Obavijesti

Sport

Komentari 3

VIDEO Bayern je utrpao osmicu, Dortmund još čuva Ligu prvaka

VIDEO Bayern je utrpao osmicu, Dortmund još čuva Ligu prvaka

Leipzig je pred svojim navijačima svladao Darmstadt 2-0 uz autogol Isherwooda već u trećoj minuti te pogotkom Baumgartnera u 50. minuti. Augsburg je na svom terenu svladao Heidenheim 1-0

VIDEO

U posljednjem subotnjem ogledu 25. kola Bundeslige nogometaši dortmundske Borussije osvojili su tri boda u Bremenu gdje su pobijedili Werder 2-1. Borussia je mirno i uvjerljivo krčila put prema pobjedi te je u prvom poluvremenu stvorila dva gola prednosti. Strijelci su bili Malen u 21. te Sancho u 38. minuti. Međutim, na samom kraju prvog dijela pocrvenio je igrač Borussije Sabitzer što je domaćinu otvorilo šansu u nastavku susreta.

Werder je konstantno napadao tijekom drugog dijela, a smanjio je u 70. minuti golom Nijnmaha. Tražio je domaćin novi gol i bod, ali gosti iz Dortmunda su izdržali sve nalete te su slavili s 2-1. Ta je pobjeda vratila Borussiju na četvrto mjesto ljestvice. Werder je ostao deveti.

Golove s utakmice Bremen - Dortmund pogledajte OVDJE.

Nogometaši Bayerna uspješno su odradili domaći posao te su na svojoj Allianz Areni svladali Mainz čak 8-1. Veliki put prema tri boda Bayern je prevalio nakon prvog poluvremena kada je vodio 3-1, odnosno, nakon manje od dvadeset minuta kada je već zabio dva pogotka. Strijelci su bili Kane u 13. i Goretzka u 19. minuti.

Amiri je nakon pola sata igre smanjio na 1-2, ali se na odmor otišlo s dva gola plusa na strani Bayerna nakon novog gola Harryja Kanea kojeg je dao u sedmoj minuti nadoknade. U nastavku su redom gostujuću mrežu pogađali Mueller, Musiala i Gnabry, a sve je simbolično zaključeno golovima igrača koji su i započeli veliki niz. Kane je zabio još jedan u 70. te Goretzka u 92. minuti. Bayern sada ima sedam bodova manje od vodećeg Bayera, ali je klub iz Leverkusena odigrao utakmicu manje.

Osmicu Bayerna pogledajte OVDJE.

Vrlo dramatična bila je utakmica u Mönchengladbachu gdje su domaća Borussia i Köln odigrali 3-3. Köln je golovima Alidoua dva puta vodio, ali se na kraju spašavao poraza. Gosti su poveli u sedmoj minuti, dok je u 32. izjednačio Honorat. Novi gol Alidou je postigao u 64. minuti, ali je tada na scenu zakoračio Robin Hack koji je postigao dva brza gola, u 71. i 73. minuti, za 3-2 Borussije (M). Ni tu nije bio kraj drame, a Downs je u 79. minuti postigao pogodak za konačnu podjelu bodova 3-3.

Leipzig je pred svojim navijačima svladao Darmstadt 2-0 uz autogol Isherwooda već u trećoj minuti te pogotkom Baumgartnera u 50. minuti. Kod gostiju je u 84. minuti zamijenjen hrvatski nogometaš Bartol Franjić.

Uz minimalnih 1-0 Augsburg je na svom terenu svladao Heidenheim golom Gouweleeuwa u 22. minuti. Za Augsburg je cijelu utakmicu odigrao hrvatski nogometaš Kristijan Jakić, dok je Dion Drena Beljo za domaćina zaigrao tek od 89. minute. Posljednje tri utakmice ovog kola igraju se u nedjelju, a sastaju se Bochum - Freiburg, Eintracht - Hoffenheim i Bayer - Wolfsburg.

Video s utakmice Augsburg - Heidenheim pogledajte OVDJE.

Bundesliga, 25. kolo:

  • Werder - Borussia (D) 1-2 (Nijnmah 70 / Malen 21, Sancho 38)
  • Bayern - Mainz 8-1 (Kane 13, 45+7, 70, Goretzka 19, 90+2, Mueller 47, Musiala 61, Gnabry 66 / Amiri 31)
  • Leipzig - Darmstadt 2-0 (Isherwood 3-ag, Baumgartner 50)
  • Borusia (M) - Köln 3-3 (Honorat 32, Hack 71, 73 / Alidou 7, 64, Downs 79)
  • Augsburg - Heidenheim 1-0 (Gouweleeuw 22)

Petak:

  • Stuttgart - Union Berlin 2-0 (Guirassy 19, Fuehrich 65)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju