Obavijesti

Sport

Komentari 4

VIDEO Grozan pad biciklista u Baskiji: Prvak Toura na nosilima

VIDEO Grozan pad biciklista u Baskiji: Prvak Toura na nosilima

Danac Jonas Vingegaard najteže je prošao u padu na biciklističkoj utrci po Baskiji u kojoj su stradala šestorica vozača. Njega su odvezli imobiliziranog u bolnicu

VIDEO

Masovan pad obilježio je četvrtu etapu biciklističke utrke Itzulia Basque Country koja se ovaj četvrtak vozila u španjolskoj autonomnoj pokrajini Baskiji. Šestorica vozača završila su u bolnici, a među njima je najteže prošao jedan od najpoznatijih svjetskih biciklista Jonas Vingegaard, dvostruki pobjednik Tour de Francea, kojega su s mjesta nesreće odvezli imobiliziranog na nosilima uz bocu kisika. Danac je nepomičan ležao nekoliko minuta nakon pada. Slomio je ključlnu kost i nekoliko rebara.

POGLEDAJTE VIDEO:

"Bio je to užasan pad, ali na sreću Jonas Vingegaard je pri svijesti i u stabilnom je stanju," objavila je Visma-Lease a Bike.

"Pregledima u bolnici utvrđena je slomljena ključna kost i nekoliko rebara. Ostat će u bolnici iz predostrožnosti," dodali su iz ekipe.

Za sada nije jasno koliko će se Vingegaard morati oporavljati. Tour of France, koji je njegov glavni cilj sezone, počinje za 86 dana.

Do nesreće je došlo 35 kilometara od cilja na jednom desnom zavoju nakon što je jedan od biciklista izgubio ravnotežu i sletio u opasan kanal s velikim kamenim gromadama, a za njim su i drugi padali kao kule od karata. Pao je i vodeći biciklist utrke i lanjski slavljenik na Giru d'Italia, Slovenac Primož Roglič, i to samo dan nakon što je također pao u ranijoj etapi. Srećom po njega, ozljede nisu bile tako ozbiljne i odvezao se u momčadskom automobilu.

Teže su stradali Belgijci Remco Evenepoel koji je vjerojatno slomio ključnu kost, Stef Crass je slomio nogu i ležao je u betonskom slivniku. Utrka je nakon ovog incidenta neutralizirana i peloton je lakšim tempom stigao do cilja, a mnogi su zabrinuti kako će sve to utjecati na nastavak sezone. Roglič je odmah potvrdio da je za njega utrka završena.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo
Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...
JUTRO NAKON PORAZA

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...

Cijela je Hrvatska bila sigurna da ćemo izgubiti i evo, gospodo, izgubili smo, a i dalje imamo sve u rukama. Ako želimo biti prvaci, moramo jednom dobiti i Dinamo. Svima sam u klubu rekao "Nemojte da ja, Zagrepčanin, budem veći optimist od vas, Riječana"