Obavijesti

Sport

Komentari 30

VIDEO Dinamo izdominirao, ali Udinese 'talijanski' uzeo finale

VIDEO Dinamo izdominirao, ali Udinese 'talijanski' uzeo finale
19

Mlada momčad Dinama iznjedrila je i najboljeg strijelca turnira. Riječ je o Lennyju Ilečiću, dok je Moreno Živković dobio nagradu za najboljeg obrambenog igrača turnira

VIDEO

Sjajnom, napadačkom igrom uz dominaciju gotovo svih 80 minuta... Tako se Dinamo predstavio u finalu ovogodišnjega, 19. izdanja međunarodnog memorijalnog turnira Mladen Ramljak, ali pokal je na kraju ipak podignuo talijanski Udinese kojeg je predvodio slovenski stručnjak Jani Šturm.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Goran Adamovski Dinamo 00:25

Iako je to najvećim dijelom bila igra na jedan gol, onaj Udineseov, “viktorija” na talijanska vrata, na kraju je konačna “viktorija” ipak pripala čvrstoj momčadi iz Udina koja je podsjetila na stare dane talijanskog “catenaccia”. Udinese je protiv Dinama slavio s 1:0 u dvoboju u kojem su 'plavi', uz brojne prilike, po jednom uzdrmali prečku i stativu. Pobjedonosni je pogodak potpisao desni stoper Ardit Nuredini iz slobodnog udarca z 36. minuti. Lopta je na putu prema vratima okrznula nekog u “živom zidu” i tako prevarila vratara pa odsjela u mreži.

Broncu je dohvatio Real Madrid koji je u dvoboju za treće mjesto svladao Maccabi Tel Aviv s 2:1. A, upravo su zagrebački nogometaši dan ranije, u zadnjoj utakmici A skupine, svladali “kraljevski klub” i izborili plasman u finale, piše GNK Dinamo.

VIDEO SAŽETAKA FINALA:

Već u 13. minuti finalnog dvoboja Vito Čaić proigrao je Gabriela Rukavinu na lijevoj strani, on s tri efektna driblinga prošao talijansku obranu, a u nastavku akcije Anes Krdžalić s desna pogodio vanjski dio mreže.

Samo dvije minute potom sjajnu su akciju osmislili Marko Brkljača, Lovro Gubijan  i Krdžalić. Nakon sitnih vezova na sredini terena završio ju je Brkljača oštrim udarcem s 25 metara malo preko gola.

Zagreb: Međunarodni turnir Mladen Ramljak, finale: GNK Dinamo - Udinese

Plavi su u 28. minuti dvaput uzastopno namučili talijanskoga čuvara mreže. Prvo je Rukavina poslao loptu ulijevo za Ivana Cvetka, on proigrao Lennyja Ilečića koji je snažno gađao volejem, ali je vratar Francesco di Bartolo Zuccarello uspio odbiti. U nastavku je kapetan Luka Lukanić dugom loptom na lijevoj strani pronašao Rukavinu koji je uzdrmao – gredu.

Talijani su poveli četiri minute prije kraja prvoga dijela, nakon čega je Krdžalić u 38. s desna proigrao Rukavinu koji je s 18 metara potegnuo iz prve preko grede. Minutu kasnije uslijedila je nova akcija istog dvojca, a završio ju je Cvetko silovitim udarcem s lijeva, ali i ovaj je put Di Bartolo Zuccarello paradom spriječio pogodak i opravdao kasniju nagradu za najboljega vratara turnira.

Čaić je u 47. prihvatio loptu, vješto se izborio za poziciju za udarac pa potegnuo s ruba kaznenog prostora s desna u bliži donji kut, ali lopta se od vratnice odbila ispred gol-crte. U tom trenutku ondje nije bilo nikog od plavih da pritrči i zakuca u mrežu.

Zagreb: Međunarodni turnir Mladen Ramljak, finale: GNK Dinamo - Udinese

Kasnije su oštrim udarcima pokušali Ino Vuko u 53. i Lukanić u 58., ali u oba slučaja lopta je prohujala uza samu vratnicu. 

U 70. je Gubijan s desna poslao loptu u for za Franu Čuljka koji je istrčao sam pred vratara, ali i ovaj je put Udineseova jedinica bila uspješnija. Tri minute kasnije zaprijetili su i gosti kad je Alberto Centis, kasnije proglašen najboljim igračem turnira, ubacio s desna iz slobodnog udarca, ali Simone Iob, iako sam pred maksimirskim vratarem, nije dobro zahvatio loptu.

Dvojica su se igrača okitili statusom najboljeg strijelca turnira: Tobias Augustinus-Jensen iz danskog Odensea i Dinamov Lenny Ilečić postigli su po četiri pogotka, a pokal je dodijelio bivši Dinamov napadač, bek, krilo – Mihael Mikić.

Zagreb: Međunarodni turnir Mladen Ramljak, finale: GNK Dinamo - Udinese

Udinese je, pak, profilirao i najboljega vratara turnira. To je Francesco di Bartolo Zuccarello kojem je nagradu uručio nekadašnji popularni golman Dinama i hrvatske reprezentacije, aktualni direktor škole 'plavih', Tomislav Butina.

Zagrebački branič Moreno Živković ponosni je dobitnik nagrade “Ismet Hadžić” za najboljega obrambenog igrača turnira, a uručio mu ju je Damir Krznar, donedavni trener prve momčadi i bivši sjajni Dinamov branič.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja