • Kim Källström (Švedska) - 128
  • Tomaš Rosicky (Češka) - 102
  • Lukas Podolski (Njemačka) - 128
  • Robbie Keane (Republika Irska) - 143
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener