Obavijesti

Sport

Komentari 33

VIDEO Dinamo je već gubio titulu na Veliku subotu u Splitu. Bubalu je ovo bio gol života

VIDEO Dinamo je već gubio titulu na Veliku subotu u Splitu. Bubalu je ovo bio gol života

Stanko Bubalo zabio je dva gola Dinamu za uskrsni derbi 2001., prvim zaustavio makljažu na tribinama, a Igor Musa potegao bombu s 25 metara. "Modri" su prokockali titulu u finišu prvenstva

VIDEO

Dinamo je bio lider, Hajduk i Osijek zaostajali su četiri boda. "Modri" su na tu Veliku subotu stigli na Poljud u trećem kolu Lige za prvaka obraniti prednost na vrhu, no umjesto toga dogodilo se suprotno, pobjeda Splićana 3-1 koja je pokrenula preokret u posljednjih sedam kola. Hajduk je na koncu te sezone osvojio naslov.

Dva velika brka hrvatskog nogometa Zoran Vulić i Ilija Lončarević bili su na klupama toga 14. travnja 2001., a na terenu brojni majstori i šmekeri. S jedne strane Pletikosa, Carević, Bubalo i Deranja, s druge Butina, Cvitanović, Balaban i Šokota. 

POGLEDAJTE SAŽETAK:

Sudac je bio aktualni povjerenik Ivan Novak, a počelo je vatreno, velikom tučnjavom na sjeveroistoku zbog čega je na tribinu ušla interventna policija. Došlo je do makljaže, a stadion je eruptirao u 11. minuti nakon gola Stanka Bubala u 11. minuti na ubacivanja Ivana Leke. Taj je gol i smanjio tenzije među usijanim glavama. 

Nije dugo trajalo domaće veselje, Goce Sedloski u 23. minuti glavom je zabio za izjednačenje. Gol Makedonca hajdukovci su komentirali transparentom: "Goce, da ti nije bilo Hajduka, prodava bi kokice na Tetovu". Podsjetili su na činjenicu da mu je prvi klub nakon odlaska iz domovine bio upravo Hajduk.

Deranja je potom promašio nemoguće, s dva metra pogodio je stativu. Ipak, jedan od najdojmljivijih trenutaka utakmice dogodio se u 30. minuti kad je na scenu opet stupio "Ronaldo iz Turčinovića". Stanko Bubalo zavaljao je Sedloskog i Butinu i zabio u praznu mrežu.

- Najdraži gol u karijeri onaj je kad sam Gocu i Butinu poslao po ćevape - rekao je Bubalo jednom prilikom.

Točku na "i" sjajne Hajdukove utakmice u derbiju stavio je Igor Musa s 25 metara u 70. minuti. Hajduk je dva kola poslije preuzeo prvo mjesto koje nije ispuštao do kraja sezone. Bila je to prva titula nakon šest godina čekanja.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

'Pištolj je bio napunjen, rekli su mi da pucam Bobanu u leđa...'
VIDEO: PROŠLE SU 34 GODINE

'Pištolj je bio napunjen, rekli su mi da pucam Bobanu u leđa...'

Dinamo protiv Zvezde, 13. svibnja 1990. Zločinac Arkan paradirao je s pištoljem uz teren, milicija je tukla samo hrvatske navijače, a golobradi kapetan plavih ušao u povijest

Ovako danas izgleda legenda Uniteda. A mlađi je od Cristiana Ronalda i Luke Modrića...
A 38 MU JE

Ovako danas izgleda legenda Uniteda. A mlađi je od Cristiana Ronalda i Luke Modrića...

Umjesto besprijekorno obrijanog lica, kakvog smo ga gledali tijekom nogometne karijere, danas nosi neurednu sijedu bradu i kratko ošišanu frizuru. Nakupilo se i nešto kilograma
Što se događa na Poljudu? Još jedan igrač Hajduka obrisao sve fotografije u dresu Splićana...
PROTESTIRA?

Što se događa na Poljudu? Još jedan igrač Hajduka obrisao sve fotografije u dresu Splićana...

Da se nešto čudno događa u Hajduku, potvrdila je poruka Torcide na utakmici s Istrom, a nakon utakmice je Leon Dajaku s društvenih mreža obrisao sve fotografije u dresu splitskog kluba