Obavijesti

Sport

Komentari 28

VIDEO Cirkus u BiH: Trojica su u zaleđu, suci priznali gol Borca! 'Štedite otrov, zatrebat će vam'

VIDEO Cirkus u BiH: Trojica su u zaleđu, suci priznali gol Borca! 'Štedite otrov, zatrebat će vam'

Lider bosanskohercegovačkog prvenstva spasio se poraza od Sarajeva golom nakon zaleđa koji pomoćnik nije vidio. U gostujućem klubu kažu da slika govori dovoljno, a Dodikov savjetnik objašnjava da je sve regularno

VIDEO

Derbi zaostalog drugog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između Borca i Sarajeva koji je u srijedu odigran u Banjoj Luci završilo je remijem 1-1 zahvaljujući golu domaćina u 95. minuti nakon očitog zaleđa koje sudačka ekipa nije vidjela.

Sebastian Herrera ubacio je u šesnaesterac, José Hortes pucao je glavom, to je obranio golman Sarajeva Muhamed Šahinović, a odbijenu je loptu uz pomoć golmana u mrežu pospremio bivši igrač Rijeke Zoran Kvržić.

POGLEDAJTE VIDEO OD 6:30

VAR je u Bosni i Hercegovini najavljen za početak iduće sezone pa je odluka sudaca na terenu bila konačna. Drugi pomoćnik Goran Ilinčić iz Prijedora ostavio je zastavicu spuštenu, a vjerovao mu je Čitlučanin Mateo Musa.

Usporena snimka pokazala je da su trojica igrača Borca bila u zaleđu, a strijelac Kvržić barem pola metra.

'Neka slika govori više od riječi'

- Vidio sam sliku. Neka ona govori više od riječi. Znali smo kamo dolazimo, dobro smo se postavili, odigrali korektno i pokazali da smo ozbiljna momčad - komentirao je trener Sarajeva, bivši trener Rijeke Simon Rožman.

Sudački previd izazvao je bijes bosanskohercegovačkih medija. SportSport.ba piše da se radi o neviđenoj lakrdiji, Klix da je Sarajevo oštećeno i da je Kvržić zabio iz nedozvoljene pozicije, Dnevni avaz pak ironično ističe "Gle čuda, sudačka pogreška u korist Borca: Kvržić zabio iz čistog zaleđa".

Predsjednik Borca Milan Tegeltija nevješto je na X-u pokušao opravdati suce i objasniti kako zaleđa nema.

"Ovi ko fol novinarima-hejerima iz Sarajeva, koji su već zaključili da je gol postignut iz ofsajda: rekoh vam štedite otrov, trebat će vam još! Inače Kvržić nije bio u ofsajdu, a igrači koji jesu nisu sudjelovali u golu, stručnjaci! A ako bi Kvržić i bio u ofsajdu, to bi jedino mogao reći VAR jer stoji u liniji s obrambenim igračem", napisao je savjetnik Milorada Dodika.

Bio je to prvi remi Borca u deset utakmica, a ima i jedan poraz i vodeći je na ljestvici s 25 bodova, četiri više od Zrinjskoga koji je u srijedu pobijedio Velež 3-0 i ima utakmicu manje. Sarajevo je treće s pet bodova zaostatka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika