Obavijesti

Sport

Komentari 2

Viceprvak Europe na prijemu kod gradonačelnika Samobora

Viceprvak Europe na prijemu kod gradonačelnika Samobora
1

Gradonačelnik Samobora primio je Nenada Šančića kako bi mu čestitao na srebru osvojenom u srednjoj kategoriji Europskog prvenstva u kyokushinkai karateu...

VIDEO

Gradonačelnik Samobora Krešo Beljak sa suradnicima primio je u podne samoborskog sportaša Nenada Šančića, kako bi mu čestitao na srebrnoj medalji osvojenoj u srednjoj kategoriji na Otvorenom Europskom prvenstvu u kyokushinkai karateu, održanom prošli mjesec u Den Haagu. Na prijemu je ovom svestranom majstoru borilačkih vještina gradonačelnik uručio priznanje uz koje ide i novčana nagrada od tri tisuće kuna.

Gradski pročelnik za društvene djelatnosti Juro Horvat na prijemu je posebno naglasio da Nenad Šančić, član Kyokushin karate škole TNT Samobor, kontinuirano postiže odlične rezultate tako da ni ovo srebro nije rezultat neke slučajnosti. 

- Ovo mi je sedmo europsko prvenstvo - rekao je Nenad Šančić za kojim je i pet svjetskih prvenstava. 

Ove se godine priprema i za sudjelovanje na svom šestom svjetskom prvenstvu. Prema njegovim riječima, i riječima njegova trenera Mladena Šančića, u Nizozemskoj su nastupili svi ponajbolji borci iz cijele Europe. Konkurencija je bila vrlo izjednačena i malo je koja borba završila bez produžetaka, a neke tek nakon razbijanja daski. 

Nenad je nakon četiri borbe, od kojih su dvije završile nakon produžetaka, također imao jednu takvu, nakon koje je i osvojio drugo mjesto. Prilikom tamashiwarija, odnosno razbijanja daski, važnu ulogu je imao Nenadov dugogodišnji trener Mladen Šančić, čija je odluka u odabiru broja dasaka, na kraju i presudila u Nenadovu korist. 

Dakako, i Nenadova vještina, jer je svih pet postavljenih daski uspio razbiti. Ovi majstori borilačkih vještina osvrnuli su se i na neke kuriozitete i gotovo neprirodne pojave koji se događaju u kyokushinkai karateu pa je Nenad rekao kako se samo nekolicina njih normalno zagrijavala za borbe, a većina mirno sjedila do same borbe, pogotovo Španjolci, koji su pobrali najviše odličja. 

- Očito je medicina u većini zemalja toliko napredovala u korištenju najvjerojatnije dopuštenih stimulativnih sredstava pa borcima više nisu potrebna “čarobna” ulja kojima su se dosad mazali pripremajući se za nastup - rekao je Nenad.

O tome je više govorio predsjednik Hrvatskog kyokushinkai saveza Drago Plečko, koji je također, uz Nenada i Mladena Šančića, bio na ovom prijemu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu, rekao je hrvatski reprezentativac
Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...
JUTRO NAKON PORAZA

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...

Cijela je Hrvatska bila sigurna da ćemo izgubiti i evo, gospodo, izgubili smo, a i dalje imamo sve u rukama. Ako želimo biti prvaci, moramo jednom dobiti i Dinamo. Svima sam u klubu rekao "Nemojte da ja, Zagrepčanin, budem veći optimist od vas, Riječana"