Sport

Komentari 32

VIDEO Bizarni autogol, greške 'vatrenih', povratak pa - ponor: Pogledajte sve golove u 3D-u

VIDEO Bizarni autogol, greške 'vatrenih', povratak pa - ponor: Pogledajte sve golove u 3D-u

Hrvatska ni u četvrtom pokušaju nije uspjela pobijediti u nokaut-fazi europskih prvenstava. Španjolci nisu gubili glavu unatoč povratku Hrvatske od 1-3 na 3-3 i idu u Sankt Peterburg

Hrvatska i Španjolska odigrale su u ponedjeljak u Kopenhagenu drugu najefikasniju utakmicu u povijesti europskih prvenstava. Palo je čak osam golova, samo jedan manje od rekorda Jugoslavije i Francuske (5-4) s prvog Eura 1960.

Španjolska će nakon pobjede 5-3 u 120 minuta igrati četvrtfinale ovaj petak od 18 sati u Sankt Peterburgu protiv Švicarske.

Bila je to utakmica s najmanje tri neobična gola.

POGLEDAJTE GOLOVE U 3D-u:

Kod prvoga, onog u 20. minuti, Pedri je s pola terena vraćao loptu Unaiju Simónu kojemu je lopta prešla preko noge i ušla u gol Španjolske. Do ovoga, na Eurima je ukupno palo devet autogolova, a na ovome, u kojemu se još treba odigrati devet utakmica, čak devet.

Hrvatska je uzvratila greškom Ante Rebića koji je izašao promijeniti kopačke dok je Španjolska imala napad i zabila za 1-1 preko Pabla Sarabije u 38. minuti.

U nastavku su Španjolci zaigrali bolje i prvijencem Césara Azpilicuete u 57. minuti okrenuli. Ferrán Torres je, na asistenciju Paua Torresa u 77. minuti, zabio i treći nakon što ga Joško Gvardiol nije stigao zatvoriti jer je - pio vodu.

Ni u toj situaciji Hrvatska nije gubila glavu, džokeri s klupe Mislav Oršić u 85. minuti (ugurao loptu preko crte) i Mario Pašalić, na Oršićevu asistenciju u drugoj minuti nadoknade, odveli su utakmicu u produžetke.

Hrvatska se tamo nije snašla. Propustila je dvije šanse, najbolju onu Andreja Kramarića u 96. minuti, i naposljetku ostala bez ičega. Dani Olmo asitistirao je Álvaru Morati za gol u 100. minuti i Mikelu Oyarzabalu u 103. za konačnih 5-3. Zakasnio je tu Josip Brekalo zatvoriti stranu...

Hrvatska ni u četvrtom pokušaju nije pobijedila u nokaut-fazi Europskog prvenstva (Njemačka 1996., Turska 2008., Portugal 2016.), a Španjolci odlaze najmanje korak dalje nakon ispadanja u osmini finala posljednjeg Eura od Italije.