Sport

Komentari 90

VIDEO Evo zbog čega je Ivana Španović ostala bez medalje...

VIDEO Evo zbog čega je Ivana Španović ostala bez medalje...

Španović je preskočila daljinu koja bi joj stavila zlatnu medalju oko vrata. No, njezin broj na leđima ostavio je zadnji trag i srpska skakačica u dalj ostala je bez medalje. Pogledajte usporenu snimku

Najbolja srpska, ali i jedna od najboljih svjetskih skakačica u dalj Ivana Španović (27) jučer je u finalu skoka u dalj za žene osvojila četvrto mjesto i tako ostala bez toliko željene zlatne medalje na Svjetskom atletskom prvenstvu. Ne bi tu bilo ništa sporno da lijepa Španović u zadnjem skoku bez medalje nije ostala zbog - broja na leđima.

Na snimci se jasno vidi - Španović je preskočila daljinu Brittney Reese, koja je na kraju osvojila svoju četvrtu zlatnu medalju na Svjetskim prvenstvima i tako postala najtrofejnija skakačica u dalj. No, njezin broj na leđima dodirnuo je pijesak iza linije i tu je nastala cijela zavrzlama.

Tehnički, Španović tu nije mogla ništa napraviti i zaista nije njezina krivica. No, isto tako, pravilo kaže da se daljina mjeri od zadnjeg traga kojeg je atletičar ostavio na pijesku. Što znači da je sve regularno.

Ipak, trebalo bi postojati neko pravilo koje bi ubuduće zaobišlo ovakvu situaciju. Jer Španović je zaista nesretno ostala bez medalje,  a mogla je staviti svjetsko zlato oko vrata...

Najčitaniji članci